Verslag Clubavond 11-01-2011

29 januari 2011
 
Dinsdag 11 januari 2011 vond na de training een clubavond / nieuwjaarsbijeenkomst plaats voor de leden van SNO. Hier volgt een kort verslag van deze avond.

Aanwezig:         24 leden          

De voorzitter heet iedereen van harte welkom en spreekt zijn nieuwjaarswens uit. 

Terugblik op 2010
Terugkijkend op 2010 zie ik een redelijk stabiel SNO. Wij zien leden die getroffen zijn door zeer langdurige blessures en die zich een weg terug vechten om weer op het veld te staan. Ook zien we leden die zonder inmenging van SNO zich op een verbazingwekkende manier aan het profileren zijn. Met "zonder inmenging van SNO" bedoel ik dat ze een volledig eigen koers volgen, bijna niet op trainingsavonden of clubavonden komen en af en toe eens via de mail contact zoeken indien er een hobbel opduikt op de door hen ingeslagen weg. Aan de ene kant moet ik mijn bewondering uitspreken hoe ze toch op posities terechtkomen waar ik ze nooit zou verwachten, aan de andere kant vind ik het niet bevordelijk voor het scheidsrecterskorps in het algemeen. Waar kun je namelijk beter je ervaringen delen, je conditie op peil houden en je spelregelkennis verbeteren, dan bij SNO. Door regelmatig bezoek aan trainingen en clubavonden gaat je ontwikkeling als scheidsrechter verder. Doe er je voordeel mee en laat je wat meer zien bij SNO. 

Overlijden Gerard van der Vegt
Op vrijdag 7 Januari is Gerard van der Vegt overleden. Gerard was jaren lid van SNO en heeft zich in zijn actieve periode ingezet voor de spelregelwedstrijden en is met het jeugdteam van SDOL meerdere malen Nederlands kampioen geworden. Wij wensen Anny, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte met het verwerken van dit verlies, graag een kort moment van stilte om Gerard te gedenken. 

Plannen voor 2011
Voor 2011 is de doelstelling van SNO ouderwets vertrouwd. Wij hopen een keer uit de 70-tallen te komen qua ledenbestand en richting de 100 te gaan. Over een jaar of drie bestaan wij 50 jaar en dan zou een ledenbestand van 100 natuurlijk prachtig zijn. Onze commissies zijn actief aan het werk voor SNO en tijdens wedstrijden in de regio hoor ik overwegend positieve geluiden vanuit de bestuurskamers. Scheidsrechters van SNO staan goed aangeschreven, iets waar wij best trots op mogen zijn. Het aanstellingsbeleid voor vriendschappelijke wedstrijden, is door het bestuur van SNO aangescherpt en de aanstellingscommissie heeft als instructie dan ook meegekregen om maximaal 1 groep hoger aan te stellen dan waarvoor je normaal bent ingedeeld door de KNVB. Dit ligt in de lijn met de officiële instructie die onlangs door de KNVB is uitgevaardigd aan clubbesturen om geen wedstrijden te laten leiden door scheidsrechters die normaal gesproken niet in dezelfde klasse fluiten. Daarnaast worden de KNVB scheidsrechters dringend geadviseerd om geen wedstrijden boven hun niveau te accepteren.  Voor 2011 spreek ik de wens uit dat wij in een goede harmonie met elkaar mogen samenwerken, de naam SNO eer aan zullen doen en streng maar rechtvaardig de wedstrijden zullen leiden. Ik wens jullie dan ook een bijzonder gelukkig nieuwjaar toe! 

Mededelingen van het bestuur 
De voorzitter neemt het protocol door t.a.v. gele en rode kaarten bij vriendschappelijke wedstrijden, waarin wordt gesteld dat er geen andere regels gelden dan bij normale competitiewedstrijden. Als je kaarten geeft bij een vriendschappelijke wedstrijd, ben je ook verplicht om deze door te geven aan de KNVB. Jan Schippers van Regio A meldt eveneens dat bij ongeregeldheden bij vriendschappelijke wedstrijden ook de Fair Play commissie moet worden ingelicht. 

Mededelingen Regio A en Regio C
Frans van Lune van regio C wenst een ieder een voorspoedig 2011 en meldt dat er geen tussentijdse promoties hebben plaats gevonden. Jan Schippers sluit zich bij de wensen aan en meldt dat Dick Lamers ontheven is als voorzitter regio A. Jan Kamphuis neemt de honneurs waar. 

Nieuwe website SNO

Gert-Jan Beltman geeft met een druk op de knop het startsein / online gaan van de website www.sno-nijverdal.nl. Na een eerste rondleiding door de site volgt een daverend applaus door de aanwezigen.
 
Afsluiting
Na de presentatie van de nieuwe website, kon iedereen genieten van een hapje en een drankje. Aan het eind van de avond sluit de voorzitter de avond, met de mededeling dat hij het een zeer gezellige en geslaagde avond vond.
 
Opgemaakt jan. 2011
Secr. Gert Schuurman
 
Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren