Antwoorden Spelregelvragen Clubavond 1 oktober

10 oktober 2013

De antwoorden op de spelregelvragen van de clubavond van 1 oktober jl. zijn:

Antwoord vraag 1
Het juiste antwoord is D: Zie pagina 30 van de aanvullende instructies, onder punt 4. Het gooien met een voorwerp naar de bal wordt uitgelegd als opzettelijk hands en daardoor dient de spelhervatting een strafschop te zijn, terwijl de speler van het speelveld gestuurd moet worden door het tonen van de rode kaart.

Antwoord vraag 2
Het juiste antwoord is A: Zie pagina 76 spelregels veldvoetbal. Dit is niet het toepassen van de truc, omdat verschillende spelers dit doen en er gebeurt dus niets onreglementairs

Antwoord vraag 3
Het juiste antwoord op de vraag is B: Zie pagina 80 spelregels veldvoetbal. Deze overtreding levert een indirecte vrije schop op, omdat het gebeurt door een speler vanuit het speelveld naar iemand buiten het speelveld (van binnen naar buiten), terwijl de bal in het spel was. De persoonlijke straf bij spuwen is altijd een rode kaart.

Antwoord vraag 4
Het juiste antwoord is C: Zie pagina 70 spelregels veldvoetbal, onderaan. Grove beledigende taal of scheldwoorden gebruiken en/of gebaren maken. In de aanvullende instructies op pagina 36 staat duidelijk aangegeven wat onder discrimineren wordt verstaan en welke straf hiervoor dient te worden toegepast. Tijd voor een nieuwe spelregelvraag.

Antwoord vraag 5
Het juiste antwoord op de vraag van vorige week had D moeten zijn: Zie pagina 33 van de aanvullende instructies. Hierin staat precies wanneer de bal in het bezit is van de doelman. Zodra de bal geacht wordt in het bezit te zijn van de doelman, mag de bal niet worden gespeeld. Hier wordt dus een overtreding gemaakt, die bestraft moet worden met een indirecte vrije schop.

Antwoord vraag 6 ABC
Het juiste antwoord is C-B-B: beledigen hoort niet thuis op het voetbalveld en dient daarom in alle omstandigheden te worden bestraft met een rode kaart. De bal is in het spel en de belediging gebeurt vanuit het speelveld, dus is de spelhervatting een indirecte vrije schop op de plaats waar de belediging wordt uitgesproken.

Antwoord vraag 7
Het juiste antwoord is C: zonder toestemming van de scheidsrechter betreden van het speelveld is altijd een gele kaart. Omdat het een speler betreft die actief betrokken is bij het spel, wordt de spelhervatting een indirecte vrije schop. Op de plaats waar de bal was op moment van onderbreken door de scheidsrechter.

Antwoord vraag 8
Het juiste antwoord is B: zie pagina 38 van de aanvullende instructies spelregels veldvoetbal (juni 2013). Betrokken aanvaller maakt zich schuldig aan ernstig gemeen spel en wordt daardoor weggezonden door het tonen van de rode kaart. Het gaat hier om een overtreding tegenover een niet-tegenstander, terwijl de bal in het spel is. De spelhervatting is derhalve een indirecte vrije schop. Omdat de speler de overtreding maakt binnen het speelveld, is de plaats van de spelhervatting daar waar de overtreding werd gemaakt.

Antwoord vraag 9
Het juiste antwoord is C.

Antwoord vraag 10
Het juiste antwoord is D.

Antwoord vraag 11
Het juiste antwoord is C.

Antwoord vraag 12
Het juiste antwoord is C.

Antwoord vraag 13
Rood en strafschop; de te laat gekomen speler wordt in deze situatie geacht een deelnemer aan de wedstrijd te zijn.


Technische Commissie SNO
 

 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren