COVS Vakblad De Scheidsrechter juni 2019

30 juni 2019

Aan alle leden van de COVS.

Je ontvangt de link naar dit blad omdat je lid bent van de COVS.
https://blad.covs.nl
 
VAKBLAD VOOR DE VOETBALARBITRAGE IN NEDERLAND
VAKBLAD VOOR DE VOETBALARBITRAGE IN NEDERLAND


– In dit nummer veel aandacht voor de VAR op het WK voor vrouwen. Danny Makkelie leidt een VAR-team en heeft al verschillende keren ingegrepen of door zijn toedoen een wending aan een wedstrijd gegeven. Tijdens zijn verblijf in Frankrijk heeft hij contact met ons gehad en zo verschafte hij ons zinvolle informatie. Ook Mike van der Roest is namens de FIFA in Parijs en geeft zijn mening. Publiekelijk is er enig gemor omdat het zo lang duurt voordat beslissingen definitief zijn en de tegenstanders van de VAR worden op hun wenken bediend. We besteden in twee artikelen aandacht aan de VAR op pagina 5 en 6.


– In district Noord komen de laatste twee voetbalclubs aan het woord over de manier waarop zij hun clubarbitrage hebben geregeld. Het zijn eigenlijk de verhalen van twee combinatieclubs uit Drenthe, die een gezamenlijke scheidsrechterscommissie hebben. Wat ze gemeen hebben is hun betrokkenheid met HZOD uit Emmen. Pagina 7 en 8.


– Juni is de maand van de meeste COVS-evenementen. Zowel het NK Spelregels voor COVS-teams als voor de jeugd, maar ook het NK Veldvoetbal werden gehouden. CEO uit Enschede organiseerde twee evenementen achter elkaar. De verslagen hiervan lees je op de pagina’s 10 t/m 12.

– In Zuid II richtte Bernard Schenk de schijnwerper op Henk Lebens. Maar die kan niet los gezien worden van zijn vereniging Sittard/Geleen. Daarom hebben we het gesplitst in een artikel Spotlight op Henk Lebens en een artikel over de teloorgang van Scheidsrechtervereniging Sittard/Geleen op pagina 13 en 14.

– De meest recente spelregelwijzigingen op pagina 9.

– Afgelopen week werden de promovendi en degradanten in de arbitrage door de KNVB bekend gemaakt. In de rubriek Kritisch Bekeken hekelt Bernard Schenk de wijze van beoordeling en rapportage. Lees hierover op pagina 15.
 
Wij wensen alle lezers een goede vakantie. In september zijn wij terug met het volgende nummer van De Scheidsrechter.

 

 

Klik hier om het blad te openen

 

Redactie De Scheidsrechter
Leo Blank, Arie den Dulk
redactie@covs.nl

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren