Nieuwsbrief SNO - Juni 2012

12 juni 2012
Aan:
- Leden van SNO
- Vertegenwoordiger COVS distr. Oost
- Scheidsrechterscommissie KNVB regio A en C
- COVS Zustergroepen
 
Wel en wee:
Onze voorzitter Wim van der Velde en Jan Mulder zijn beiden succesvol geopereerd aan hun knie. Alleen Jan kent nu een kleine terugslag, maar hij gaat er vanuit dat het weer snel de goede kant op gaat! Verder is Gerrit Huisjes geopereerd aan een liesbreuk. Een kleine ingreep, maar na de operatie heeft Gerrit een inwendige bloeding gekregen en moest terug naar het ziekenhuis. Gelukkig gaat het weer de goede kant op met Gerrit en zien we hem hopelijk weer snel terug bij SNO. Rudolf Wolterink heeft vorige week last gekregen van een zweepslag en is de komende tijd uitgeschakeld. We wensen allen een spoedig herstel toe!
Verdere ziektes en blessures zijn bij het bestuur niet bekend. Mocht er wat aan de hand zijn, dan stelt het bestuur het op prijs dat u een van de bestuursleden tijdig inlicht. Alleen dan kunnen we er namelijk op de juiste wijze aandacht aan schenken.
 
Van de bestuurstafel
Als bestuur hebben wij een "aftrap" bijeenkomst gepland op 10 juli, voor de jubileumcommisie ivm het 50-jarig jubileum in 2014 (bestaande uit: Dick Beldman, Roel Poffers, Gerwin Moeken, Hans Luiken, Gert Schuurman, Julian Arrindel en Wim van der Velde). Daarnaast hebben we op 17 juli een bijeenkomst gepland met de commissie die belast wordt met de organisatie voor het NK veldvoetbal in 2014 (bestaande uit: Gerard Scheperman, Gert Maneschijn, Maurice Paarhuis, Maikel van Munster en Gerard Westenbroek). 

Het bestuur, de voetbalcommissie en het voetbalteam kan met een goed gevoel terugzien op de overhandiging van ons nieuwe voetbaltenue. De eigenaren van Combi Vloeren uit Rijssen werden in het zonnetje gezet onder toezien van het voetbalteam, leden en pers. Nogmaals dank. De daarop volgende wedstrijd tussen SNO en DES Nijverdal werd in een sportieve wedstrijd o.l.v. Gert Hiemstra gewonnen door SNO met 4-2. Een goede voorbereiding op het aankomende NK op 16 Juni.
 
 
Het bestuur is nog op zoek naar een 2de secretaris om ons bestuur weer voltallig te maken. Mocht je willen weten wat deze bestuursfunctie inhoud en/of wil je meer informatie, neem dan contact op met onze voorzitter Wim van der Velde.
 
De contributie voor het jaar 2012 wordt in de week van 11 t/m 15 juni via automatische incasso door de penningmeester geincasseerd van uw rekening. Zou degene die geen gebruik maakt van de automatische incasso zelf zorg willen dragen voor een tijdige betaling van de contributie?
 
De declaraties voor de geleidde vriendschappelijke wedstrijden in het seizoen 2011 - 2012 kunnen tot en met 30 juni worden ingediend bij Johan Schwarte (johanschwarte@hotmailcom). E.e.a. kan alleen via een volledig ingevuld declaratieformulier welke via de website is te downloaden. Bij de declaraties moet een apart formulier voor de Beltona wedstrijden worden ingevuld. Deze moet worden gemaild naar Maurice Paarhuis (maurice-paarhuis@hotmail.com). De declaraties worden door Johan en Maurice gecontroleerd en na goedkeuring door de penningmeester in juli / augustus uitgekeerd. Declaraties die na 30 juni worden ingediend, worden niet meer in behandeling genomen.

Promotie/ Degradatie:
Afgelopen 9 juni zijn de promoties en degradaties weer bekend gemaakt. Voor sommige positief nieuws (promotie of lijfsbehoud in hun groep) maar ook sommigen hebben te horen gekregen dat ze het komend seizoen een niveau lager acteren.
 
De degradanten zijn:
- Gerrit Fikkert van groep ZA topklasse naar ZA01
- Hans Kamp van groep ZA04 naar ZA05
- Herman Braamhaar van groep ZA04 naar ZA05
- Anton Kreileman van groep ZA03 naar ZA04
- Dick Beldman van groep ZA02 naar ZA03
De promovendi zijn:
- Lesley Koopman geplaatst in ZO04
- Maikel van Munster van ZA05 naar ZA04
- Martin Dogger van ZA24 naar ZA23

Herman Klein Kromhof heeft besloten te stoppen met het leiden van wedstrijden voor de KNVB. Na 31 jaar vindt hij het mooi geweest en hangt de fluit aan de wilgen.
  
Uiteraard hoopten wij als bestuur dat ieder lid van SNO Nijverdal goed nieuws zou krijgen. Helaas is dat niet gelukt. Als wij als bestuur iets kunnen betekenen met betrekking tot promotie/degradatie, dan kun je contact opnemen met onze voorzitter Wim van der Velde.
 
De personen die gepromoveerd zijn felicteren wij van harte en tegen degene die zijn gedegradeerd kunnen wij alleen zeggen, pak de draad weer snel op en zorg voor jezelf dat de instelling en drive moet zijn om komend seizoen zo snel mogelijk terug te keren in de groep waarin je zat!
 
Ledenmutaties: 
We verwelkomen de volgende nieuwe leden:
- H. Fokkert - Tonnendijk 9 - 7681 BJ Vroomshoop
  Mail: hans.fokkert@wanadoo.nl
- J. Groenhuijsen - Kruidenlaan 49 - 7443 GP Nijverdal
  Mail: fit-feel-free@home.nl
  
Trainingsavonden:
Hoewel het voetbalseizoen er inmiddels op zit, is het trainingsseizoen bij SNO nog niet ten einde. Kortom de moeite waard om op dinsdagavond naar Nijverdal te komen voor een goede voorbereiding op volgend seizoen. De laatste trainingsavond voor de vakantie vindt plaats op dinsdag 24 juli. De bekerwedstrijden zijn alweer in augustus gepland door de KNVB!!. Na de vakantie beginnen we dan ook pas weer op 4 september, mits er geen bijeenkomsten of bekerwedstrijden worden ingepland door de KNVB. De trainers heten je deze laatste weken voor de vakantie van harte welkom en de aanvang is zoals bekend om 19:30 uur.

Voetbalcommissie:
Zaterdag 9 juni heeft ons voetbalteam verassend de overwinning behaald op het districtstoernooi in Voorst. Van de zes wedstrijden werden er 4 gewonnen en 2 verloren, wat resulteerde in een eerste plaats. Een prima prestatie, zeker gezien de krappe selectie van slechts 11 spelers. Ook komend jaar zijn we zo weer verzekerd van deelname aan het NK. Namens het bestuur wensen wij de voetbalcommissie en het voetbalteam veel succes op het NK in Maastricht a.s. zaterdag 16 juni.
 
Viscommissie:
De jaarlijkse viswedstrijd om de Jacob Calkhoven wisselbokaal wordt gehouden op donderdag 12 juli 2012. Er zal worden gevist in de vijver aan de Helmkruidlaan in Hulsen aanvang 19.00 uur. De wedstrijd staat open voor alle leden van SNO inclusief gezinsleden. Voor een hapje en een drankje zal worden gezorgd.
Een ieder kan zich opgeven bij Julian Arrindell, tel. 0546-672262 of Gerard Westenbroek, tel. 0548-614534. Er mag gevist worden met één hengel en er mag niet gevoerd worden.
 
Sponsor in beeld:
Speciaal voor leden van SNO is er een afspraak gemaakt met Sport 2000 Nijverdal.
Al onze leden krijgen namelijk 20 % korting bij aankoop van diverse scheidsrechtersartikelen. Daaronder valt natuurlijk scheidsrechterskleding, maar ook sport- en voetbalschoenen, tassen e.d.
Het enige wat je moet doen, is bij je aankopen bij de kassa doorgeven dat je lid bent van SNO. De medewerker zal dit controleren aan de hand van de ledenlijst van SNO die Sport 2000 in haar bezit heeft.
Als bestuur zijn we zeer content met deze kortingsregeling en we gaan er dan ook vanuit dat onze leden veel gebruik zullen maken van deze aktie en hun spullen zullen aanschaffen bij Sport 2000 Nijverdal.

De gegevens van Sport 2000 Nijverdal zijn:
Smidsweg 9b (boven Supercoop)
7441 EJ Nijverdal
t: 0548-744035
f: 0548-621314
e: info@sport2000nijverdal.nl
i: www.sport2000nijverdal.nl

Openingstijden:
- Maandag 09:30 - 18:00 uur
- Dinsdag 09:30 - 18:00 uur
- Woensdag 09:30 - 18:00 uur
- Donderdag 09:30 - 21:00 uur
- Vrijdag 09:30 - 18:00 uur
- Zaterdag 09:30 - 17:00 uur.
 
De Pen:
Ik wil eens een kritisch stukje schrijven over de spelregeltoets en de conditietest die we allemaal hebben afgelegd in het najaar. Persoonlijk (en ik denk met mij meerdere scheidsrechters en ass. scheidsrechters) vind ik dat die conditietest een lachertje was. Je kon bij wijze van spreken die test met een rollator nog halen. Het verschil tussen de vorige test (dat was met die trappen op signaal) was vele malen intensiever. Nu werd van te voren door een instructeur van de KNVB gezegd en voorgedaan welke oefeningen je moest doen. Je moest een paar kleine sprintjes aantrekken, om een paar pionnen slalommen en een beetje duurwerk. Ik heb die avond geen zweetdruppels gezien bij mijn collega’s of het moet zijn door de warmte. Als ik dan kijk wat voor training we krijgen bij de SNO dan neem ik mijn petje af voor onze trainers, want wat zij elke dinsdagavond weer in elkaar breien, dan is de test een lachertje. Ik zie in mijn wedstrijdrapporten dat ik de diagonaal nog verder moet doortrekken, maar als ik moet afgaan op de test van de KNVB dan kom ik de middencirkel niet meer uit.
Als de KNVB deze test als leidraad heeft, dan komt het met de conditie van mij en mijn collega scheidsrechters niet goed. Over de spelregeltoets was ik ook niet zo te spreken. Voor elke vraag heb je een tijdslimiet en dus kom je nu onder tijdsdruk want je moet soms eerst de vraag ontleden voor je een antwoord kunt aanvinken. En dan wordt je ook nog eens van de wijs gebracht door het beeldmateriaal. En bij de vorige test/toets kon je het nog een keer over doen als je een keer geen goeie dag had. Nu moet ik wel zeggen dat ik meer een praktijkman ben dan een theorieman, maar dit terzijde. Bij de spelregels komen ook steeds meer vragen naar voren die weinig met voetbal te maken hebben. De randverschijnselen komen helaas bij het hedendaagse voetbal steeds meer voor. En dit hebben we maar te accepteren. Als ik een wedstrijd fluit, probeer ik dat altijd in de geest van de wedstrijd te doen. Dan zijn spelregels wel belangrijk, maar nog belangrijker is hoe jezelf overkomt voor de wedstrijd, in de wedstrijd, maar ook na de wedstrijd. Zijn er normen en waarden in het veld, is je conditie goed (zie de test), ben je luid en duidelijk in je beslissingen? Als je deze punten goed hanteert in de wedstrijd, dan is de acceptatie van de spelers naar jou toe ook groter. En dan breng je de wedstrijd ook tot een goed einde.
 
Ik wens iedereen een fijne vakantie toe en gezond terug komen !
 
Groet van Zander Pouls
 
De pen geef ik door aan G. Hiemstra
 
 
Het bestuur van SNO dankt iedereen voor zijn inzet het afgelopen seizoen en wenst een ieder een hele fijne vakantie toe!
Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren