Zaalvoetballers SNO stunten in Elburg

20 januari 2015

Zaalvoetballers SNO stunten in Elburg.

Op zaterdag 10 januari heeft het zaalvoetbalteam van SNO een knappe eerste plek behaald op het 36 ste Jan Willem van Essen toernooi in Elburg. Aan het door Zwolle e.o. georganiseerde toernooi deden vrijwel alle scheidsrechtersverenigingen mee uit district Oost.

We vertrokken iets over 8.00 uur bij SNO om de gang richting Elburg te maken.Helaas melde Gert-Jan zich af wegens griep. Ook vertrok er een auto vanuit Ommen met de ervaren Andre en Gerwin en de jeugdige talenten Thomas en Marijn. Het team werd compleet gemaakt door Wessel, Maikel , Marvin en Remko.

Eerst werden er drie poulewedstrijden gespeeld.

De eerste tegen Arnhem. Hier werd best wel tegen op gezien omdat ze in de voorgaande jaren altijd een goed team op de been konden brengen.Vandaag waren ze misschien wat minder maar wij startten ook wel erg voortvarend. Marvin mocht de eerste goal voor SNO aantekenen. Daarna volgden er meer waarbij opviel dat iedereen er echt voor wilde gaan. Uitslag 5-0. De tweede wedstrijd tegen Doetinchem. De spelers moesten even getemperd worden omdat ze Doetinchem wat lager inschatten dan Arnhem, maar de coaches zeiden wel dat je niet zo maar van hun kon winnen. Maar we gingen weer goed van start en we oppereerden echt als een team. Dit bleek wel uit de uitslag en dat maar liefst 5 verschillende spelers scoorden. Uitslag 6-0

De derde wedstrijd tegen Nijmegen speelden de coaches een beetje blufpoker. We waren al zeker van de volgende ronde en daarom werden enkele ervaren rotten aan de kant gehouden. De jonge garde behalve Andre mochten startten. Zo konden ze mooi op elkaar inspelen en werd de chemie tussen alle spelers alleen maar beter.Nijmegen wilden ons het spel laten maken en daar hadden we een beetje moeite mee.We kwamen met 0-1 achter maar hervonden ons net op tijd en trokken aan het langste eind. Uitslag 2-1.

's Middags speelden we om plek 1,2 of 3. Apeldoorn moesten we eerst zien te verslaan.Er werden enkele kansen onbenut gelaten waarbij dan de voetbalwet vaak in werking treedt ging het vandaag gelukkig goed. Gerwin had enkele puike reddingen en hield ons zodoende op de been, waarna Remko kiezelhard raak schoot.Marijn zorgde voor de bevrijdende 2-0. De laatste wedstrijd werd gespeeld tegen regerend kampioen Noord - Oost Twente.

De coaches gaven enkele tips mee waaronder:

*Geconcentreerd blijven

*Samenspelen

*Proberen gelijk er boven op te zitten (niet letterlijk) want ze hadden ruim twee uur niet gevoetbald.

*We zijn hier niet voor niets de hele dag en we gaan voor de 1ste plek.

Vooral de laatste wedstrijd was een genot om te zien. 6 minuten waren er gespeeld en toen brak het spektakel los. De goal van jawel onze keeper was illustratief voor deze dag . Daar zat alles in. Doorzetten oftewel inzet, overtuiging, de wil om te winnen en het geluk wat je daarmee afdwingt. Ook de goal van Marijn was echt over heel veel schijven gespeeld en zodoende prachtig afgerond. Echt een teamgoal. We droogden Noord - Oost Twente af met de niet misselijke cijfers van 7-0. We dwongen zo respect af bij de tegenstander waarbij we ons plaatsten voor het Nederlands kampioenschap zaalvoetbal van de COVS.

De sportiviteitprijs werd gewonnen door Zwolle, maar wij eindigden met twee gele kaarten over het hele toernooi ook bij de bovensten. SNO mag terugkijken op een prachtige teamprestatie waaraan elk teamlid zijn steentje op een positieve manier heeft bijgedragen en de coaches enorm hebben genoten.

Ook de trouwe supporters willen wij hartelijk danken voor hun aanmoedigingen.

De voetbalcommissie.

 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

16Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
17Apr
Forumavond Beloften Competitie
Aanvang: 20:00
23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
05Mei
Nike/Intersport Cup
Aanvang: 14:00

Wij zijn trots op onze sponsoren