Geslaagde Clubavond

27 april 2016

Heren scheidsrechters,

Op dinsdag 26 April jl. stond de laatste clubavond van het seizoen 2015 – 2016 op het programma. Wij, als bestuur van SNO, waren zeer verheugd over het feit dat er maar liefs 30 leden aanwezig waren bij deze geslaagde clubavond.

Wegens de afwezigheid van voorzitter Wim van der Velde, moest vice voorzitter Maurice Paarhuis de leiding nemen deze avond. Allereerst werden de volgende mededelingen nader besproken:

1.       Wij zijn zeer verheugd om te melden dat onze secretaris Andre Meulenkamp vader is geworden van zoon Tom. Zowel Tom, als moeder Marianne maken het goed. Via deze weg wil Andre de leden bedanken voor alle felicitaties die hij reeds heeft mogen ontvangen.

2.       Het bestuur heeft kennis genomen van de laatste tussenstanden van alle SNO leden. Wij, als bestuur, zijn geschrokken van de posities welke in worden genomen door de diverse leden. Via deze weg willen wij de scheidsrechters van SNO nog even veel succes wensen de laatste competitiewedstrijden. Tracht nog (enkele) goede rapporten binnen te slepen om op deze wijze alsnog een goede positie op de ranglijst te kunnen realiseren.

3.       Wij als bestuur zijn er tot op heden nog niet in geslaagd om een waardige vervanger te vinden voor Gerard Westenbroek op het gebied van het werven en behouden van sponsoren. Indien je, je geroepen voelt om aan deze functie een goede invulling te geven of als je iemand kent die voor deze functie zeer geschikt kan worden geacht dan horen we dit als bestuur uiteraard graag. Tot dat moment zal het bestuur deze functie zelf uitvoeren. In de laatste bestuursvergadering zijn de sponsoren onder de bestuursleden verdeeld.

4.       In mei zal de inning van de contributie plaatsvinden. Verzoek van de penningmeester om gedurende de maand mei voldoende saldo op de rekening te hebben, zodat de inningen soepel kunnen verlopen.

5.       De laatste tijd hebben diverse leden van  SNO aangegeven in bezwaar te willen gaan tegen behaalde rapporten. Wij, als bestuur van SNO, willen onze leden (indien ze het niet eens zijn met behaalde resultaten) hierin graag ondersteunen. Wij verwijzen onze leden in dergelijke situaties naar Jan Schippers en Maurice Paarhuis. Jan Schippers kan ondersteuning verlenen in de communicatie met de KNVB. Maurice Paarhuis kunnen jullie benaderen bij het opstellen van bezwaarschriften.

6.       Op dinsdag 10 mei 2016 zal de eerste spelregelavond weer plaats vinden. De behaalde resultaten tellen mee voor de Hendrik Stegeman bokaal.  De vraag van ons aan onze leden is om op deze avond (voor zover mogelijk) aanwezig te zijn.

7.       Indien je als scheidsrechter van mening bent dat je momenteel nog te weinig rapporten hebt ontvangen, trek dan direct aan de bel bij je scheidsrechterbegeleider. Indien je niet weet wie je hiervoor moet benaderen, kun je dit altijd bij het bestuur navragen. Het bestuur zal je dan doorverwijzen naar de juiste contactpersoon.

Nadat alle mededingen waren gedaan, was het tijd om het toneel te geven aan de gastsprekers: Bert en Camiel Slot. Zoals iedereen weet is Bert sinds jaar en dag docent bij de KNVB. Camiel is bij de meeste arbiters bekend. Hij is jaar en dag een uitermate fijne aanvoerder geweest voor SC Lutten.

Onderwerp voor deze avond had betrekking op ‘het managen van de wedstrijd’. Allereerst werden de 30 aanwezigen evenredig verdeeld over 6 groepjes. In groepjes moest men gaan nadenken over de vraag ‘Waar denk je aan als je denkt aan het managen van de wedstrijd?’ Nadat alle groepjes hier gedurende 10 minuten uitvoerig over spraken, werden de resultaten met elkander gedeeld.

Nadat alle ideeën waren besproken, werden diverse wedstrijdbeelden van het amateurvoetbal getoond op de beamer. In alle situaties werd er nader gekeken naar de wijze waarop de arbiter (in samenspraak met zijn assistenten en vierde official) handelde. In groepjes werd hier over gediscussieerd waarna er een groepsdiscussie ontstond. Erg leuk om te zien dat de discussies werden gevoerd met veel onderling respect voor elkaar. Daarnaast was het leerzaam om te luisteren naar de wijze waarop voetballers (in dit geval Camiel) kijken naar bepaalde situaties.

Rond 22.00 waren alle clips uitvoerig besproken.  Rest ons nog om de gastsprekers van vandaag (Bert en Camiel) hartelijk te bedanken voor hun inbreng deze avond. Zij zijn er in geslaagd om er een interactieve en leerzame avond van te maken.

Rest ons nog om alle leden veel succes te wensen gedurende de laatste weken van de competitie.

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren