Uitnodiging Clubavond 12 maart

07 maart 2019

Aan:

- Leden van SNO;

- Vertegenwoordiger COVS distr. Oost;

- Scheidsrechterscommissie KNVB Regio Oost/Noord

- COVS Zustergroepen.

Uitnodiging:

Het bestuur van SNO Nijverdal nodigt u van harte uit voor de clubavond.

Datum: Dinsdag 12 maart 2019

Tijd: 20:45 uur, aansluitend aan de training;

Bijzonderheid: De training start om 19:15 uur;

Locatie: Clubhuis NKC’51 aan de Sportlaan in Nijverdal;

Agenda: Eventuele mededelingen van het bestuur. Deze avond wordt ingevuld door William Smit. Hij geeft ons informatie over de rapportage. Meer informatie over deze avond in het voorstukje van onze voorzitter.

Van de voorzitter:

Beste SNO-ers,

Voor ons als bestuur zijn het hectische weken. Zelf zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor onze JALV, welke plaats zal vinden op 1 april a.s. Daarnaast zijn in deze periode ook de algemene ledenvergadering bij onze zusterverenigingen. Recentelijk hebben we een bezoek gebracht aan de COVS vereniging in Deventer. Deze week brengen we een bezoek aan de COVS vereniging Enschede en gedurende de komende weken brengen we nog een bezoek aan Hengelo en Zwolle. Stuk voor stuk mooie verenigingen. Uit het verleden weet ik dat wij als SNO nog wel eens met enig gevoel van jaloezie opkeken naar andere verenigingen. Als wij (als bestuur krijg je veel mee over het reilen en zeilen bij andere verenigingen) echter alles is kritisch onder de loep nemen, dan kunnen we echt trots zijn op de wijze waarop alles bij ons verloopt. Tegen de stroming in zijn wij in staat om qua ledenaantallen weer te groeien. Bovendien slagen wij erin om ook jonge arbiters aan ons te binden.

Ik zeg dit niet om op te scheppen. De reden waarom ik hier mijn openingswoord mee begin, heeft puur en alleen betrekking op het feit dat we met elkaar is wat vaker moeten genieten van het moment. Iedereen is bezig met morgen, de doelen die we met elkaar nastreven en hetgeen we allemaal nog voornemens zijn om te bereiken. Dit is een gezond teken. Je moet altijd ambitieus blijven en de lat mag hierbij best hoog worden gelegd. Echter, vergeet niet te genieten van het heden. Het is niet voor niks dat je geleerden vaak hoort zeggen ‘carpe diem’, ‘pluk de dag’. Geniet van de kleine (vanzelfsprekende) zaken in het leven, zoals familie, vrienden en je gezondheid.

Opeens werden we opgeschikt door het plotselinge overlijden van ons zeer gewaardeerde lid Gerhard Scheperman. Gerhard is slechts 64 jaar oud geworden. Gerhard heeft in zijn leven veel vrijwilligersfuncties bekleed, zowel binnen onze club als wel bij voetbalvereniging DES. Bij DES heeft hij jarenlang gefungeerd als keeper van het tweede elftal. Na zijn actieve carrière is hij diverse jaren keeperstrainer geweest en leider bij diverse jeugdteams. In de periode van 1990 tot 2000 is hij leider geweest van het tweede elftal. In deze periode heeft Gerhard zijn scheidsrechter diploma behaald. In totaal is hij ruim 20 jaar actief geweest als clubscheidsrechter bij DES. Na zijn carrière als (club) scheidsrechter is hij vanaf 2008 actief geweest als rapporteur voor de KNVB. Binnen de SNO heeft Gerhard zich 15 jaar ingezet voor onze technische commissie. We kunnen stellen dat wij met het verlies van Gerhard een echte clubman verliezen. Wij willen zijn vrouw Janneke en verdere familie en vrienden veel sterke wensen met dit verlies.

Nadat we uitvoerig stil hebben gestaan bij het verlies van Gerhard, wil ik tot slot inzoomen op enkele mooie activiteiten, welke de komende periode op de planning staan. Allereerst wil ik nader ingaan op onze gastspreker van dinsdag 12 maart. Op deze avond zal William Smit uit Nunspeet een invulling gaan geven aan onze clubavond. William is jaren actief geweest in de top van het amateurvoetbal. Mede door een rugblessure heeft hij vorig jaar moeten besluiten om te stoppen als scheidsrechter. Naast het fluiten van wedstrijden is hij al enkele jaren actief als rapporteur voor de KNVB. Eerst deed hij dit op zondag in district Oost. Sinds het afgelopen seizoen is hij actief als (landelijke) rapporteur bij de jeugd. Daarnaast is William lid van de werkcommissie arbitrage in het district Oost. William is lid van de COVS vereniging in Zwolle. Binnen deze vereniging zit hij in de Technische Commissie.

Op onze clubavond zal William meer vertellen over zijn rol van rapporteur. Hij zal nader ingaan op de wijze waarop een rapport tot stand komt en waar een rapporteur allemaal rekening mee moet houden in zijn beoordelingen.

Daarnaast wil ik nog even stilstaan bij onze feestavond op vrijdag 15 maart aanstaande. Op deze avond staat het jaarlijkse jeu de boules evenement met onze sportvrienden van NKC’51 gepland. Namens SNO hebben zich 25 dames en heren aangemeld. Ook NKC’51 zal 25 leden afvaardigen. Een prachtige opkomst met 50 mensen. Laten we er met elkaar een prachtige avond van maken. Diegene die zich hebben opgegeven worden om 19.00 verwacht. SNO heeft dit jaar gezorgd voor een heerlijke maaltijd. Je hoeft dus voorafgaande aan deze activiteit niet te veel thuis te eten.

Ik hoop jullie allemaal volgende week dinsdag te mogen verwelkomen op onze clubavond met William Smit. Ik ben ervan overtuigd dat hij in staat is om ons te voorzien van nieuwe inzichten m.b.t. het huidige rapportage systeem. 

Een sportieve groet,

Maurice Paarhuis

De Voorzitter

Wel en Wee:

Wessel Nijmeijer heeft afgelopen weekeinde een vervelende achilles blessure opgelopen. Erg sneu, wat zijn seizoen is hiermee ten einde. Beterschap Wessel.

Rudolf Wolterink gaat dit weekeinde weer zijn eerste wedstrijd fluiten nadat hij geopereerd was aan zijn meniscus. Succes Rudolf.

Hans Groenhuijssen kampt nog steeds met zijn blessure zoals vermeld in de nieuws brief van november jl.. Beterschap Hans.

Fluitsignaal:

Samen met het bestuur en leden van de diverse commissies is er weer een mooi clubblad gemaakt. Dit jaar zonder een ledenlijst i.v.m. de privacywet. De namen en adressen van het bestuur en de commissies worden wel genoemd, dit is in overleg gegaan met de betreffende personen. Op 12 maart na afloop van de clubavond zal deze worden uitgedeeld. Ook hierin de uitnodiging en agenda voor de komende leden vergadering die plaatsvindt op 1 april a.s.

De Pen:

Heren scheidsrechters,

Mijn naam is Max van der Lei. Sinds anderhalf jaar ben ik nu lid van SNO Nijverdal en bij deze zal ik mijzelf aan jullie voorstellen. 23 jaar geleden ben ik geboren in het pittoreske Dedemsvaart. Na twee jaar gestudeerd te hebben aan de Lerarenopleiding Geschiedenis voor middelbaar onderwijs besloot ik daarmee te stoppen. Het leraarschap bleek niet mijn ding. Vervolgens heb ik een jaar gewerkt om te kijken wat de volgende stap zou worden. Bedrijfskunde op Windesheim te Zwolle bleek de beste keuze. Momenteel  bevindt ik mij wederom in mijn tweede jaar en doe ik met plezier de opleiding welke ik natuurlijk ook hoop en verwacht af te ronden.  Mijn sportieve leven kent zijn oorsprong eveneens in Dedemsvaart bij SCD’83 waarbij ik ook heb gespeeld voor de jeugdcombinatie JVCD. Van mijn 7e tot mijn 18e heb ik daar in de jeugd gevoetbald. Dankzij mijn uitzonderlijke voetballende kwaliteiten ben ik na de jeugd ‘gescout’ voor het 6e elftal van SCD’83 spelend in de welbekende kelderklasse. Het elftal waar mijn voetbalcarrière tevens is geëindigd. Na twee wedstrijden gespeeld te hebben, besloot ik verder te gaan als scheidsrechter voor de KNVB. De interesse voor het scheidsrechterschap was al rijkelijk vroeg aanwezig.  Op de basisschool bood ik heel af en toe aan om in de grote pauze te fungeren als scheidsrechter in plaats van als voetballer. Echter was dat eerder uitzondering dan regel. Later zou dit gaan veranderen. Op mijn 15e, werd het verplicht om eens in de zoveel tijd een wedstrijd te fluiten in de jeugd. Mijn eerste wedstrijd, volgens mij een E4 of iets dergelijks, werd direct een ongekend succes. Na een gegeven strafschop was het een ouder die het veld op kwam om mij te vertellen dat dit een verkeerde beslissing was én dat ik natuurlijk partijdig was. Hij stond op één meter afstand en was dus hoe dan ook goed hoorbaar, echter vond hij het nodig ook in de kantine, aan de andere kant van het sportpark, hoorbaar te zijn.

Wat je als scheidsrechter bij de jongste jeugd al niet teweeg kunt brengen met een strafschop. Na deze wedstrijd heb ik het vak niet meer losgelaten.

De eerste jaren heb ik doorgebracht als clubscheidsrechter. Op mijn 18e begon ik als scheidsrechter bij de KNVB in de jeugd (ZAJE). Vanuit daar gepromoveerd naar de ZAJD klasse waarna ik afgelopen seizoen in het voorstadium van het ontwikkeltraject terecht kwam. Daar heb ik o.a. mooie wedstrijden mogen fluiten bij BVO’s waarbij ik ook in de stadions van PEC Zwolle en Heracles Almelo heb mogen fluiten. Helaas ben ik uiteindelijk niet gekozen voor het uiteindelijke ontwikkeltraject van de KNVB. Na een aantal jaar in de jeugd te hebben gefloten is dit het eerste seizoen dat ik doorbreng bij de Senioren (ZASG). Tot nu toe een jaar waarin ontzettend veel geleerd wordt.  Ambitie is de reden geweest om naar de KNVB te gaan. De doelstelling voor dit seizoen is dan ook om een klasse te promoveren. Uiteindelijk ben ik als persoon en zeker als scheidsrechter iemand die het maximale uit zichzelf wil halen. Ik hoop dan ook een zo hoog mogelijk niveau te kunnen bereiken als scheidsrechter.

SNO Nijverdal is voor mij een mooie manier om in contact te komen met collega-scheidsrechters. Daarnaast zijn bijvoorbeeld de clubavonden en andere evenementen zoals het COVS congres mooie momenten om kennis op te doen en ervaringen met elkaar te delen. Deze vereniging heeft mij daarom op sociaal én op ambitieus vlak genoeg te bieden.

Met sportieve groet,

Maximiliaan van der Lei

Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO)

P/A André Meulenkamp (Secretaris)
Roodborst 67
7731 KV Ommen
Tel. 06-22457428
E-mail. secretaris@sno-nijverdal.nl

NKC’51 – Sportpark Gagelman    |   Sportlaan 1  7443 RC Nijverdal |   Tel: 0548-614127

www.sno-nijverdal.nl
 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren