SNO nieuwsbrief clubavond 10 maart 2020

09 maart 2020

Aan:

- Leden van SNO;

- Vertegenwoordiger COVS distr. Oost;

- Scheidsrechterscommissie KNVB Regio Oost/Noord

- COVS Zustergroepen.

Uitnodiging:

Het bestuur van SNO Nijverdal nodigt u van harte uit voor de clubavond.

Datum: dinsdag 10 maart 2020

Tijd: 20:45 uur (na de training, LET OP, training start om 19:15 uur)

Locatie: Clubhuis NKC’51 aan de Sportlaan in Nijverdal;

Agenda: Eventuele mededelingen van het bestuur. Deze avond wordt ingevuld door de Technische Commissie

Van de Voorzitter

Beste SNO-ers,

Het einde van februari is in zicht. Wij als bestuur zijn momenteel druk bezig met de laatste voorbereidingen richting de jaarlijkse algemene leden vergadering, welke gehouden zal worden op maandag 6 april. Op 10 maart zal een ieder (digitaal) een uitnodiging ontvangen met de daarbij behorende stukken. Op dinsdag 24 maart zullen wij als bestuur (na afloop van de reguliere training) de ‘Fluitsignalen’ onder de leden verdelen. Wij hopen op deze avond zoveel mogelijk leden te mogen verwelkomen, zodat wij er gezamenlijk voor kunnen zorgen dat een ieder het ‘Fluitsignaal’ tijdig in ontvangst mag nemen. Binnen het bestuur en in de diverse commissies waren er (voor het nieuwe seizoen) diverse vacatures. Het doet ons als bestuur goed om te constateren dat alle ‘lege plekken’ tijdig zijn ingevuld, waardoor wij de continuïteit kunnen waarborgen binnen de diverse disciplines.

Met gepaste trots kunnen wij jullie melden dat wij officieel van start gaan met de opleiding tot verenigingsscheidsrechter. Aanstaande maandag (2 maart) heeft onze technische commissie een laatste overleg gepland met Ernst van der Hoek. Ernst is door de KNVB aangesteld als docent. In totaal hebben wij 9 deelnemers. Onze klas zal worden uitgebreid met 6 kandidaten van COVS vereniging Hengelo. Op maandag 9 maart staat de eerste bijeenkomst gepland. De cursus bestaat uit drie theorieavonden. Daarnaast zullen de deelnemers gedurende twee zaterdagen bij RKSV De Zweef jeugdwedstrijden gaan fluiten. Gedurende de gehele cursus zal Ernst worden ondersteund door onze technische commissie.

SNO is erin geslaagd om vanaf 1 maart as. de beschikking te krijgen over een headset. Dit was niet mogelijk geweest zonder de fijne samenwerking met de COVS. Dit elektronische hulpmiddel zullen wij gaan gebruiken ter ondersteuning van het begeleiden van onze leden. Wij kunnen deze headset gebruiken bij de Tukker cup, de Beltona beloften competitie en bij (reguliere) oefenwedstrijden. Wij willen jullie erop wijzen dat het verboden is om deze hulpmiddelen te gebruiken bij competitiewedstrijden. Mocht je gebruik willen maken van de headset, dan kun je direct contact opnemen met het bestuur. In eerste instantie hebben wij de headset ter beschikking tot eind april.

Wij zijn nu druk in gesprek met de leverancier om te kijken om de headset in het bezit te mogen houden tot eind 2020.

Afgelopen woensdag (26 februari) hebben alle SNO-ers van de KNVB een (eerste) tussenstand ontvangen betreffende hun prestaties. Over het algemeen kunnen we stellen dat de meeste SNO-ers er goed voorstaan. Via deze weg willen wij een ieder er nogmaals op attenderen even goed te kijken naar de punten betreffende de KNVB maatwerkbijeenkomsten. Indien dit (naar eigen inzien) niet correct is, dan dit graag even direct communiceren met het bestuur. Wij willen alle vragen c.q. onduidelijkheden verzamelen en volgende week kortsluiten met de KNVB.

Op de clubavond van dinsdag 18 februari heeft ons gewaardeerde lid Gerard Westenbroek de aanwezige leden geïnformeerd over het feit dat hij aan het einde van het seizoen gaat stoppen als KNVB scheidsrechter. Gerard is 53(!) jaar scheidsrechter geweest. Op de JALV vergadering van 2019 is Gerard gehuldigd voor het feit dat hij 50 jaar lid was van de COVS. In 2021 zal hij in het zonnetje worden gezet voor het feit dat hij 50 jaar lid is van de SNO. In 1999 is Gerard erelid geworden van SNO. Wegens zijn grote bijdrages voor de SNO ontving hij de ‘Gouden Scheidsrechter Speld’ van de COVS. Namens het bestuur van SNO willen wij Gerard veel succes en plezier toewensen gedurende de laatste maanden van zijn actieve carrière.

Op de clubavond van 18 februari heeft onze technische commissie een interactieve spelregelwedstrijd vormgegeven. De (gemiddelde) resultaten waren (helaas) teleurstellend. Wij hebben als bestuur besloten (in overleg met onze technische commissie) om de clubavond van 10 maart in te laten vullen door onze technische commissie, om op deze wijze nogmaals uitvoerig stil te staan bij de spelregels. De clubavond van 12 mei zal worden ingevuld door Rutger Wijkman. Rutger is in de functie van hoofdtrainer verbonden aan RKSV de Zweef. Wij hopen op beide avonden veel leden te mogen verwelkomen.

Op vrijdag 27 maart staat onze feestavond met NKC’51 op de planning. Dit jaar betreft het de derde editie. De afgelopen twee jaren zijn wij als SNO ‘kansloos’ ten onder gegaan ten opzichte van de ervaren en geslepen jeu de boule spelers van NKC’51. Alle SNO-ers hebben deze week van onze secretaris een officiële uitnodiging ontvangen. Wij hopen een ieder (met partner) te mogen verwelkomen. Laten we er met elkaar weer een gezellige avond van maken en hopelijk is drie maal scheepsrecht voor ons en mogen wij bij de editie van 2020 aan het langste einde trekken.

Rest mij nog om een ieder weer veel plezier en succes toe te wensen op de sportvelden en wij hopen een ieder te mogen verwelkomen op de clubavond van 10 maart.

Een sportieve groet,

Maurice Paarhuis

De Voorzitter

De Pen:

Mijn naam is Jos Olsman. Ik ben 20 jaar en kom uit Hardenberg. In het begin kreeg ik gelijk in de gaten dat de groep uit Hardenberg steeds groter word, haha.

Momenteel ben ik bezig met de opleiding beveiliging en heb als doel om door studeren voor politie agent.

Momenteel fluit nu al 7 jaar waarvan 4 jaar daarvan als verenigingsscheidsrechter bij HHC Hardenberg, ik ben inderdaad vroeg begonnen met deze mooie hobby. Ik fluit mijn wedstrijden steeds met plezier. Je moet altijd ambities hebben en die van mij is om het betaalde voetbal te halen.

Afgelopen september ben ik voor de SOIII cursus in Enschede geweest en deze cursus heb ik in december afgerond.

De reden dat ik bij SNO ben gekomen door Gerwin Moeken en mijn begeleider van de SOIII. Zij wisten mij te overtuigen dat het verstandig is om aan te sluiten bij een COVS groep. Ik ben blij dat ik de keuze voor SNO heb gemaakt. Ik vind het namelijk harstikke leuk bij de SNO.

Groetjes Jos Olsman

Wel en Wee:

Hierbij een update betreffende het wel en wee van onze leden. Via deze weg willen we stilstaan bij de stand van zaken betreffende de SNO-ers, welke om diverse redenen, momenteel niet in staat zijn om wedstrijden te fluiten.

Allereerst staan we stil bij onze trainer Gert-Jan Beltman. Gert-Jan heeft tijdens het zaalvoetbaltoernooi in Kampen een voetblessure opgelopen. De afgelopen weken heeft Gert-Jan verplicht rust moeten houden. Het gaat gelukkig weer de goede kant op. Vorige week heeft hij al weer een SNO training gegeven. Helaas gaat het e.e.a. hem nog niet pijnvrij af. Hopelijk gaat dit op korte termijn beter, zodat hij pijnvrij zijn hobby weer kan beoefenen.

Rutger Beun heeft 1.5 maand geleden een spierscheuring opgelopen. Hij is nu 6 weken uit de roulatie geweest. De planning is om volgende week weer te gaan hij het fluiten.

Martijn Bruins heeft vorige week dinsdag op de training een voetblessure opgelopen. Dit weekend heeft hij geen wedstrijd gekregen van de KNVB, waardoor hij zich 100 % kan richten op zijn herstel. Volgende week zondag gaat hij weer ‘gewoon’ fluiten.

Rachnar Kikkert is (helaas) nog steeds niet hersteld. Eind 2019 heeft hij oppervlakkige trombose opgelopen. Afgelopen zaterdag heeft hij na 4.5 maand weer geprobeerd een (jeugd) wedstrijd te fluiten bij zijn club HHC Hardenberg. Dit is hem niet goed bevallen. Hij zal de komende weken nog (verplicht) rust moeten houden, zodat hij bij de laatste competitiewedstrijden alsnog zijn opwachting kan maken betreffende competitiewedstrijden voor de KNVB.

Gelukkig gaat het steeds beter met de blessure van Remco Roelofs. Hij hoopt volgende week zaterdag weer voor de KNVB op pad te kunnen gaan.

Gerwin Moeken heeft nog steeds last van een knieblessure. Hij loopt momenteel bij de orthopeed. Zoals het er nu uitziet moet hij op korte termijn een kijkoperatie ondergaan. Hierdoor zal hij dit seizoen niet meer in actie kunnen komen.

Met Zander Pouls gaat het ook weer de goede kant op. Nadat de operatie wat tegenviel heeft hij de draad weer langzaam op kunnen pakken. Er zullen nog een aantal testen gedaan moeten worden voordat het sein groen licht gegeven kan worden. Laatst heeft hij een fietsproef gedaan en die gingen in de woorden van Zander: ‘uitstekend’.

Met betrekking tot de situaties van Jan van Otten, Gert Maneschijn en Max van der Lei hebben zich geen mutaties voorgedaan.

Rest ons nog om alle bovenstaande leden veel succes te wensen bij hun blessures en/of studieverplichtingen. Wij hopen op korte termijn bovenstaande heren weer op de velden te mogen aanschouwen.

Tot slot willen we nogmaals stilstaan bij de actie van Gert Maneschijn. Gert is momenteel druk bezig met zijn voorbereiding voor de marathon van Rotterdam. Het is nog steeds mogelijk om hem (financieel) te ondersteunen bij deze actie (https://acties.kwf.nl/fundraisers/gertmaneschijn/rotterdam).

Rest ons nog om alle bovenstaande leden veel succes te wensen bij hun blessures. Wij hopen op korte termijn bovenstaande heren weer op de velden te mogen aanschouwen.

Zijn er zaken die er spelen rond het ‘wel en wee’ meldt dit bij het bestuur.

Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO)

P/A Gerwin Moeken (Secretaris)

Marslaan 46 7772 XE Hardenberg

Tel. 06-53156248

E-mail. secretaris@sno-nijverdal.nl

NKC’51 – Sportpark Gagelman |

Sportlaan 1 7443 RC Nijverdal |

Tel: 0548-614127

www.sno-nijverdal.nl 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren