Digitaal Wedstrijdformulier

22 augustus 2017

Beste official,

Nog even en het seizoen start met de eerste officiële wedstrijden. En dat betekent dat alle wedstrijdformulieren straks “mobiel” ingevuld gaan worden met de Wedstrijdzaken app en dat we afscheid nemen van de plastic spelerspassen.

Dit betekent een verandering in de werkwijze voor jou als scheidsrechter die vraagt om een goede en tijdige voorbereiding om zo snel en handig te kunnen omgaan met de Wedstrijdzaken app. Wij zien gelukkig dan ook dat veel scheidsrechters deze voorbereiding al goed oppakken.

Omdat wij toch nog veel vragen ontvangen zetten we hierbij nog een aantal praktische zaken op een rijtje.. Daarnaast zal het mDWF aan de orde komen op alle themabijeenkomsten in september.

 

  • Het mobiele wedstrijdformulier (mDWF) wordt gebruikt voor alle competitie- en bekerwedstrijden vanaf de JO12 en MO12. Het “oude” DWF is niet meer beschikbaar.
     
  • De gebruikers van de Wedstrijdzaken app kunnen alleen registreren en inloggen met het e-mailadres dat vastligt in onze administratie. Dat kan je zien in het Official Portaal.
     
  • De Wedstrijdzaken app wordt, net als andere apps, zo nu en dan ge-update. In de week van 21 augustus komt er weer een update. Deze update zal o.a. functies bevatten voor de controle op het spelregelbewijs, de controle op de trainerslicentie, het invullen van tijdstraffen en het kunnen delen van de pdf wedstrijdformulier. Allemaal bekende functies in het “oude DWF”, die nu ook terugkomen in het mDWF.
     
  • In de week van 21 augustus komt er ook een update van de voetbal.nl app. De nieuwe app ziet er compleet anders uit en kent veel nieuwe opties. Erg handig is dat je met één account kan inloggen in zowel de Wedstrijdzaken app als de nieuwe voetbal.nl app.
     
  • De KNVB en Sportlink helpen je natuurlijk graag. Ga naar http://www.knvb.nl/mdwf om alle veel gestelde vragen, handleidingen en instructievideo’s te raadplegen. Op KNVB Assist vind je ook de contactmogelijkheden mocht je er toch niet uitkomen.
     
  • Zoals terug te zien in de filmpjes zijn de richtlijnen voor de (digitale) passencontrole veranderd. Je hebt meer opties voor de plek van de passencontrole. Niet meer persé op het veld. Ook zijn spelers speelgerechtigd als ze in het geval van een onduidelijke of niet aanwezige foto op de digitale spelerspas, een geldig identiteitsbewijs kunnen tonen, zodat jij hun identiteit kan vaststellen.
     
  • Ook in de vastlegging van het wedstrijdformulier is er een verandering. De teams/aanvoerders geven niet meer een expliciet akkoord. Je kan zelf het formulier afhandelen. Wij raden wel aan om dat in samenspraak met de teammanagers/aanvoerders te doen.
     

Tenslotte willen wij benadrukken dat in de eerste weken iedereen in zijn/haar eigen tempo zal moeten wennen aan het werken met het mDWF. Niet iedereen zal de app al op zijn of haar telefoon hebben. Niet iedereen heeft een (geschikte) mobiele telefoon. Officieel is het de regel dat de ontvangende vereniging dan verantwoordelijk is om dit te faciliteren. Wij roepen iedereen op om elkaar te helpen, Allemaal in het belang van ons voetbal!

Veel succes en voetbalplezier!

Met vriendelijke groet,
KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND

Hans Schelling
Operationeel manager

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren