Jubileum Receptie 28 Augustus

28 september 2014

Verslag van de jubileumreceptie ter gelegenheid van het 50- jarig bestaan van SNO.

De ceremoniemeester Anton Kreileman heette iedereen van harte welkom.  Een speciaal woord van welkom werd gericht aan de het gemeentebestuur in de personen van burgemeester mw. Anneke Raven en wethouder Johan Coes.

Fijn dat zij door aanwezig te zijn blijk geven het verenigingsleven een warm hart toe te dragen.

Ook de vertegenwoordigers van de KNVB zoals Stan Burm, lid districtscollege portefeuillehouder arbitrage en de afvaardigingen van voorheen regio A en C werden welkom geheten, evenals Han Marsman als voorzitter van COVS  Oost. Verder de vertegenwoordigers van de Beltona commissie, Blos, de verschillende zusterverenigingen van de COVS en de voetbalverenigingen in de regio, waaraan SNO scheidsrechters voor vriendschappelijke wedstrijden levert.

Natuurlijk ook een welkom aan onze erevoorzitter Herman Spenklink en de ereleden en leden van verdienste. Last but not least natuurlijk onze gastheer van dit sportcomplex NKC .

 Een aantal personen hadden aangegeven het woord te willen voeren en als eerste werd daarvoor de gelegenheid gegeven aan burgemeester mw. Anneke Raven. Na de felicitaties en het aangeven van het belang van onze vereniging en scheidsrechters, vroeg ze 2 leden naar voren te komen, te weten Gert Schuurman en Johan Schwarte. Gelijktijdig kwamen de familieleden e.a. van hen binnen en werd het duidelijk dat er iets bijzonders stond te gebeuren. De burgemeester mocht namens de koning beide decoreren tot lid in de orde van Oranje Nassau. Voor zowel Gert als Johan was dit een complete verrassing. Het bijzondere en mooie was dat beide elkaar hadden voorgedragen bij het bestuur van SNO. Dat tekent ook hoe Gert en Johan in elkaar steken, oog voor de ander hebbend. Zowel in het bestuur waarvan Johan lid is, als in de jubileumcommissie waarvan Gert lid was, was het behendig laveren om e.e.a. geheim te houden. Zowel Johan als Gert hebben hun sporen ruimschoots verdiend binnen SNO en ook daarbuiten hebben ze vrijwilligerswerk gedaan.

Johan deed de volgende vrijwillige activiteiten:  

1978 - 2002 2e penningmeester van Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO). Tevens sinds 1978 scheidsrechter.

1978- heden bestuurslid van SNO.

1978 - heden vrijwilliger bij SNO. Bezoekt de zieke leden en zorgt ervoor dat zij een attentie krijgen namens de vereniging. Hetzelfde geldt ook voor gezinsuitbreiding en jubilea.

1983 tot 2013  lid van de Aanstellingscommissie. Belast met de aanstelling van scheidsrechters voor het leiden van vriendschappelijke en oefenwedstrijden die door de diverse voetbalverenigingen binnen de gemeente Hellendoorn worden georganiseerd.

1990 - 2000 lid van de Begeleidingscommissie van SNO. Coachen van vooral jonge scheidsrechters zodat zij het nodige zelfvertrouwen kregen om op een goede manier een voetbalwedstrijd te kunnen leiden.

2005 – 2007 lid van de Technische Commissie. Deze commissie is belast met het op peil houden van de spelregelkennis van de scheidsrechters. Verder is de commissie belast met het organiseren van spelregelwedstrijden voor de jeugd van alle voetbalverenigingen binnen de gemeente Hellendoorn.

Ook is Johan vrijwilliger bij het Bakkerij- en IJsmuseum en bij De Blenke.


Gert deed de volgende vrijwillige activiteiten: 

1974 – 2002 voetbalscheidsrechter en rapporteur voor de KNVB (sinds 2008). Als rapporteur beoordeelt betrokkene andere scheidsrechters en voorziet hen van kritiek.

1983 – 2000 lid van de Technische Commissie. Deze commissie  is belast met het op peil houden van de kennis van de scheidsrechters. Verder is de commissie belast met het organiseren van spelregelwedstrijden voor de jeugd van alle voetbalverenigingen binnen de gemeente

Hellendoorn. Gert was in deze periode tevens 9 jaar voorzitter van deze commissie.

1985 – 2006 lid van de Trimloopcommissie. Deze commissie organiseerde jaarlijks een hardloopwedstrijd voor lopers uit heel Nederland.

1986 – 2001 conditietrainer van scheidsrechters. Belast met het op peil houden van de conditie van scheidsrechters.

1990 – 1994 lid van de Begeleidingscommissie. Coachen van vooral jonge scheidsrechters zodat zij het nodige zelfvertrouwen kregen om op een goede manier een voetbalwedstrijd te kunnen leiden.

1993 – 2001 bestuurslid (2e secretaris) van de Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO).

2001 – 2012 1e secretaris van SNO.
Ook is Gert chauffeur van Krönnenzommer te Hellendoorn.

Na deze ceremonie werd een pauze ingelast om de gedecoreerden te feliciteren en een drankje bij de bar op te halen.

Na deze pauze voerden Stan Burm namens de KNVB, Aloys van Deenen namens NKC, Han Marsman namens de COVS en Herman Spenkelink als erevoorzitter het woord. Tenslotte bedankte onze voorzitter Wim van de Velde op zijn eigen ontspannen manier de sprekers.

Anton sloot het officiële gedeelte af met een ode aan de scheidsrechter:

Als scheidsrechter fluit je altijd een uitwedstrijd.
Maar als je daar uit voor de thuisclub fluit, ben je een thuisfluiter.
Maar als je daar bij de thuisclub voor de uitclub fluit, wordt je uitgefloten.
Als je volgens de clubs slecht hebt gefloten, wordt je nagefloten
Maar als je voor jezelf weet dat je goed hebt gefloten, ga je fluitend naar huis

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren