SNO nieuwsbrief clubavond 18 februari 2020

17 februari 2020

Aan:

- Leden van SNO;

- Vertegenwoordiger COVS distr. Oost;

- Scheidsrechterscommissie KNVB Regio Oost/Noord

- COVS Zustergroepen.

Uitnodiging:

Het bestuur van SNO Nijverdal nodigt u van harte uit voor de clubavond.

Datum: dinsdag 18 februari 2020

Tijd: 20:45 uur (na de training, LET OP, training start om 19:15 uur)

Locatie: Clubhuis NKC’51 aan de Sportlaan in Nijverdal;

Agenda: Eventuele mededelingen van het bestuur. Deze avond wordt ingevuld door de Technische Commissie

Van de Voorzitter

Beste SNO-ers,

Op een regenachtige zondagmiddag in het (altijd) mooie Hellendoorn schrijf ik de eerste ‘van de voorzitter’ van 2020. Dit weekend zijn alle competities weer begonnen en de kerstvakantie lijkt al weer ver achter ons te liggen. Toch wil ik even kort terugblikken op 2019. Met elkaar zijn we er namelijk in geslaagd om 7 (actieve) nieuwe leden aan ons te binden: Bas ten Tije, Wout Butink, Remco Roelofs, Jan Otten, Sem Schrijver, Hans van Dalen en Gilian Westemeijer. We zijn in staat om deze (zeer positieve) trend in 2020 door te trekken. Op de clubavond zullen wij namelijk drie nieuwe leden officieel welkom heten binnen onze mooie vereniging.

Dit zijn de volgende drie jongemannen: Leon Groenhuijsen, Jos Olsman en Rutger Beun.

Mede door het feit dat wij als SNO groeiende zijn qua actieve leden, zijn wij nu met onze sportvrienden van NKC’51 in gesprek om op structurele basis twee kleedkamers tot onze beschikking te krijgen, zodat wij het e.e.a. goed kunnen blijven faciliteren op trainingsavonden. Daarnaast hebben wij als bestuur intensief contact met de gemeente en de overige sportverenigingen op ons sportpark (NKC’51, de Zweef en DES) met betrekking tot een optimaal gebruik van de sportvelden.

Om onze leden optimaal op de hoogte te kunnen (blijven) houden over alle actuele zaken welke spelen binnen onze mooie vereniging, hebben wij er voor gekozen om in samenspraak met onze sponsor Bandwerk uit Rijssen een nieuwe website te realiseren. Ons voorstel is unaniem ondersteund door onze leden. Wij hebben Hans van der Stouw (directeur van Bandwerk) nu de definitieve opdracht gegeven om de starten met de bouw van onze nieuwe website. Het bestuur heeft zich met de keuze voor het soort website laten inspireren door scheidsrechtersvereniging Winterswijk. Mocht je benieuwd zijn hoe onze nieuwe website er in grote lijnen uit komt te zien, dan kun je dus de website van onze sportvrienden uit Winterswijk raadplegen.

Vorig jaar hebben wij samen met de KNVB de handen ineengeslagen met betrekking tot het organiseren van de opleiding verenigingsscheidsrechter. Op dit moment hebben wij acht geïnteresseerden. Scheidsrechtersvereniging Hengelo organiseert exact dezelfde opleiding en

hebben zes (potentiele) deelnemers. We zijn nu achter de schermen druk bezig om beide cursussen samen te voegen, zodat wij op (relatief) korte termijn kunnen starten met het opleiden van verenigingsscheidsrechters. Wij zijn als bestuur namelijk bevreesd over het feit dat (nog) langer wachten kan leiden tot het feit dat deelnemers (definitief) afhaken en/of elders hun opleiding gaan genieten. In samenspraak met COVS Hengelo en de KNVB gaan wij zoeken naar een passende oplossing voor alle partijen.

Op zaterdag 5 januari heeft ons voetbalteam (welke onder leiding stond van André Meulenkamp, Johan Schwarte en Gert-Jan Beltman) deelgenomen aan het Jan Willem van Essen zaalvoetbaltoernooi te Kampen. Het team heeft zich voorbeeldig gedragen, aangezien men geen enkele kaart heeft ontvangen. Uiteindelijk eindigde ons team op een verdienstelijke vijfde plek. Het was een prachtige constatering om vast te stellen dat 60 % van de voetballende leden 21 jaar of jonger was. Men zegt altijd ‘wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’. Laten we hopen dat wij als SNO erin kunnen slagen om deze (positieve) trend in 2020 te kunnen vasthouden, de jongens (voor een lange periode) kunnen behouden en dat wij in het nieuwe jaar ons ledenbestand verder kunnen uitbreiden.

Binnen SNO hebben wij enkele vacatures. Deze willen wij graag via deze weg bij een ieder onder de aandacht brengen. Rachnar Kikkert heeft aangegeven dat hij zijn functie (van algemeen bestuurslid) bij de eerstvolgende JALV helaas zal moeten neerleggen. Hij is niet langer in staat zijn werk/studie en privé verplichtingen te combineren met zijn bestuursfunctie. Mocht je het leuk vinden om in een jong en enthousiast bestuur te participeren, laat het ons dan weten. Voor het geval je het moeilijk vindt om in te schatten hoeveel tijd een bestuursfunctie gaat kosten, dan kun je de komende periode (geheel vrijblijvend) een bestuursvergadering bijwonen om het e.e.a. nader te ontdekken.

Naast het bestuur hebben wij binnen SNO diverse commissies. In een eerder stadium heb ik aangegeven dat Wim van der Velde zijn functie van SB’er moeilijk kan combineren met zijn verplichtingen binnen de technische commissie. Wij zijn blij te kunnen melden dat wij met ingang van het nieuwe seizoen een vervanger hebben gevonden in de naam van Jan Otten. Jan Otten zal zich met ingang van het nieuwe seizoen samen met Maikel en Stan gaan inzetten voor onze technische commissie.

Zoals ik reeds eerder aangaf, hebben wij de laatste tijd veel (jonge) leden aan ons weten te binden. Hierdoor zijn wij in staat om bij een voetbaltoernooi een (groot) representatief voetbalteam op de been te brengen. Aan het einde van het seizoen zal Rudolf Wolterink zijn taken binnen de voetbalcommissie neerleggen. Wij zijn zoekende naar een waardige vervanger voor Rudolf. Iemand die samen met André de komende jaren een succesvolle invulling kan geven aan deze mooie commissie.

De komende periode staan er weer diverse leuke activiteiten op de planning. De eerstvolgende clubavond (18 februari) zal ingevuld worden door onze technische commissie. Wim, Maikel en Stan hebben een spelregelwedstrijd bedacht. Het afgelopen jaar hebben er geen spelregelavonden plaatsgevonden. De spelregelwedstrijd op deze clubavond zal worden gebruikt om de winnaar van de

Hendrik Stegeman bokaal te bepalen. Wij hopen dan ook op een grote opkomst, zodat we er met elkaar een spannende strijd van kunnen maken. Op deze avond zullen wij aan de leden de nieuwe SNO polo’s presenteren. In samenspraak met onze sponsor Intersport Ramon Zomer hebben wij ‘SNO polo’s’ gemaakt. Naast ons kostuum is dit een (sportief) alternatief. Wij hebben deze polo’s aangeschaft voor het bestuur en onze technische commissie. Zoals bij een ieder bekend hebben wij een sponsorzuil. Deze hebben wij weer helemaal up to date gemaakt en voor alle sponsoren hebben wij nieuwe borden laten maken. Deze zullen gedurende de clubavond gepresenteerd worden.

Tot slot wil ik nog even stilstaan bij onze gemeenschappelijke feestavond met NKC’51. Deze zal plaatsvinden op vrijdag 27 maart aanstaande. Op korte termijn zullen jullie een officiële uitnodiging ontvangen van Gerwin Moeken. De afgelopen twee jaar hebben meer dan 50 spelers en speelsters deelgenomen aan dit leuke jeu de boules evenement. Ook dit jaar hopen wij weer op een hoog aantal deelnemers.

Rest mij nog om een ieder weer veel plezier en succes toe te wensen op de sportvelden en wij hopen een ieder te mogen verwelkomen op de clubavond van 18 februari.

Een sportieve groet,

Maurice Paarhuis

De Voorzitter

De Pen:

Mag ik me even voorstellen:

Mijn naam is Jan Otten en ik ben sinds het voorjaar van 2019 lid van SNO.

Ik ben geboren en getogen in Hardenberg, ben getrouwd met Jeannette en we hebben 3 zonen (22, 20 en 18 jaar), allen nog thuiswonend.

Ik werk als financieel planner bij een tussenpersoon (Vericon advies) in Hardenberg.,

Mijn werk bestaat het adviseren van mensen die een woning willen kopen, willen gaan beleggen en/of het regelen van een pensioen voor de ondernemer. Momenteel volg ik een opleiding tot scheidingsadviseur.

Na mijn actieve voetbal leven floot ik wel eens een potje, vond dit leuk om te doen en het ging me geloof ik ook wel redelijk af. Jaren later via HHC pas de cursus tot club scheidsrechter gevolgd.

Al snel bleek dat hogere teams fluiten meer mijn ding is dan de lagere teams. Hierop besloten om de BOS 3 cursus te gaan doen. Ik vind het heerlijk om leiding te geven aan een wedstrijd. Ik houd van het spelletje, hoe hoger het niveau hoe mooier het is om hiertussen te lopen. Ook het actief bezig zijn is zeker een doel. Ik train 2 x in de week zodat ik zaterdag fit tussen de jongens sta.

Ik ben lid geworden om meer verbondenheid te krijgen met de andere scheidsrechters, het trainen met elkaar maar ook om te leren van de andere scheidsrechters.

Nu na een klein jaartje kan ik zeggen dat het me wel bevalt en dat ik gevonden heb wat ik zocht.

Het is de bedoeling dat ik de plaats van Wim van de Velde ga innemen in de technische commissie.

Ik hoop dat jullie een beetje een beeld van me hebben gekregen.

Spreek me anders gerust aan op de trainingsavonden.

Met vriendelijke groeten

Jan Otten

Wel en Wee:

Hierbij een update betreffende het wel en wee van onze leden:

Via deze weg willen we stilstaan bij de stand van zaken betreffende de SNO-ers, welke om diverse redenen, momenteel niet in staat zijn om wedstrijden te fluiten.

Allereerst staan we stil bij onze trainer Gert-Jan Beltman. Gert Jan heeft op het Jan Willem van Essen zaalvoetbaltoernooi in Kampen een voetblessure opgelopen. Afgelopen week zijn er foto’s van zijn voet gemaakt, maar gelukkig is er geen breuk geconstateerd. Gert-Jan zal nu (verplicht) rust moeten nemen.

Rutger Beun (zoals in het stuk van de voorzitter reeds besproken) is een nieuw lid, welke woonachtig is in Hardenberg. Vorige week woensdag heeft hij een spierscheuring opgelopen. De verwachting is dat hij 4 weken uit de roulatie zal zijn.

Erik ter Brake is (gelukkig) hersteld van zijn hamstring blessure, welke hij heeft opgelopen bij het lopen van de FIFA test. De afgelopen twee weken was Erik (in verband met privé verplichtingen) niet in staat om de fluiten voor de KNVB, maar aanstaande zaterdag zal hij weer gaan fluiten (Jong Almere City FC tegen ODIN’59).

Ook Martijn Bruins is volledig hersteld. Aan het einde van 2019 brak hij zijn ellenboog (na een val). Gelukkig is het e.e.a. volledig hersteld en daardoor is Martijn weer elke zondag te bewonderen op de sportvelden.

Rachnar Kikkert is (helaas) nog steeds niet hersteld. Eind vorig jaar heeft hij oppervlakkige trombose opgelopen. De laatste weken gaat hij gelukkig weer de goede kant op. De verwachting is dat Rachnar binnen een maand weer de fluit zal kunnen hanteren.

Met Jan van Otten gaat het naar omstandigheden goed. Ondanks het feit dat Jan reeds langdurig uit de roulatie is, is zijn betrokkenheid binnen onze vereniging noemenswaardig. Indien zijn gezondheid het toelaat is hij aanwezig bij clubavonden en daarnaast probeert hij op alle mogelijke manieren onze vereniging te ondersteunen.

Met Zander Pouls gaat het nog niet zoals gewenst. Helaas is het (huidige) behandeltraject niet aangeslagen, waardoor hij nu een nieuw traject in moet gaan. Hij heeft nieuwe medicatie ontvangen. Op 18 februari heeft hij een vervolgafspraak gepland met zijn behandeld arts om de voortgang te bespreken.

Daarnaast staan we even stil bij twee leden welke momenteel om andere redenen niet fluiten. Max van der Lei zit momenteel (tot het einde van het seizoen) in Duitsland voor zijn studie. Het leven in Osnabrück beviel hem dermate goed dat hij heeft besloten om zijn verslag bij onze Oosterburen met een half jaar te verlengen. Vanaf 24 februari zal hij gaan studeren aan de Hochschule in Osnabrück. De afgelopen weken was Max ‘gewoon’ in Nederland, waardoor hij bij de laatste bestuursvergadering ook aanwezig was. Wij willen hem veel succes toewensen met zijn studie.

Tot slot willen we stilstaan bij Gert Maneschijn. Gert heeft een poosje geleden besloten om dit seizoen niet meer in actie te komen als KNVB scheidsrechter. Hij is momenteel druk bezig met zijn voorbereiding voor de marathon van Rotterdam. Het is nog steeds mogelijk om hem (financieel) te ondersteunen bij deze actie (https://acties.kwf.nl/fundraisers/gertmaneschijn/rotterdam).

Rest ons nog om alle bovenstaande leden veel succes te wensen bij hun blessures. Wij hopen op korte termijn bovenstaande heren weer op de velden te mogen aanschouwen.

Zijn er zaken die er spelen rond het ‘wel en wee’ meldt dit bij het bestuur.

Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO)

P/A Gerwin Moeken (Secretaris)

Marslaan 46 7772 XE Hardenberg

Tel. 06-53156248

E-mail. secretaris@sno-nijverdal.nl

NKC’51 – Sportpark Gagelman |

Sportlaan 1 7443 RC Nijverdal |

Tel: 0548-614127

www.sno-nijverdal.nl 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren