Kennismaking met sport 2012

17 februari 2012

Sind een aantal jaren (vanaf 2008) organiseren wij in het kader van “Kennismaken met sporten” ( door de gemeente Hellendoorn mogelijk gemaakt) een jeugdscheidsrechterscursus pupillen veldvoetbal. Het gaat hier om meisjes en jongens van groep 8 van de basisscholen in de gemeente Hellendoorn die hebben aangegeven belangstelling te hebben voor de scheidsrechterij.
De eerste paar jaren ontvingen de cursisten een certificaat van onze “S.N.O.”.
De laatste jaren ontvangen zij daarnaast een officieel certificaat van de KNVB.
De cursus bestaat uit 4 avonden spelregelkennis, 1 avond trainen en daarna videobeelden van wedstrijden bekijken en het optreden van de scheidsrechters in die wedstrijden met elkaar bespreken. De laatste avond mogen de cursisten gedurende een tiental minuten een pupillenwedstrijd leiden. Daarna worden de certificaten in een gezellig samenzijn uitgereikt.
Tot aan dit jaar hadden we  jaarlijks 5, 6 of 7 deelnemers.
Dit jaar waren het er niet minder dan 15, l meisje en 14 jongens.
Dinsdagavond 14 februari was het weer zover. Slotavond van de cursus.
De v.v. “DES” had vier teams pupillen opgeroepen zodat er twee wedstrijden bij jammer genoeg regenachtig weer, gelijktijdig gespeeld konden worden, zodat na 1 uur alle deelnemers tien minuten hadden gefloten.
Niemand minder dan Eric Braamhaar, scheidsrechter betaald voetbal en internationaal scheidsrechter  was op ons verzoek bereid gevonden de KNVB certificaten uit te reiken. Hij deed dat op een plezierige manier door vooraf nog een compliment te maken aan het meisje en de jongens omdat zij lef toonden door leiding te gaan geven aan pupillenwedstrijden. Hij sprak de hoop uit dat zij veel plezier aan het fluiten zouden beleven en riep de deelnemers dan ook op vriendinnetjes en vriendjes over te halen om ook te gaan fluiten.
Van het uitreiken van de certificaten waren vele belangstellenden getuige.
De vertegenwoordiger van de gemeente Hellendoorn, de heer Cor van Weert, de heer Herman Aalbers van de districtscommissie COVS-Oost, de heer Ben Rede van de “H.V.C., vertegenwoordigers van de plaatselijke en regionale schrijvende pers en van de plaatselijke TV. Ook waren vele ouders op de uitreiking van de certificaten afgekomen.
Namens de “SNO” bood Gerard Westenbroek de deelnemers een bedrukt T-shirt aan en Juul Arrindell reikte de “SNO”- certificaten uit.
Al met al een plezierige afsluiting van een cursus die met veel plezier door de leden van de TC werd verzorgd. We gaan er daarbij van uit dat het aantal deelnemers voor de komende jaren nog zal groeien.
De leden van de TC.
 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
05Mei
Nike/Intersport Cup
Aanvang: 14:00
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren