Geslaagde clubavond met Niels Kolkman

05 december 2018

Beste SNO-ers,

Gisteren (4 december) stond de derde en laatste clubavond van 2018 gepland. 

Niels Kolkman (werkzaam bij de Koninklijke Ten Cate in Nijverdal) was de gastspreker vandaag. 

In totaal waren er 29(!) SNO-ers aanwezig.

Wij als bestuur zijn blij dat de clubavonden steeds beter bezocht worden. 

De voorzitter had diverse mededelingen:

1: Voor deze avond hebben wij de volgende 9 afmeldingen ontvangen:

-Jan Wijnberg

-Andre Meulenkamp

-Jan Schippers

-Jan van Otten

-Gert Schuurman

-Piet Oldeman

-Julian Arrindell

-Rachnar Kikkert

-Gert Maneschijn

2: Tot 1 december hebben de leden van SNO de mogelijkheid gehad om bij onze secretaris Andre Meulenkamp aan te geven of er aanpassingen gedaan dienden te worden aan hun contactgegevens / inschrijfdatum bij de SNO / COVS. Alle ingeleverde wijzigingen zijn verwerkt en de definitieve lijst is nu klaar.

3: Op 8 december moeten wij bij COVS Zwolle aangeven in hoeverre wij als SNO Nijverdal deel zullen nemen aan het zaalvoetbaltoernooi bij KHC te Kampen. Het Jan Willem van Essen zaalvoetbaltoernooi zal plaatsvinden op zaterdag 5 januari 2019. Aanmelden kan bij Rudolf Wolterink en/of Jan Klein Ganseij. 

4: De technische commissie van SNO heeft vorige week dinsdag de eerste spelregelavond van dit seizoen georganiseerd. De resultaten waren ronduit teleurstellend. Wees gerust, ook de voorzitter had 4 fouten. Genoeg reden om ook op 11 december met z’n allen aanwezig te zijn, om gezamenlijk met onze TC aan de slag te gaan met diverse spelregel situaties.

5: Vorige week heeft onze TC een bezoek gebracht aan de voetbalvereniging SV Dedemsvaart en SCD’83. Sinds kort zijn onze leden Zander Pouls en Erik ter Brake verantwoordelijk voor de clubarbitrage bij beide verenigingen. Het was een bijzonder geslaagde en interactieve avond, welke zeker voor herhaling vatbaar is. Indien jullie aangesloten zijn bij een (regionale) voetbalclub, maak deze mogelijkheden graag bespreekbaar.

6: Vanavond willen wij graag onze nieuwe leden Arno Reusink, Rick Coenen en Ferens Groenhuijsen welkom heten. Namens het bestuur van SNO willen wij jullie graag deze COVS batch overhandigen en een prachtige SNO rol tas. Wees er zuinig op en heel veel succes en plezier gewenst met jullie prachtige hobby.

7: Op 12 januari 2019 zal in Oldenzaal het scheidsrechters congres plaatsvinden. Op de website van SNO Nijverdal staat hierover een nieuwsartikel geplaatst. Via de link in het bericht kan iedereen zich aanmelden: (oud) scheidsrechters, rapporteurs en andere KNVB officials uit district Oost! Tot op heden hebben zich reeds enkele leden aangemeld. Indien je dit nog niet hebt gedaan, check dan snel de website en meld je alsnog aan.

8: Zoals bij de vorige clubavond bekend gemaakt, heeft Excelsior’31 de SNO enquête gewonnen. Op zaterdag 5 januari 2019 zullen wij de nieuwjaarsreceptie van Excelsior’31 bijwonen en gaan wij in een bomvol clubhuis van Excelsior’31 de prijs overhandigen.

9: Op dinsdag 18 december zullen wij namens het bestuur de kerst pakketten overhandigen. Na afloop van de reguliere training zullen deze worden overhandigd aan de personen die zich het afgelopen seizoen (op welke wijze dan ook) hebben ingezet voor onze mooie scheidsrechtersvereniging.

10: Laurens van Munster is binnen SNO verantwoordelijk voor alle sponsoren. Hij heeft recentelijk alle sponsoren bezocht. Onze hoofdsponsor (Solitas uit Rijssen) heeft aangegeven dat zei als hoofdsponsor aan SNO verbonden blijven. Wij zijn Gert-Jan Beltman hier zeer dankbaar voor. Mede door zijn bijdrages zijn wij financieel een uitermate gezonde scheidsrechtersvereniging. 

Nadat de voorzitter alle (bovenstaande) mededelingen had besproken, was het de hoogste tijd om onze gastspreker Niels Kolkman aan het woord te laten. Niels is voor de meeste aanwezigen geen onbekende. Hij is een echte 'Zwever' en heeft ruim 15 jaar in het eerste van RKSV de Zweef zijn kunsten laten zien. Samen met Maikel van Munster en Maurice Paarhuis is hij 2 jaar eindverantwoordelijk geweest voor het tweede elftal van de Zweef. Niels is werkzaam bij de Koninklijke Ten Cate in Nijverdal. Hij is verantwoordelijk voor de (verdere) ontwikkeling van het kunstgras. Niels nam ons mee in de geschiedenis van het kunstgras, welke in de jaren 60 van de vorige eeuw is uitgevonden. Niels had diverse stukjes kunstgras meegenomen, zodat alle aanwezigen zelf ook goed konden voelen en kijken naar de diverse verschillen tussen de diverse kunstgrassoorten. 

Recentelijk is er veel commotie rondom kunstgrasvelden. Niels ging hier uitvoerig op in. De kwaliteit van de kunstgrasvelden voldoen aan alle gestelde (internationale) normen. Echter, blijkt het dat spelers zich nog steeds niet (optimaal) fijn voelen op een kunstgrasveld. Dit is een mooie uitdaging voor Niels en zijn mannen om bezig te blijven met de innovatie van de kunstgrasvelden, om uiteindelijk een situatie te creeren waarin ook de spelers zich fijn voelen op kunstgrasvelden. 

Rond 22.00 was Niels klaar met zijn presentatie. Uit handen van de voorzitter ontving Niels een heerlijke fles wijn en werd hij bedankt voor de bewezen diensten. Wij willen iedereen bedanken voor zijn/haar aanwezigheid en hopelijk zien we jullie allemaal volgende week dinsdag (11 december) weer bij SNO, als we (na afloop van de reguliere training) samen met de technische commissie aan de gang gaan met spelregels. 

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren