Fijke Hoogendijk, internationaal ass. scheidsrechter

20 oktober 2018

9 oktober stond er weer een clubavond gepland. Voor deze clubavond hadden we weer een spreker. Fijke Hoogendijk is door het bestuur gevraagd om te vertellen over haar carrière als assistent scheidsrechter bij de FIFA. Zij had een aantal beelden meegenomen waar bijvoorbeeld werd getoond hoe de FIFA omgaat met beoordelen van wedstrijdsituaties en hoe het schema is wanneer je een wedstrijd of toernooi hebt. Daarnaast werd er gediscussieerd naar aanleiding van wedstrijd situatie. Het was een leerzame avond en Fijke was blij met de interactie van de aanwezige. Namens S.N.O. danken wij Fijke nogmaals voor het invullen van onze clubavond waar, ondanks de oefen- en Beltona wedstrijden een goede opkomst was. TOP!!

Tussentijds kwam Jan Schipper ook nog met een speldje voor onze zwarte parel Julian Arrindell. Een speldje voor 25 jaar scheidsrechter van de KNVB. Namens het bestuur van harte gefeliciteerd.

Vooraf waren dit de punten vanuit het bestuur.

1: Afmeldingen:

Wessel Nijmeijer (Beltona)

Hans Hofman (Beltona)

Arno Reusink (Beltona)

Maikel van Munster (Werk/Studie)

Andre Meulenkamp (Werk/Studie) 

Erik ter Brake (Maatwerkbijeenkomst in Zeist)

Maurice Paarhuis (Maatwerkbijeenkomst in Zeist) 

Rachnar Kikkert (vakantie)

Gert Schuurman

Maurice heeft bij de organisatie van de Beltona gevraagd of de wedstrijden van vanavond kunnen worden verplaatst. Helaas mogen alleen de voetbalclubs het verzoek indienen en de scheidsrechters niet. Daarom heeft Maurice een trio aangesteld, die de voorkeur gaven aan de Beltona. Ik heb daarom Hiemstra en Zwakenberg bijv. van deze wedstrijd afgehaald, zodat ze bij de clubavond aanwezig kunnen zijn. 

2: Afgelopen donderdag (4 oktober) hebben Hans Hofman, Wim van der Velde, Johan Schwarte, Stan Endeman en Maurice Paarhuis de reguliere training van COVS Hengelo bezocht. De reacties van de leden waren zeer positief.

Erg leuk om is een kijkje in de keuken van onze zusterverenigingen te doen. Lijkt het je leuk om dit ook is te doen, kijk op de de website van SNO voor alle data. Het is wat ons betreft zeker een aanrader. De volgende training is op woensdag 7 november bij de plaatselijke voetbalvereniging in De Lutte. De training wordt door de scheidsrechtersvereniging NOT georganiseerd

3: Op 12 januari zal er in district Oost een arbitragecongres plaatsvinden. Zoals jullie (wellicht) weten zit Wim vd Velde namens SNO in de organisatie.

Indien jullie goede ideeën hebben of suggesties (wat bijv. betreft een spreker), dan kunnen jullie dit doorgeven aan Wim. 

4: Zoals het bestuur bij de laatste JALV al heeft aangekondigd, gaan wij ( in grotere mate) aandacht besteden aan regionale samenwerking met collega COVS Verenigingen. 

Wij hebben reeds een intensievere samenwerking met de Twentse groepen. 15 oktober gaat het DB weer naar Enschede voor een vervolgafspraak ivm deze samenwerking.

Ook aan de andere kant van onze regio zijn we de samenwerking aan het opzoeken. Concreet betekend dit dat wij op 25 oktober als bestuur naar Kampen gaan,

om hier samen met COVS verenigingen Zwolle en Meppel gaan praten over een verdere samenwerking. Je merkt dat de KNVB de districten Noord en Oost in steeds grotere mate samenvoegt.

Met dit in het achterhoofd denken wij als bestuur er goed aan te doen om ook buiten de regiogrenzen te kijken en daarom ook met Meppel te gaan samenwerken.

Denk hierbij bijv. aan het fluiten van vriendschappelijke wedstrijden. Voor SNO-ers uit de regio Hardenberg is Drenthe per slot van rekening erg dicht bij. 

5: Ook deze winter gaan we weer lekker joule de boelen met onze sportvrienden van NKC'51. De datum kunnen jullie alvast in jullie agenda plaatsen: 15 maart 2019

6: Op 20 november staat de volgende clubavond gepland. Gast op deze avond is Johan Suurd. Op deze avond zal ook de winnaar van de SNO enquete bekend worden gemaakt.

Op deze avond zal de uitreiking (aan de desbetreffende vereniging) niet plaatsvinden. Dit gaan we met ingang van dit seizoen bij de verenging zelf uitvoeren, om hier iets meer lading aan te geven. 

7: Wellicht hebben jullie in jullie official portal kunnen zien dat (assistent) scheidsrechter niet altijd goed staan weergegeven bij beltona wedstrijden. 

Dit heeft het systeem van de KNVB te maken. Indien je alleen maar actief bent als SR voor de KNVB, dan kunnen ze je niet als ASR aanstellen. Trek je hier verder niks van aan. 

Indien de namen van het arbitrale trio goed staan weergegeven, dan gaat dit goed. 

8: Ook dit jaar gaan wij weer de Tukker cup bemannen met scheidsrechters. De vergoeding die jullie hiervoor (kunnen) ontvangen is gelijkgetrokken aan de vergoeding van de beltona €19,- per wedstrijd. 

9: Wij als bestuur zijn erg tevreden over onze trainers (Gert Jan, Gert, Jan, Wim en Dick). Wij hebben daarom besloten om ze een prachtig trainingstenue aan te bieden (in samenspraak met sportzaak Ramon Zomer). 

Het e.e.a. is nu in gang gezet dus over enkele weken kunnen jullie onze toppers zien in een prachtig SNO tenue.

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren