Uitnodiging Clubavond SNO - Oktober 2016

10 oktober 2016

Aan:

- Leden van SNO;

- Vertegenwoordiger COVS distr. Oost;

- Scheidsrechterscommissie KNVB Regio Oost/Noord

- COVS Zustergroepen.

 

Uitnodiging:

Het bestuur van SNO Nijverdal nodigt u van harte uit voor de clubavond.

Datum: Dinsdag 18 oktober 2016

Tijd: 20:30 uur, aansluitend aan de training;

Bijzonderheid: De training start om 19:15 uur;

Locatie: Clubhuis NKC’51 aan de Sportlaan in Nijverdal;

Agenda: Eventuele mededelingen van het bestuur, toekomst visie COVS lid verengingen, discussie d.m.v. voorbeelden van situatie's door bestuur, TC 10 vragen voor Hendrik Jan Stegeman bokaal

 

Van de voorzitter

De eerste nieuws brief voor het seizoen 2016-2017, voor wat mijzelf betreft een afsluitend seizoen als voorzitter van de SNO. Bij mijn aantreden heb ik al duidelijk aangegeven dat ik geen voorzitter voor 20 jaar was, maar ik ben al boven de 10 dus de hoogste tijd, voordat mijn houdbaarheid datum is verlopen.

Een taak voor het bestuur om een opvolger te vinden die de juiste instelling en motivatie heeft om de SNO te besturen de opvolgende jaren.

In een mail aan de leden heb ik het belang en de verantwoording van de leden onderstreept om te werken aan hun conditionele en spelregel kennis ontwikkeling, dat de SNO daar het platvorm voor biedt is dan ook wel duidelijk, en ik laat het op de eigen verantwoording van een ieder aan om hier middels een flink stuk zelf reflectie aan te werken.

De eerste clubavond is aanstaande en invulling hieraan geven middels externe sprekers is een steeds groter wordende puzzel, de meeste sprekers uit de regio hebben wij al eens gehad, en de onderwerpen over het scheidsrechter vak in het algemeen zijn de revu al eens gepasseerd.

Kennis maken met sport wordt weer opgestart en er zijn 8 inschrijvingen te noteren, dit valt voor de TC dan ook in hun nieuwe samenstelling wel te organiseren.

Van de COVS, onze moeder organisatie, is het in principe stil, het district Oost houdt op met bestaan op 1 Januari 2017 en Han Marsman de huidige voorzitter van district Oost zal dan aanspreek punt worden voor de VCN, hoe dat in de praktijk werkzaam zal zijn blijft een toekomst visie van de COVS.

En reguliere vergaderingen zoals voorzitters overleg in Zutphen namens district Oost hebben een andere waarde gekregen, waarschijnlijk zal het vooroverleg vanuit het verleden van de vijf Twentse groepen weer meer gewicht gaan krijgen.

Nog genoeg te doen dus in mijn laatste jaar als voorzitter.

Wim van der Velde

Wel en wee

Ons Erelid Gert Schuurman en zijn gezin vieren op 13 oktober hun 50 jarig huwelijk en namens de gehele SNO wil ik hun hiermee feliciteren. De SNO kent zo vroeg in het seizoen al menig blessureleed, zo zijn Antoon Koopmans, Gerwin Moeken en Rudolf Woltering voor een redelijke tijd uitgeschakeld. Gerard Westenbroek kampt met zijn gezondheid. Hij is de komende tijd niet fit genoeg om wedstrijden te gaan leiden. We wensen Gerard sterkte met zijn herstel.

Andre Meulenkamp voor de KNVB en Wessel Nijmeijer voor de SNO hebben door moverende redenen hun activiteiten tijdelijk opgeschort.

Sponsor in beeld

Juwelier Horlogie Dollekamp

DOLLEKAMP juwelier is vanaf 1950 gevestigd in Nijverdal aan de Keizerserf nummer 35. Het bedrijf is op gericht door dhr. en mevr. Dollekamp sr.

Destijds openden ze hun zaak op 28 nov. 1950, op de Rijssensestraat 33 te Nijverdal. 3 jaar later werd ernaast op nr. 35 een nieuw pand gebouwd. Waar nu nog steeds Dollekamp juwelier is gevestigd. Sinds 1980 wordt de juwelierszaak beheerd door Harry en Hetty Dollekamp. Juwelier Dollekamp beschikt over een eigen reparatie afdeling voor Horloges en Klokken. Ook verzorgen wij al uw Goud en Zilver reparaties.

De Pen

Zoals al een paar edities terug wordt de pen niet meer doorgegeven aan een collega scheidsrechter. Nu is het de beurt aan mij. In een van mijn eerste jaren heb ik ook een keer de pen gehad, alleen dat is nu al weer een tijd terug. Een tijd waarin zoals wij het thuis zeggen “dat er veel water door de Vecht heeft gestroomd”.

De afgelopen jaren heeft mij via een fulltime job weer terug gebracht naar de schoolbanken en tot waar ik nu ben beland, Groningen. Ik ben werkzaam bij een bouwkundige ingenieursbureau genaamd SPA WNP Ingenieurs. Een bedrijf in Milieu, Ruimtelijke Ordening en de afdeling waarin ik werkzaam ben de Bouw. Het is een baan waarin ik eigenlijk alleen rekening moet houden met het Bouwbesluit, de wet voor de bouw. Van hieruit probeer ik advies te geven. Eigenlijk is het net een scheidsrechter. Wij handelen vanuit de regels die de FIFA heeft vastgesteld en wij proberen deze regels zo goed mogelijk toe te passen. Voor mij is er eigenlijk niet echt een groot verschil tussen mijn werk en mijn hobby.

Persoonlijk komt er komende maanden veel op mij af. Ik ga dichter bij mijn werk wonen. Begin november krijg ik de sleutel van mijn appartement in Assen. Daarbij heb ik mij zelf vragen gesteld. Wil je nu nog in district Oost fluiten? Blijft je bij SNO? Blijf je in het bestuur?

Dit seizoen blijf ik in Oost fluiten, en naar verwachting volgend seizoen ook wel. Voor SNO hoor je natuurlijk ook veel vanuit het bestuur en kun je het een en ander weer terugkoppelen naar SNO. Dit houdt dus in dat ik ook in het bestuur van SNO blijf.

Ik wens jullie veel plezier in het fluiten. 

Groet Gerwin Moeken

 

 

Het Bestuur van SNO Nijverdal wenst iedereen veel plezier met de komende wedstrijden van het seizoen 2016/2017!!

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren