Promotie lagerer groepen

11 juni 2019

Beste SNO-ers,

Wij (als bestuur van SNO) merken dat er onder onze leden wat onduidelijkheden zijn m.b.t. het promoveren en degraderen in de lagere groepen. Onderstaande e-mail heeft een lid van ons ontvangen (welke momenteel actief is in Groep G en graag naar Groep F zou willen promoveren). De reden dat wij het antwoord (vanuit Zwolle) hieronder weergeven heeft betrekking op het feit dat wij hopen dat het e.e.a. voor een ieder duidelijk is.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zoals bekend en besproken hebben we destijds keuzes moeten maken t.a.v. rapportage. Daar is genoeg over gezegd en de redenen zijn bekend.

Voor iedere scheidsrechter die in een groep zit, die niet gerapporteerd wordt, geldt dat hij (dit geldt ook voor ‘zij’) bij zijn SB moet aangeven of hij de ambitie heeft om nog stappen te maken. De SB zal op zijn beurt, gedurende het seizoen, in kaart brengen wat de kwaliteiten van de official is. Hij kan dit zelf doen, maar heeft ook de mogelijkheid om een ‘begeleider’ van de reservelijst langs te sturen. Iedere dinsdag/woensdag voor het weekend wordt deze reservelijst door collega Fien naar de reguliere SB verzonden.

Er zijn ontzettend veel scheidsrechters die nog een stap of stappen willen maken. Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee, want dat geeft aan dat er ambitie is. Aan de andere kant betekent dat ook dat we keuzes moeten maken. Alleen voor de SF-groep zijn er wel 30 scheidsrechters die dezelfde ambitie hebben dan jou. Je zult begrijpen dat we geen 30 man kunnen laten promoveren, hoe graag we dat ook zouden willen. Dus moeten we keuzes maken.

We kijken naar de kwaliteit. Dat is het allerbelangrijkste. Daarnaast kijken we of de official zijn themabijeenkomst heeft gevolgd en of hij intrinsiek gemotiveerd is om zich te ontwikkelen en dus ook een (vrijwillige) bijeenkomst in het voorjaar heeft gevolgd. Als we dan nog steeds keuzes moeten maken, zullen we moeten kijken naar toekomstperspectief. Heeft de official de kwaliteiten om vervolgens ook nog stappen te kunnen maken. De volgende stap zou ook betekenen dat de official de SOII moet volgen om te kunnen promoveren naar een nog hogere groep.

Zoals je kunt zien is het voor ons ontzettend moeilijk en zullen we keuzes moeten maken. Die keuzes zullen gemaakt worden op basis van bovenstaande.

Ik vertrouw erop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren