De scheidsrechter, maart 2019

28 maart 2019
Beste lezer,
 
Deze nieuwsbrief is een vooraankondiging voor een nieuwe editie  van het digitale blad De Scheidsrechter. Op deze manier wordt hopelijk voorkomen dat deze aankondiging in je spam terechtkomt. In deze nieuwsbrief een samenvatting van de inhoud. Klik op de foto of op de blauwe buttons om toegang tot het blad te krijgen. Als dit niet werkt kun je altijd toegang krijgen via https://blad.covs.nl of je kopieert de link handmatig in je internet browser.

De redactie wenst je veel leesplezier.
 
Cover
Inhoud


In de rubriek Uitgelicht komt Scheidsrechtersvereniging Leiden aan het woord. Deze actieve vereniging kent een interessante geschiedenis en met voorzitter Jan de Jong aan het roer varen zij een kritische koers binnen de COVS-wateren. Het is dit jaar 90 jaar geleden dat de vereniging werd opgericht en secretaris Vermeulen blikt terug en vooruit.
Vanuit district Zuid II belicht Bernard Schenk de clubarbitrage bij twee voetbalclubs, t.w. vv Born en HBC’09. Waar bij vv Born hard aan de weg wordt getimmerd en de arbitrage op orde is vecht men bij de kleinere vereniging tegen het gebrek aan vrijwilligers.
West-Friese nuchterheid uit Noord-Holland kenmerkt Herman Doodeman in de rubriek Spotlight. Leo Blank zocht hem op in zijn woonplaats Abbekerk. Hij leidde meer dan duizend wedstrijden en vindt het mooi geweest.
De afdeling IFAB van de FIFA zit niet stil. Deze commissie die zich bezighoudt metspelregelveranderingen heeft heel wat wijzigingen in petto voor het komende voetbalseizoen.Dick Visser van de Landelijke Commissie Spelregels zet de meeste wijzigingen op een rij en geeft een verklaring waar nodig.
De COVS is een vereniging van meer dan 4000 leden met een hoofdbestuur. In de rubriek Van de bestuurstafel… lees je wat het bestuur bezig houdt en waar de knel- c.q. speerpunten liggen.
Wat drijft een KNVB-scheidsrechter zoal om wekelijks zijn hobby uit te oefenen? Om daar achter te komen verstuurde de voetbalbond begin deze maand een uitgebreide enquête onder de circa 4500 KNVB-arbiters. In het artikel wordt duidelijk waarom de KNVB dit belangrijk vindt.
Shona Shukrula is een van onze vrouwelijke topscheidsrechters. Maar niet alleen op het veld, ook in de rechtzaal, staat zij haar ‘mannetje’. Zij is tevreden met haar hobby maar haar ambitie gaat verder. Wordt zij de eerste vrouwelijke scheidsrechter in het betaald voetbal?
Wanneer werd de eerste strafschoppenserie ingevoerd? En wanneer de beslissingswedstrijd? Je leest het in het artikel Uit de oude doos dat teruggaat tot 1948. Voor de ouderen onder ons een feest van herkenning.
Voorts is er actueel nieuws en regionieuws.
 
Klik hier om het blad te openen
 
Redactie De Scheidsrechter
Leo Blank, Arie den Dulk
redactie@covs.nl
 
De Scheidsrechter
Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren