Verslag Viswedstrijd

09 augustus 2012

Gert Ekkel debuteert en pakt  Jacob Calkhoven wisselbokaal 

De jaarlijkse viswedstrijd werd wederom gehouden in de visvijver aan de Helmkruidlaan te Hulsen waar gestreden werd om de Jacob Calkhoven wisselbokaal. De organisatie heeft voor deze locatie gekozen omdat volgens de “kenners” veel vissen in de vijver zouden zitten.
Ongeveer 12 enthousiaste vissers hebben zich hiervoor opgegeven en zij konden zelf hun plaatsen in rond de vis-arena uitkiezen. De kampioen van vorig jaar - Gerrit Huisjes - moest de wisselbeker verdedigen en hij werd nauwlettend in de gaten gehouden door zijn concurrenten.
 
Alle deelnemers mochten vóór de officiële start hun materiaal uitproberen en onze praeses Wim dacht slim te zijn om met een gevulde voerbakje aan zijn hengel de vissen te kunnen lokken, maar dat vond de organisatie niet goed. Deze overtreding leverde de praeses gelijk een gele kaart op. Bovendien telde zijn eerste vangst niet mee omdat dit vóór de officiële start werd binnengehaald.
Het beloofde in ieder geval een mooie avond te worden want de weersomstandigheden waren geweldig en zo te zien had iedereen er zin in. Deze goede stemming werd bovendien er in gehouden door de deelnemers op gezette tijden te voorzien van een drankje en hapje.
 
 
Gert Ekkel die voor de eerste keer meedeed, gold als een outsider en de vaste kern zag in hem geen bedreiging. Immers het is in het verleden nooit voorgekomen dat een debutant met de wisselbokaal aan de haal ging en dat zou vandaag ook niet het geval zijn, dachten zij.
Hoe dan ook onze debutant haalde de ene vis na de andere uit het water en bezorgde Johan Schwarte daardoor veel meet- en schrijf werk. Alle ogen waren nu op Gert gericht en met lede ogen werd gekeken hoe de nieuwe kampioen in spé zijn vangst uit het water haalde.
Om kwart over negen kondigde de voorzitter van de viscommissie het eindsignaal aan en de balans kon worden opgemaakt.
 
De uitslag is als volgt: 1e plaats: Gert Ekkel 97 cm; 2e plaats: Jan Karkdijk met 20 cm en op de 3e plaats: Wim van der Velde 19 cm. De overige deelnemers waaronder de kampioen van vorige jaar (Gerrit Huisjes) hadden helaas alleen beet, maar geen vangst. In de categorie gezinsleden ging de eerste prijs naar Van Petersen jr. en de tweede prijs naar Ekkel jr.
De wisselbokaal werd onder applaus door Juul Arrindell uitgereikt aan de trotse winnaar Gert Ekkel.
 
 
De organisatie rekent volgend jaar op een grotere opkomst want zo’n gezellige bijeenkomst mag niemand missen. Dus bij deze een oproep aan alle SNOérs.
Wij kunnen in ieder geval met tevredenheid terugkijken op een geslaagde avond waarvoor onze hartelijke dank aan alle deelnemers en belangstellenden.
 
De Viscommissie.
 
Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren