Utrecht Nederlands Kampioen

25 juni 2014

Sportvrienden,

Op zaterdag 14 juni was het dan eindelijk zo ver....het Nederlands Kampioenschap voor COVS verenigingen. Wij, als Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken, hadden dit jaar de organisatie gekregen van de COVS. Dit past natuurlijk perfect binnen ons 50 jarige jubileumjaar.

De NK Commissie bestaat uit de volgende heren: Gerhard Scheperman, Gerard Westenbroek, Maikel van Munster, Hans Groenhuijsen en ondergetekende. Begin 2013 zijn we begonnen met de eerste voorbereidingen. Uiteindelijk is het ons gelukt, om gezamelijk met de voetbalvereniging Hellendoorn, een fantastisch toernooi te realiseren, waarin sportiviteit en prestaties op een perfecte wijze bij elkaar zijn gekomen. Via deze weg willen we de V.V. Hellendoorn nogmaals hartelijk bedanken voor de fijne samenwerking.

Dit prachtige toernooi was natuurlijk niet mogelijk geweest zonder de fantastische ondersteuning van bijna 50 vrijwilligers. Denk hierbij allereerst aan de arbitrage. Ga er maar is aanstaan, als (assistent) scheidsrechter fungeren op een NK voetbal voor scheidsrechters! Wij willen via deze weg de volgende scheidsrechters nogmaals hartelijk bedanken voor hun inzet gedurende het NK: Eric Braamhaar (Eredivisie Sr), Rob Dieperink (Jupiler League Sr), Wilco Jansen (Hoofdklasse Sr), Alwin Steeg (Topklasse Sr) en Steven van der Vrande (Topklasse Sr). Deze heren werden op een zeer goede wijze ondersteund door 8 talentvolle assistenten, welke (nagenoeg allen) onderdeel uit maken van het talententraject betaald voetbal: Mathijs Dommerholt, Danny van Velzen, Don Frijn, Erik Koopman, Joost Rutgers, Bram Vervoorn, Andy Venema en Dennis van Leussen.

Daarnaast hadden wij nog ruim 35 vrijwilligers binnen SNO, welke zich ontfermden over de volgende functies: ontvangst van teams, arbitrage en sponsoren, rapporteurs, veldtoezicht, categring, omroepers, gastvrouwen, verloting, fotgrafen, merchandising en muntenverkoop. Deze mensen hebben het toernooi uitstraling gegeven. Iedereen heeft hard gewerkt en op deze wijze een bijdrage geleverd aan het Nederland Kampioenschap.

Ik heb er specifiek voor gekozen, om mijn verslag over het NK te beginnen met de bovengenoemde vrijwilligers. Iedereeen weet namelijk dat het tegenwoordig steeds moeilijker is om vrijwilligers te krijgen voor evenementen. Wij, als NK Commissie, zijn dan ook bovengenoemde vrijwilligers veel dank verschuldigd voor hun inzet gedurende deze dag.

Zoals ik al aangaf, is het toernooi succesvol verlopen. De dag begon al vroeg. Om 08.00 arriveerden alle vrijwilligers. De laatste voorbereidingen werden gedaan en om 09.00 arriveerden alle teams. Ze werden van harte welkom geheten door de V.V. Hellendoorn. Namens de voetbalvereniging Hellendoorn kregen alle deelnemers een lekkere krentenwegge aangeboden, hetgeen door de deelnemers zeer op prijs werd gesteld.

Om 09.45 werd het toernooi officieel geopend door de burgemeester van Hellendoorn (mevrouw A.H. Raven). Ze deed dit gezamelijk met de voorzitter van V.V. Hellendoorn (dhr. Kattenbeld) en ondergetekende. Om 10.00 kon het toernooi dan echt beginnen. Op veld 1 stonden de scheidsrechters uit Groningen en Gorinchem tegenover elkaar. Op veld 2 ging de eerste wedstrijd tussen Oss Uden en Utrecht. Gedurende de ochtend werden op beide velden alle poulewedstrijden gevoetbald.

Om 12.15 stond de lunch klaar voor alle teams uit Poule A. De teams konden genieten van een zeer uitgebreide (buffet)lunch, met diverse broodjes, diverse soorten beleg, kroketten, soep etc. Om 13.00 konden de teams uit Poule B genieten van de lunch. Diverse scheidsrechtersverenigingen hadden ook supporters meegenomen. Ook deze supporters konden (kostenloos) gebruik maken van de lunch faciliteiten.

Na de middag gingen de poulewedstrijden verder. Net na de middag raakte scheidsrechter Steven van der Vrande geblesseerd en kon niet verder. Gelukkig hebben wij 'Good Old' Dick Beldman bereid gevonden om de wedstrijden van Steven over te nemen. Via deze weg willen we Dick bedanken voor het feit dat hij zich beschikbaar stelde als arbiter. Hij heeft dit op een zeer goede wijze ingevuld.

Om 15.00 waren alle poulewedstrijden gespeeld. De volgende 4 teams hadden zich geplaatst voor de kruisfinales: Oss Uden, Nijverdal, Utrecht en de Helmond/Venlo Combinatie. In een spannende wedstrijd tussen Utrecht en de Helmond/Venlo Combinatie wisten de scheidsrechters uit Utrecht uiteindelijk terecht te winnen. De wedstrijd tussen Nijverdal en Oss Uden eindigde in een 0-0 gelijkspel. Uiteindelijk namen de scheidsrechters uit Oss Uden de strafschoppen beter en plaatsten zich terecht voor de finale van het NK voetbal.

De scheidsrechters uit Helmond/Venlo wisten de wedstrijd om de derde plek (na strafschoppen) te winnen van de organiserende vereniging Nijverdal. De finale van het NK ging tussen Utrecht en Oss Uden. Op voorhand een prachtig affiche. Oss Uden is de Nederlands Kampioen van 2013 en Utrecht had de laatste twee jaar al de finale gehaald van het NK, maar verloor achtereenvolgens van Nijverdal (in Maastricht) en van Oss Uden (in Zutphen).

In een spannende finale gingen beide teams gelijk op. Uiteindelijk was het Utrecht die terecht aan het langste eind trok (en na 3 finales) eindelijk de Nederlandse titel binnenhaalde. Via deze weg willen we de sympathieke scheidsrechtersvereniging uit Utrecht van harte feliciteren met de Nederlandse titel.

Aaneensluitend aan de finale stond de prijsuitreiking gepland. Allereerst nam Frans Sijben (namens de COVS Nederland) het woord. Hij bedankte de organisatie en de deelnemende verenigingen voor een prachtige dag. Daarna was de prijsuitreiking. Deze werd vormgegeven door dhr. van der Velde (voorzitter van SNO Nijverdal), dhr. Koes (Wethouder van de gemeente Hellendoorn) en ondergetekende. Alle teams kregen een beker, ongeacht de ranking.

Tot slot nam dhr. Koes het woord. Hij bedankte nogmaals alle aanwezig teams voor de wijze waarop er werd gespeeld. De Fair Play principes werden namelijk zeer goed uitgevoerd. Het gemiddelde Fair Play cijfer (voor alle teams) was namelijk een 7.66. Dit is natuurlijk een prachtig cijfer. De scheidsrechtersvereniging uit Valkenswaard won de Fair Play bokaal (met een gemiddeld cijfer van 8.5). Via deze weg willen de de scheidsrechters uit Valkenswaard van harte feliciteren met deze (in onze ogen) belangrijkste prijs van de dag.

Alle deelnemers kregen een groepsfoto (van hun desbetreffende COVS vereniging) mee, gecombineerd met een lekkere krentenwegge.

Resumerend, kunnen we terug kijken op een zeer geslaagd en sportief toernooi. Via deze weg willen we iedereen alvast een fijne zomervakantie wensen en graag tot ziens in het mooie Hellendoorn.

Een sportieve groet,

Maurice Paarhuis

Voorzitter NK Commissie

 

 

 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren