Nieuwsbrief SNO - Mei 2015

05 mei 2015
Aan:
- Leden van SNO;
- Vertegenwoordiger COVS distr. Oost;
- Scheidsrechterscommissie KNVB Regio Oost/Noord
- COVS Zustergroepen.
 
Uitnodiging:
Het bestuur van SNO Nijverdal nodigt u van harte uit voor de clubavond.
Datum: Dinsdag 12 Mei 2015
Tijd: 20:30 uur, aansluitend aan de training;
Bijzonderheid: De training start om 19:15 uur;
Locatie: Clubhuis NKC’51 aan de Sportlaan in Nijverdal;
Agenda: Eventuele mededelingen van het bestuur en presentatie van onze TC over het onderwerp spelregels.
 
Wel en wee:
Er is op dit moment 1 geblesseerde die bekend is bij het bestuur. Gert Ekkel is geblesseerd geraakt aan zijn knie en moet naar alle waarschijnlijkheid geopereerd worden. Gert sterkte met je herstel.
 
Van de voorzitter:
De eerste bestuursvergadering in de bijna vernieuwde samenstelling heeft plaats gevonden, en een voorlopige verdeling van de functies binnen het bestuur zullen via de site kenbaar gemaakt worden. Op een eerste vergadering is het toch wel de kat uit de boom kijken, het sterk verjongde bestuur waar ik voorstander van was zit er, de functie van penningmeester om het DB volledig te krijgen heeft op dit moment mijn eerste prioriteit.
 
Op plaats twee staat zonder meer het invullen van de taken van Gerard Westenbroek, public relations, het contact met de kranten/gemeente bij activiteiten van SNO dient op korte termijn ingevuld te worden. Een niet onbelangrijk punt is de sponsor werving welke Gerard onder zijn hoede heeft, en welke in de komende maanden over gedragen moet worden, en ik zal dus met de ledenlijst in de hand leden gaan benaderen voor beide taken van Gerard.
Mijn functie veranderd in ieder geval niet, voorzitter met als hoofdtaak de contacten met KNVB/COVS en niet onbelangrijk werving en behoud. Werving moet vooral komen via de clubscheidsrechters die lid willen worden en de aanwas vanuit de BOS opleidingen, BOS opleidingen waarvoor wij als COVS groep niet meer worden uitgenodigd via de KNVB, een eenzijdig besluit waar de nodige vraagtekens bij zijn te plaatsen
 
Behoud is een wat meer gecompliceerd gegeven, je hebt nu eenmaal te maken met karakters van verschillende pluimage, en die hebben allen een specifieke aanpak nodig, en de reden dat iemand afscheid wil nemen van de SNO kan zeer divers zijn, en de achterliggende redenen zeer complex.
Maar dat maakt het besturen van SNO dan ook tot een bijzonder mooie taak, want zoals mijn thuisfront mij al jaren voor houdt is “bloemen van verschillende kleur, maken een mooie tuin”
Voor de scheidsrechters was de tussen rapportage weer een moment van nadenken wat de waarde ervan is, echter wij als scheidsrechters hebben er zelf om gevraagd, om een idee te hebben van de positie in de groep, een positie die pas zeker is na het weekeinde van 9 en 10 mei waar de laatste rapportages worden uitgevoerd, en dus het gewicht van iedere rapport uiteindelijk bepaald gaat worden.
 
NKC heeft grote plannen voor uitbreiding van de omkleed ruimtes, en er is SNO gevraagd of wij ideeën hadden om NKC eventueel met hand en span diensten, en/of financieel tegemoet zouden kunnen komen.
In de eerste bestuursvergadering dus direct een onderwerp om niet al te lichtzinnig over na te denken, een voorstel is binnen het bestuur geformuleerd, en deze zullen wij als DB verder uit gaan werken. Echter dit voorstel heeft wel een dusdanig impact dat het bestuur middels een extra ALV de leden om hun toestemming dient te vragen, zodra de uitnodiging hiervoor is gedaan dan het verzoek om met genoeg leden op de vergadering aanwezig te zijn, om in een keer het besluit volgens de statuten te kunnen nemen.

 

Wim van der Velde                                                                                 

Agenda:
12-05-2015 Clubavond SNO (start training 19.15)
06-05-2015 District Oost voetbaltoernooi te Voorst
06-05-2015 Finaledag Beltona
13-05-2015 Finaledag REKLA Cup 
04-07-2015 Feestavond leden SNO Nijverdal
 
Sponsor in beeld: 
 
DRW Fitness centrum "De reis van een winnaar"
 
Altijd al vaker willen sporten dan 1 keer per week bij SNO??

Positieve sfeer

Vraag rond in Nijverdal en iedereen die DRW kent, zal zeggen: het is een gezellige en gemoedelijke club. We zijn echt trots op de positieve sfeer die er hangt. 

All-inclusive zonder bijkomende kosten 

Ons serviceniveau is hoog: het abonnement dat je bij ons hebt, is all-inclusive. Je kunt wisselen van les of concept wanneer je maar wilt, je kunt gebruikmaken van de sauna of iets drinken zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt. En we gaan verder dan dat. Soms zijn er momenten waarop je: nu moet ik even echt aan de bak, want ik word te zwaar. Zou het dan niet handig zijn als je op zo’n moment zelf kunt bepalen welke extra begeleiding je bij ons afneemt? Met ons unieke ad-on systeem heb jij de controle. Je bepaalt per maand welke extra begeleiding je wilt. En vind je het mooi geweest? Dan zet je ons gewoon weer uit.

Vanaf €5,95 per maand, onbeperkt sporten

www.drw-fitnesscentrum.nl 

Dus denk altijd aan 1 van onze sponsors bij aankoop of gebruik van......

 
De Pen:
Verrast dat Stan mij de pen gaf en dan ga je nadenken waarom ‘ik’. En het antwoord was mij snel duidelijk, velen kennen mijn naam, maar kennen mij niet. Dus…. De pen. Stan bedank.
Herman Klein Kromhof, geboren en getogen in Daarlerveen, daarna 40 jaar als militair rondgezworven in Nederland en Europa. Begonnen in Havelte, toen naar de Veluwe gegaan en tenslotte in den Haag beland. Om vandaar uit regelmatig samen te werken met andere NATO landen en eenheden. Een schitterende baan waar ik 2 jaar op grond van mijn leeftijd mee moest stoppen.
 
Sport heeft mij altijd aangetrokken. Als jongen begonnen met judo en daar gaan voetballen. Eerst als stopperspil en later als keeper. Ik was de beste op de training maar kon het toen in de wedstrijd niet brengen.  De voetbalvereniging wist dat ik een leidinggevende functie had en vroegen of ik als clubscheidsrechter  opgeleid wilde worden. Na enkele jaren was ik het niveau zat en een incident was voor mij aanleiding om over te gaan naar de Twentse Voetbal Bond. Na 2 jaar promoveerde ik van groep 4 naar 5. (Men had besloten om er twee groepen bij te maken). Mijn carrière gaat met horten en stoten. Inmiddels bij de KNVB, en staande op een promotieplek, degradeerde ik vanwege het niet lopen van een conditietest. In de jaren daarna heb ik de test o.a. gelopen in Rotterdam, den Haag en Amsterdam. Uiteindelijk heb ik vele jaren met veel plezier in groep 2 gefloten. Van Buitenpost tot Cuijk en van Glanerbrug tot Zaltbommel. 
 
Onlangs zei Gertjan Verbeek dat scheidsrechters te weinig wedstrijden fluiten. Ik begrijp wat hij daarmee bedoelt. Als militair heb ik het geluk gehad dat ik vele lokale, regionale, landelijke en internationale voetbaltoernooien op het veld als in de zaal heb mogen fluiten. Daarnaast heb ik als scheidsrechter aan twee militaire wereldkampioenschappen damesvoetbal deelgenomen, met als hoogtepunt de halve finale Zuid-Korea vs Frankrijk. Tussen mijn 25 en 45 jaar floot ik gemiddeld 2 tot 3 wedstrijden per week. Achteraf gezien heb ik zoveel wedstrijd ervaring opgedaan, incidenten meegemaakt en andere culturen beleeft dat dit mij als scheidsrechter, maar ook als spelleider hebben gevormd. Dus, Gertjan Verbeek had daar een goed punt; fluit eens wat vaker een (oefen)wedstrijd in de zaal of op een klein veld.
 
Sinds kort ben ik lid van de begeleidingscommissie. Dat klinkt erg vrijblijvend naar twee kanten toe. Ik heb zelf weinig gebruik gemaakt van de begeleiding, misschien had ik het wel moeten doen en had ik …. gehaald. Die vrijblijvendheid zal er van mijn kant niet zijn. Als scheidsrechters om begeleiding vragen dan zal ik hen helpen hun minder sterke punten te (her)kennen. Dat kan door het zien van één of meerdere wedstrijden; kort achter elkaar of met een langere tussenperiode. Mijn ervaring als oud-instructeur, -opleidingsontwikkelaar, -assessor en –selectie organisator kan daarbij in uw voordeel zijn.
Je zult mij niet elke week bij SNO zien, maar dat hoeft jullie niet te weerhouden om contact met mij op te nemen.
 
Ja, en wie krijgt nu de pen. Uiteraard iemand die ik (nog) niet ken. Dus Wim Willems succes.  
 
Het Bestuur van SNO Nijverdal wenst iedereen succes met de laatste "spannende" wedstrijden voor de zomerstop!!!
Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren