Verslag NK zaal voetbal

18 januari 2016

                    COVS Nederlands kampioenschap zaalvoetbal in Sittard-Geleen

Afgelopen zaterdag 16 januari werd het NK zaal voetbal gehouden in Limburg. De COVS groep Sittard-Geleen organiseerde dit NK voor de 2de maal achter elkaar. Nadat er dus geen COVS vereniging was opgestaan om deze te organiseren werd er door Sittard-Geleen het draaiboek weer uit de kast gehaald. En met verve, denk dat er een compliment mag uitgaan naar deze COVS groep.

In de vroege ochtend 06.15 werd er verzameld in Nijverdal om af te reizen naar het verre zuiden, het busje gesponsord door Van Keulen, waarvoor dank, werd ingeladen met de sporttassen en bijna alle begeleiding en spelers. Bijna allemaal……inderdaad. Gert-Jan, Gerwin en Andre waren al een dag vooruit gereisd en zouden elkaar treffen in de sporthal. Nadat de chauffeur Jan netjes en veilig had gereden werd de eindbestemming behaald rond 09.00 uur. Koffie…..ook de vooruit gereisde mannen schoven aan en werd de jarige Gerwin Moeken van harte gefeliciteerd met zijn verjaardag. Goed dat hij er bij was ondanks deze speciale dag voor hem. Klasse!

10.00 uur aanvang eerste wedstrijd, na afmeldingen eerder deze week was de bank ‘smal’ te noemen waardoor ook de Voetbal commissie Jan en Rudolf de voetbal kleren aan moesten trekken. Gert zou de coaching op zich blijven nemen. Gerwin, Gert-Jan, Stan, Maikel, Remco en Andre waren de andere spelers.

Oss-Uden dus de eerste tegenstander, prima ploeg en waarschijnlijk had er meer in gezeten, maar ja…..achteraf. 1-2 verlies, Remco pakte zijn doelpunt mee maar bleek niet genoeg.  De tactiek werd iets veranderd in wedstrijd 2 tegen Sittard-Geleen. Iets meer druk naar voren. SNO was sterker en daardoor bleef het terug verdedigen achterwege wat resulteerde in een 0-1 achterstand. Gelukkig werd SNO wakker en schoot Gert-Jan de 1-1 in de touwen. Een aantal minuten daarna maakte Stan een prima goal en achteraf een hele belangrijke, 2-1. De eerste 3 punten waren een feit. De 3de wedstrijd tegen Drachten kwam SNO niet in de problemen, 4-0. Doelpunten Remco 3 maal en Gert-Jan weer 1 maal. Gert-Jan die een prima toernooi speelde en nu dus ook al doelpunten begon mee te pakken.

6 punten in de poule betekent dus plaatsing voor de halve finale, al boven de verwachting maar het sterkste punt bleek tot nu toe toch de mentale instelling van de SNO. Bij bal verlies werd er gelijk terug verdedigd en de ‘koppies’ bleven omhoog. En altijd fijn dat Gerwin met al zijn ervaring goed bleef coachen en prima reddingen in huis had.

Na de lunch dus een belangrijke match. Boxmeer-Cuijk de favoriet. De afgelopen 2 jaar de sterkste van Nederland. En inderdaad een prima ploeg. SNO kwam snel achter met 0-1. Na dat er gescoord was had Andre een overtreding nodig die normaal geel waardig was. Andre die het hele toernooi slecht voetbalde had het geluk dat de tegenstander enkele woorden met de scheidsrechter van dienst had en kreeg juist hij de gele kaart. Een overtal situatie voor de SNO die gelijk werd afgestraft door Remco, 1-1.  Remco staat garant voor doelpunten maar is het ook altijd weer knap dat hij het ook elke keer weer waarmaakt. Hierna nam Boxmeer-Cuijk wederom de leiding, 1-2 en gooide SNO de tactiek om. Ook maakte Rudolf de eerste speel minuten. 1 minuut voor tijd kreeg Stan de bal, had afspeel mogelijkheden maar bleef ondanks zijn leeftijd ontzettend koel. Wachtte heel lang en schoot zelf. 2-2!! Wat voetbalde Stan goed.

Strafschoppen was het gevolg. Al met al een prima prestatie. 3 jongens van SNO stonden op om deze verantwoordelijkheid te gaan dragen. Remco, Gert-Jan en Gerwin. Na 6 strafschoppen miste niemand dus om en om was het gevolg. Tegenstander raak…..Remco raak. Tegenstander mis……..Gert-Jan raak!! En afgelopen. SNO in de finale en dit werd dan ook groots gevierd met de spelers en de staf. Ook de voorzitter Wim en ere-lid Johan deelde mee in de vreugde. Deze mannen waren het hele toernooi aanwezig en dat vonden de spelers maar al te fijn!!

De finale werd gespeeld tegen Groningen. Dit team had verassend in haar finale gewonnen van Oss-Uden met 2-0. Dus we waren gewaarschuwd.

Vooraf in de kleedkamer vertelde Gert dat we ons zelfde moesten belonen en dat we in de finale op de counter moesten spelen. Zo gezegd zo gedaan. Andre die het hele toernooi geen pepernoot had geraakt had het in de finale op zijn heupen. 1-0. SNO counterde wederom en Remco  maakte met een mooi schot de 2-0. En SNO ging goed voetballen en Andre maakte zijn 2de, 3-0. Hierna kwam Groningen beter in zijn spel, een prima ploeg die ook snel achter elkaar 2 keer scoorden, 3-2. Er kwam nu ook veel ruimte voor de SNO en Stan kwam dan ook nog een keer alleen door, schoot, maar een speler van Groningen hield de bal tegen met zijn hand, geel en 2 minuten. De vrije trap leverde niets op maar belangrijker was dat dit weer veel tijd koste. Het feest kon dan ook los barsten na het laatste fluit signaal van de scheidrechter. Nederlands Kampioen.

De prijs uitreiking liet even op zich wachten maar Gert-Jan mocht de beker en wissel beker in ontvangst nemen. Nadat Gert-Jan de organisatie en de scheidrechters van het toernooi bedankte werd er met de bekers een klein feestje gevierd!!

Op de weg terug, richting huis, werd er in Cuijk nog een hapje gegeten en geproost op een gezellige dag met uiteindelijk een historisch tintje eraan. Rond 21.00 uur reed het busje, van sponsor Van Keulen interieurbouw, weer Nijverdal in!

Alle spelers en staf van harte gefeliciteerd, de supporters bedankt dat jullie er waren en we bedanken de COVS vereniging Sittard-Geleen voor de gastvrijheid.

 

V.C.

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren