Herdenking Dienst 22 Augustus

22 september 2014

                         Zij zijn pas vergeten als wij er niet meer zijn!!!

 

Op vrijdagavond 22 augustus hebben wij de SNO leden herdacht die ons de afgelopen 10 jaar, vanaf het 40 jarig jubileum, ontvallen zijn. In het kader van het 50 jarig jubileum was dit een onderdeel wat zeker niet mocht ontbreken. Naast de betrokken families waren uitgenodigd de ereleden en leden van verdienste alsmede het bestuur van SNO.

Was 10 jaar geleden de herdenking op een begraafplaats, deze keer was, mede gezien de diverse locaties van begraven en cremeren, gekozen voor de beslotenheid van het NKC club gebouw. Deze locatie is dé ontmoetingsplek voor SNO scheidsrechters. Hier hebben we met de overleden SNO leden aan de vergadertafel gezeten, ontspanningsavonden gehouden en niet te vergeten veel gepraat en gediscussieerd over de arbitrage.

Ook de SNO leden waarvan we afscheid moesten nemen, zijn kort na hun overlijden op deze locatie herdacht. We hebben als SNO een goede gewoonte om in dat geval op de clubavond een kort in memoriam voor te lezen en een moment stil te zijn. We hopen dat deze gewoonte tot in lengte van jaren mag voortduren.

Als muzikale inleiding op de herdenking hebben we geluisterd naar het “Ave Verum”

Herdenken kun je op verschillende manieren. Ook de symboliek is heel divers. Een krans of enkel een roos, een steen of een schelp of zelfs een krakeling. Teveel om op te noemen. De jubileumcommissie heeft gekozen voor het aansteken van een kaars voor elk overleden SNO lid. Een kaars als symbool van een beetje licht in donkere momenten, symbool van vooral warme herinneringen aan diegene die niet meer onder ons zijn. We hebben herdacht:

Op 3 september 2004 is overleden Bernard Kappert op de leeftijd van 81 jaar.

Op 13 augustus 2007 is overleden Bernard Heuver op de leeftijd van 75 jaar.

Op 21 november 2008 is overleden Cor Heerdink op de leeftijd van 78 jaar.

Op 7 januari 2011 is overleden Gerard van de Vegt op de leeftijd van 66 jaar.

Op 11 oktober 2011 is overleden Henk Westenberg op de leeftijd van 76 jaar.

Naast het aansteken van een kaars hebben wij van deze 5 overleden SNO leden een kort in memoriam voorgelezen. In de afgelopen 10 jaar, maar ook daarvoor, heeft ieder SNO lid wel te maken gehad met afscheid nemen van een dierbare. De 6e kaars hebben wij ontstoken als herinnering aan al diegene die ieder SNO lid persoonlijk moet missen. Kaarsen voor dierbaren die niet meer onder ons zijn maar blijven voortleven in ons hart en onze gedachten.

Hierna zijn we een moment stil geweest en hebben afgesloten met een gedicht. Nadat ieder bedankt werd voor de komst naar deze herdenking hebben we informeel nog wat na gepraat onder het genot van een hapje en een drankje.

Dick Beldman

Gedicht voorgelezen aan het eind van de SNO herdenking van 22 augustus 2014.

In ons hart leven mensen, die daar steeds blijven wonen
Wij horen hun woorden, als zij er niet meer zijn.
In ons hart wonen mensen, die ons leven nog delen
Wij vormen ons beelden, nu zij er niet meer zijn.
In ons hart leven mensen, die daar steeds zullen wonen
Tot de tijd is gekomen, dat wij er niet meer zijn

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren