De Scheidsrechter nr.4 mei 2018

01 juni 2018
cover
 
DE SCHEIDSRECHTER Nieuwsbrief
 
Mei 2018
  logo
 Beste lezer,
 
Deze nieuwsbrief is een noodzakelijke vooraankondiging voor een nieuwe editie van het digitale magazine De Scheidsrechter. Op deze manier wordt hopelijk voorkomen dat deze aankondiging in je spam terechtkomt.
In deze nieuwsbrief een samenvatting van de inhoud. Klik op een van de foto’s om toegang tot het magazine te krijgen.
Als dit niet werkt kun je te allen tijde toegang krijgen via HTTP://blad.covs.nl
De redactie wenst u veel leesplezier.
In deze uitgave o.a.
 
Cover foto
  • Deze editie is er aandacht voor het WK voetbal in Rusland. Dat begint op 14 juni. Het is logisch dat de betrokkenheid vanuit Nederland een stuk minder zal zijn, want ‘wij’ zijn er immers niet bij. Of ja, toch wel. Want Nederland vaardigt zijn beste scheidsrechter af naar het WK, met de beste assistenten en de meest ervaren videoscheidsrechter die we hebben. En daarom kunnen wij ons voorstellen dat wij als scheidsrechters het WK toch wel met wat meer interesse volgen dan de gemiddelde voetballiefhebber die zich in overwegend oranje pleegt te hullen.
 
 
team kuipers
 
 
En daarom krijgt het Team Kuipers in deze editie ruime aandacht. Wij als redactie zijn oprecht trots dat we al aan het begin van het jaar Kuipers hebben vastgelegd voor een interview. En dat is maar goed ook want we hebben geleerd van twee jaar geleden, toen hij ‘vol’ zat. Ook nu heeft hij zo’n tien uitnodigingen van de media naast zich neergelegd en zijn wij zo’n beetje de enigen die een exclusief interview mochten afnemen. Alles is gericht op de finale. Sportief gezien is hij er klaar voor, al kan er natuurlijk van alles gebeuren. 
 
  • In het kielzog van Kuipers komt ook Makkelie aan het woord. Hij mag mee, niet als vierde man, maar als videoscheidsrechter. Hij is zo langzamerhand ons exportproduct als het gaat om deze discipline binnen de internationale arbitrage. En de hamvraag is natuurlijk of het allemaal wel goed zal gaan. In de rubriek Kritisch Bekeken besteedt Leo Blank er aandacht aan.
 
  • Maar liefst 36 scheidsrechters van alle bewoonbare continenten zullen acte de présence geven in Rusland. Allen worden met name genoemd en van de Europese scheidsrechters hebben we een foto geplaatst.
wk 2018
 
  • Het is een dik nummer geworden, om maar eens in boektermen te spreken. Maar liefst 23 items voor jullie als lezers. In de rubriek De Spotlight op… komt de 74e jarige Jan Peekel aan het woord. Hij stopt na 30 jaar als KNVB-scheidsrechter en gaat bij zijn club verder met fluiten. Voorts aandacht voor de wedstrijd tussen de kampioen van de Eerste Divisie en de Suriprofs. Nu gaat het even niet om de sportieve kant, maar dit was een testwedstrijd voor alternatieve spelregels. Rob Dieperink floot en wij waren geïnteresseerd in zijn bevindingen.
  • COVS Eindhoven komt aan bod in de rubriek Uitgelicht. Deze zeer actieve vereniging organiseert in juni nota bene twee landelijke COVS-activiteiten. Jan Stuut licht de vereniging door. Hij neemt ook de vooruitblik op die evenementen voor zijn rekening.
  • De actualiteit ligt niet ver achter ons. Tijdens de Champions League Finalevan 26 mei deed zich een curieus incident voor dat het eerste doelpunt veroorzaakte. Een oplettende lezer uit nota bene Spanje vroeg ons om opheldering. Was het toekennen van dit doelpunt spelregeltechnisch gerechtvaardigd? Dick Visser, voorzitter van LCS, en dus de hoogste autoriteit als het gaat om spelregels, ventileert zijn mening.
  • Om nog meer te lezen, o.a. de regioberichten en hoe je als scheidsrechter fit blijft moet je de link openen.
 
 
De Redactie
 
De Scheidsrechter, Nummer 4, 2018 
Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren