Maurice Paarhuis nieuwe voorzitter SNO Nijverdal

04 april 2017

Gisteravond (maandag 03 April jl.) heeft de 53. Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken plaatsgevonden in het mooie clubgebouw van NKC’51.

Voorzitter Wim van der Velde opende de avond met zijn openingswoord. Daarin ging hij nader in op de samenwerking tussen de KNVB en het VCN. Wim is positief gestemd over deze samenwerking. In het verleden liep de samenwerking tussen deze twee partijen stroef, maar met de nieuw ingeslagen weg voorziet Wim wel degelijke mogelijkheden voor een fijne en positieve samenwerking.

Daarna was het tijd voor onze penningmeester Dirk Jansen. Dirk ging uitvoerig in op de behaalde resultaten in 2016. Zowel aan de inkomstenkant als wel de uitgaven kant werden (eventuele) afwijkingen nader toegelicht. Daarna nam hij de leden mee in de begroting van 2017.  

Jullian Arrindell nam het woord namens de kascommissie. Hij verzocht de vergadering het bestuur en in het bijzonder penningmeester Dirk Jansen, decharge te verlenen voor de gepresenteerde cijfers. Dit werd instemmend bekrachtigd door de leden. 

Nadat Wim de diverse verslagen nader had besproken (begeleidingscommissie, technische commissie, aanstellingscommissie, viscommissie, voetbalcommissie en de jubileumcommissie), kwamen we aan bij de bestuursverkiezingen.

Allereerst werd er stilgestaan bij Andre Meulenkamp. Vorig jaar heeft hij aangegeven dat hij ook de komende drie jaar door zou gaan in de functie van secretaris, maar dat hij dit wel jaar voor jaar wilde bekijken. Gelukkig gaat hij ook in de komende periode door in deze belangrijke functie. Maikel was aftredend, maar was  herkiesbaar. De leden stemden er mee in dat ook Maikel de komende jaren bestuurslid blijft.

Toen was het moment daar dat Wim van der Velde (na meer dan 11 jaar voorzitter te zijn geweest(!) afscheid nam als voorzitter. Wim heeft ongelofelijk veel voor onze prachtige vereniging betekend. Hij was voorzitter in de periode dat SNO 50 jaar bestond, met diverse hoogtepunten, zoals de recepties, feestavonden en het NK Veldvoetbal te Hellendoorn. Daarnaast heeft Wim er mede voor gezorgd dat SNO de komende jaren terecht kan op het sportpark van NKC’51, door middel van de financiële bijdrage (geleverd door SNO) bij de bouw van diverse nieuwe kleedkamers.

Maurice Paarhuis was door het bestuur voorgedragen als nieuwe voorzitter. De leden stemden hier volmondig mee in. Maurice verzocht Wim om de zaal te verlaten. Hij vroeg de leden om Wim tot erelid van de SNO te tronen. Hier konden de leden zich (uiteraard) in vinden. Maurice liet Wim de zaal weer betreden en benoemde hem tot erelid van onze prachtige vereniging. Hij ontving een prachtige oorkonde, de bijbehorende pennen set en een heerlijke fles whisky.

Nadat iedereen kon genieten van een heerlijk drankje, gekoppeld aan een lekkere versnapering, hervatte nieuwe voorzitter Maurice Paarhuis de vergadering. Hij ging nader in op het nieuwe bestuursbeleid. SNO wil zich gaan in grotere mate richten op de clubarbitrage. Denk hierbij aan clubscheidsrechters, welke hun kennis en kunde kunnen delen binnen de SNO. Daarnaast wil het bestuur meer ‘de boer op’ met de technische commissie. Het bestuur merkt dat er steeds meer vraag is naar spelregel presentaties.

Daarnaast heeft het nieuwe bestuur besloten om in aantallen terug te gaan van 7 naar 5 mannen. De laatste jaren kwam het (in verband met diverse redenen) diverse malen voor dat bestuursleden reeds binnen een jaar weer uitstroomden. Het nieuwe bestuur heeft gemeend dat men beter met een klein (fanatiek) groepje wil gaan werken, waarin duidelijke afspraken worden gemaakt over de diverse taken. Iedereen zal een functie toebedeeld krijgen en op deze manier hoopt het nieuwe bestuur alle taken succesvol te kunnen uitvoeren.

Nadat het bestuursbeleid uitvoerig was behandeld, behandelde de voorzitter de diverse commissies. Gelukkig bleven nagenoeg alle vrijwilligers behouden voor de diverse commissies. Alleen Jullian Arrindell en Gert Maneschijn hebben aangegeven te stoppen met hun activiteiten binnen de desbetreffende commissies. Jullian heeft sinds jaar en dag ervoor gezorgd dat het clubblad werd gedrukt. Gert Maneschijn heeft zich sinds jaar en dag ingezet voor de voetbal commissie. Ook via deze weg willen we beide heren nogmaals oprecht bedanken voor hun jarenlange inzet.

De Technische Commissie (onder leiding van Maikel van Munster) reikte de Hendrik Stegeman Bokaal uit. Deze prachtige trofee word uitgereikt aan de spelregelkenner van 2016. Op de derde plaats was dit jaar Gert Hiemstra geëindigd. Op de tweede plek Maurice Paarhuis. Echter, met gepaste afstand, eindigde oud voorzitter Wim van der Velde op een volledig terechte eerste plek.

Maurice ging hierna nader in op de vrijwilliger van het jaar 2016. Dit jaar heeft het bestuur ervoor gekozen om Gert Maneschijn te kiezen als vrijwilliger van het jaar in verband met zijn jarenlange inzet in de voetbal commissie. Helaas was Gert vanavond verhinderd. Het bestuur zal Gert op een later tijdstip alsnog in het zonnetje zetten.

Toen was het woord aan Jan van Dijk, namens de KNVB. Jan huldigde diverse leden van de SNO. Drie leden van SNO zijn al meer dan 10 jaar lid van de KNVB. Dit zijn Zander Pouls, Gerwin Moeken en Maurice Paarhuis. Dick Beldman werd gehuldigd voor het feit dat hij reeds 40 (!) jaar lid is van de KNVB. Ook Gerard Westenbroek kreeg een onderscheiding voor het feit dat hij (volgens de KNVB) al ruim 40 jaar lid is van de KNVB. Zoals een ieder wel weet, is Gerard al goed op weg om al bijna 50(!) jaar lid te zijn van de KNVB. Via deze weg wil het bestuur bovengenoemde jubilarissen nogmaals van harte feliciteren met de behaalde mijlpalen.

Nadat de voorzitter NKC’51 bedankt had voor de fijne samenwerking, werd om 22.00 de vergadering gesloten. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er daarna op een informele wijze nog even met elkaar gesproken.

Wij, als bestuur van SNO, hopen jullie allen op de volgende clubavond weer in grote getalen te mogen verwelkomen.

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren