De Scheidsrechter nr.7 oktober 2018

31 oktober 2018
logo
 
   
Nieuwsbrief Oktober 2018
 
 
Beste lezer,
 
Deze nieuwsbrief is een noodzakelijke vooraankondiging voor een nieuwe editie  van het digitale magazine De Scheidsrechter. Op deze manier wordt hopelijk voorkomen dat deze aankondiging in je spam terechtkomt In deze nieuwsbrief een samenvatting van de inhoud. Klik op een van de foto’s om toegang tot het magazine te krijgen. Als dit niet werkt kun je te allen tijde toegang krijgen viahttp://blad.covs.nl of u kopieert de link handmatig in uw internet browser.
De redactie wenst u veel leesplezier.
 
 
button
coverpagina blad de scheidsrechter
 
 
Inhoud
 
Het zal je niet verbazen dat de Week van de Scheidsrechter een groot deel van deze editie zal vullen. Uit bijna alle districten hebben we bijdragen ontvangen van activiteiten die meestal door scheidsrechtersverenigingen, maar soms ook door voetbalclubs zijn ondernomen. Vooral in district Oost waren de verenigingen bijzonder actief.
 
Afgelopen maandag verscheen er in De Volkskrant een artikel over de VAR. Zeer informatief, maar waar onze redactie wel toegang kreeg tot het ‘heilige der heiligen’ en mocht rondstruinen tijdens de wedstrijden, werd de glazen deur tien minuten voor aanvang van de wedstrijd voor de Volkskrant hermetisch gesloten. Toch mooi dat wij bij de KNVB als vakblad kennelijk een streepje voor hebben op de landelijke media.
 
Een opmerkelijk verhaal is de promotie van een 74-jarige scheidsrechter. Joop de Wit uit Den Haag promoveerde dit jaar naar de eerste en tweede klasse zondagamateurs. Leo Blank interviewde deze ras-Hagenees. De tijd dat de KNVB nog leeftijdsdiscriminatie toepaste ligt inmiddels ver achter ons.
 
Vijf Nederlandse jonge scheidsrechter maakten de reis van hun leven om hun hobby uit te oefenen. China ligt nu eenmaal niet naast de deur. Een van de deelnemers maakte een verslag van deze reis en alle ervaringen die niet alleen op het voetbalveld zijn beslag kregen. In een van de volgende edities willen we de organisatie die dit mogelijk maakt in de schijnwerpers gaan zetten.
 
Dan is er groot nieuws te melden voor het Arbitragecongres dat in district Oost zal worden gehouden op 12 januari 2019. De lokatie is nu bekend, dat wordt Oldenzaal. En niet toevallig is dat de woonplaats van… juist Björn Kuipers. Deze topscheidsrechter zal o.a. aanwezig zijn op dit congres dat alleen te bezoeken is door COVS-leden uit district Oost. Elk jaar komt er een ander district aan de beurt om dit te organiseren.
 
In onze vaste rubriek Toppers betaald voetbal valt de eer te beurt aan weer zo’n jong aanstormend talent, te weten Sander van der Eijk. Leo Blank zocht hem op in zijn woonplaats Amstelveen en polste hem over zijn stormachtige carrière.
 
Scheidsrechtersvereniging Leiden, bij monde van voorzitter Jan de Jong, twijfelt openlijk over de landelijke naam van onze vereniging. Hij vindt dat de naam COVS te weinig bekendheid geniet in de media en in het land. Eerder kwam dit item in de Jaarvergadering aan de orde. Jan ter Harmsel interviewde voorzitter De Jong hierover.
 
In de rubriek Uitgelicht ging Jan Stuut op bezoek bij de noodlijdende scheidsrechtervereniging Hoekse Waard-Flakkee. Daar is besloten om de vereniging per 31 december 2018 op te heffen wegens ledenafname en dus ook gebrek aan bestuursleden.
 
Voorts de bekende artikelen zoals Spelregels, de Fitte Scheids, Personalia en Regioberichten.
 
button
 
 
Om nog meer te lezen, o.a. de regioberichten en hoe je als scheidsrechter fit blijft moet je de link openen. http://blad.covs.nl 

 
De redactie 
redactie@covs.nl
Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren