Nacompetitie

20 april 2016

De komende periode staat in het teken van de beslissingen, wie gaan er promoveren of degraderen? De afdeling wedstrijdzaken wordt in deze periode veelvuldig benaderd met vragen over de nacompetitie. Via deze publicatie informeert de KNVB alle betrokken over de conceptdata en het speelschema van de nacompetitie 2015/'16.

In het weekend 7/8 en 14/16 mei 2016 worden in de categorie A de laatste competitiewedstrijden gespeeld en vervolgens wordt gestart met de nacompetitie. Vanaf zondag 8 mei volgt er dagelijks een update op www.knvb.nl/oost betreffende het vastgestelde speelplan van die nacompetities die al ingevuld kunnen worden.

Beslissingswedstrijden

De resultaten na de laatst speelronde kunnen tot gevolg hebben dat er beslissingswedstrijden/-reeksen gespeeld moeten worden. Wanneer het een beslissingswedstrijd betreft is het aan beide clubs om zo snel mogelijk na afloop van de wedstrijd overleg te hebben waar er gespeeld wordt. Wanneer beide teams niet tot een akkoord komen, beslist de KNVB.

De afdeling wedstrijdzaken wil op de laatste wedstrijd voor 19.00 uur geïnformeerd worden over deze beslissingswedstrijd. Dit kan via onderstaande telefoonnummers.

  • Zaterdag 7 mei – 0343-751444 (vanaf 17.00 uur)
  • Zaterdag 14 mei – 0343-751445 of 0343-751448 (vanaf 16.00 uur)
  • Maandag 16 mei – 0343-751445 of 0343-751448 (vanaf 13.00 uur)

Beslissingswedstrijden (in verband met kampioenschap of rechtstreekse degradatie) waarbij dit gevolgen heeft voor de te spelen nacompetitie moet uiterlijk gespeeld worden op:

  • Woensdag 11 mei 2016 voor het jeugdvoetbal, vrouwenvoetbal en senioren waarvan de competitie op 7/8 mei zal eindigen.
  • Donderdag 19 mei 2016 voor zaterdag/zondag voetbal senioren waarvan de competitie op 14/16 mei zal eindigen.

Wanneer er sprake is van het vaststellen van een wedstrijdenreeks (bij drie elftallen of meer), beslist de KNVB over de voortgang. In geval er sprake is van een te spelen beslissingswedstrijd dan wordt het programma van de nacompetitie hierop mogelijk aangepast. Het vervolgschema wordt dan zo snel mogelijk aangepast en gepubliceerd op www.knvb.nl/oost. Op voorhand worden alle deelnemers van de nacompetitie erop gewezen dat er dan sprake kan zijn van één of meer midweekse wedstrijden in de nacompetitie.

Doelsaldo

In de categorie A is het doelsaldo bij een kampioenschap of plek welke rechtstreekse degradatie zou betekenen niet bepalend. In voorkomende gevallen volgt er een beslissingswedstrijd/-reeks. Wanneer het een plek om nacompetitie betreft (herkansingsplaats), is het doelsaldo wel bepalend. In de categorie B (jeugd) is bij een gelijk aantal punten het doelsaldo bepalend. Uitzondering zijn de competities bij de senioren mannen en vrouwen in de categorie B. Wanneer het aantal punten in deze competities gelijk is volgt er een beslissingswedstrijd. Het team met het beste doelsaldo speelt de thuiswedstrijd.

De schema’s van de nacompetitie worden gevuld zodra de wedstrijden bekend zijn. In de schema’s staat duidelijk aangegeven welk reglement bij welke wedstrijd van toepassing is. Het reglement van toepassing op de te spelen wedstrijd(en) staat ook op de brieven die via de CV32 (wedstrijdwijzigingen) worden verstuurd.

De schema's

Schema zaterdag senioren standaard

Schema zaterdag senioren reserve

Schema zondag senioren standaard

Schema zondag senioren reserve

Schema vrouwen

Schema A-junioren

Schema B-junioren

Beslissingswedstrijden (nog niet bekend)

Reglement nacompetities

Promotie-/degradatieregeling, categorie A

Promotie-/degradatieregeling, categorie B en categorie A reserve

Ordemaatregelen

Blokkade promotie seizoen 2015/'16

Hoe bepaal je de periodekampioen?

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren