SNO Zaalkampioen van District Oost!

07 januari 2013

SNO zaalkampioen van District Oost

Op het J.W. van Essen toernooi te Elburg, welke werd gespeeld op 5 januari jl., heeft scheidsrechtersvereniging SNO de eerste plaats veroverd. De laatste jaren heeft SNO reeds diverse bekers gewonnen op NK’s en op Districtskampioenschappen. Dit betroffen echter allemaal veldvoetbal toernooien. De laatste keer dat SNO er met de winst in de zaal mee vandoor ging, was voor het laatst in 2006(!)

SNO was in de poule A ingedeeld bij de volgende scheidsrechtersverenigingen: Apeldoorn, Winterswijk, Deventer en Arnhem. In poule B waren de volgende verenigingen vertegenwoordigd: Hengelo, Zwolle, Noord Oost Twente, Zutphen en Nijmegen. Op voorhand werd onze poule bestempeld als de ‘poule des doods’.

Rond 09.15 verzamelde het’ SNO-team’ zich in sporthal ’t Huiken te Elburg. Het team bestond uit de volgende 8 spelers: Gerwin Moeken, Gert-Jan Beltman, André Meulenkamp, Remco Maneschijn, Wessel Nijmeijer, Ronald Veldhoen, Kevin Tibbe en Maurice Paarhuis. De technische leiding lag deze dag in handen van Gert Maneschijn, Gerard Westenbroek en Jan Klein Gansey. Maikel van Munster heeft op deze dag gefungeerd als assistent-scheidsrechter.

Om 10.00 stond de eerste poulewedstrijd gepland. Tegenstander waren de scheidsrechters uit Arnhem. Arnhem bleek over een jonge en zeer technische ploeg te beschikken. SNO voetbalde niet goed. De automatismen waren niet aanwezig en de jongens wisten elkaar maar moeilijk te vinden. Over en weer werden er kleine speldenprikjes uitgedeeld. Tot doelpunten leidde dit echter niet, waardoor deze eerste wedstrijd een 0-0 uitslag kende.

De volgende poulewedstrijd betrof een wedstrijd tegen scheidsrechtersvereniging Apeldoorn. Apeldoorn had haar team sterk verjongd en dit kwam het niveau van de ploeg alleen maar ten goede. De start van SNO was matig, aangezien de spits van Apeldoorn reeds in de eerste minuut SNO op een 0-1 achterstand zette. SNO liet zich echter niet van de wijs brengen en kwam al snel via Remco langszij. Even later was het Gert-Jan die SNO op voorsprong zette. Het begon aan SNO zijde steeds beter te lopen, met als gevolg de 3-1 door Ronald. Er waren nog wel een paar hachelijke momenten voor het doel van Gerwin, maar onze keeper hield in het restant van deze wedstrijd zijn doel schoon. SNO won de tweede poulewedstrijd dus met 3-1.

In de derde poulewedstrijd waren onze vrienden uit Deventer de tegenstander. Het betrof een cruciaal duel in de ‘poule des doods’. SNO moest winnen om zich een vervolg in het toernooi te kunnen verschaffen. Het was een rommelige partij. Desondanks wist Remco SNO op een 1-0 voorsprong te zetten. Gedurende de wedstrijd nam Deventer het initiatief over. Deventer wist haar overwicht ook uit te drukken in de verdiende  gelijkmaker. Iedereen leek zich te verzoenen met een gelijkspel. Onze gelouterde spits André dacht daar echter anders over. Hij schoot SNO (met nog 10 seconden op de klok) naar een 2-1 voorsprong en bracht hiermee de hele sporthal in extase. SNO had geluk, maar eindelijk stond er toch een prachtige 2-1 overwinning op het scorebord. Met deze uitslag had SNO zich geplaatst voor de kruisfinales.

In de laatste poulewedstrijd waren de scheidsrechters uit Winterswijk de tegenstanders. SNO had maar liefs vijf wedstrijden rust gehad. Uiteraard mag dit niet als excuus gebruikt worden, maar onze jongens waren duidelijk niet in vorm gedurende deze wedstrijd. Desondanks wist onze razendsnelle aanvaller Ronald SNO op een 1-0 voorsprong te zetten. Een overwinning was niet verdiend geweest, aangezien we matig speelden. Winterswijk kwam dan ook terecht langszij, hetgeen tot een 1-1 einduitslag leidde.

SNO kon zich gaan klaarmaken voor de halve finale. SNO was in Poule A als tweede geëindigd, achter poulewinnaar Arnhem. In Poule B waren zeer verrassend de scheidsrechters uit Zwolle op de eerste plaats geëindigd. Ze hadden met mooi en fris voetbal de winnaar van de afgelopen drie jaar (Noord Oost Twente) achter zich gehouden. SNO mocht daarom in de halve finale aantreden tegen Zwolle. Gerwin had geweldig gekeept in de poulefase. Hij had echter verplichtingen elders, waardoor Kevin zijn positie onder de lat overnam. Het moet gezegd worden, hij heeft deze functie perfect ingevuld en was met enkele mooie reddingen belangrijk voor het team.

Nu terug naar de halve finale tegen Zwolle. SNO voetbalde goed en de combinaties waren soms oogstrelend. Maurice was verantwoordelijk voor de eerste twee doelpunten. Beide doelpunten op aangeven van Ronald. Met deze snelle voorsprong was de weerstand van Zwolle gebroken. SNO kon daarom makkelijk bij de Zwolse opponent weglopen door doelpunten van Gert-Jan, Remco en Wessel. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd wist Zwolle de eer te redden door middel van de 1-5. Dit doelpunt was echter puur voor de statistieken! SNO had het opnieuw geflikt! La Grande Finale!

In de andere halve finale tussen Noord Oost Twente en Arnhem trokken de Arnhemmers aan het langste einde en gingen verdiend door naar de finale. Dit betekende dat we voor de tweede keer op deze dag tegen de heren uit Arnhem mochten voetballen. Het was geen mooie finale. Er werd (te) hard gespeeld en het wederzijds respect was niet aanwezig. In deze tijde van ‘zonder voetbal geen respect’ is het natuurlijk belachelijk dat sommige scheidsrechters zich in de functie van voetballer zich zo lieten gaan. Arnhem kreeg al vroeg in de wedstrijd een gele kaart, hetgeen een twee minuten straf tot gevolg had. Wessel zette SNO op een 1-0 voorsprong. Arnhem bleef echter een gevaarlijke ploeg. Ze kwamen dan ook verdiend op een 1-1. Arnhem bleef echter geïrriteerd en fysiek voetballen, hetgeen een speler van Arnhem op zijn tweede gele kaart kwam te staan. SNO bleef rustig en Wessel zette SNO op een 2-1 voorsprong! Het was echter nog niet voorbij. Arnhem begon te drukken en luttele seconden voor het einde van de wedstrijd trof een speler van Arnhem de paal. SNO had geluk, maar zonder geluk vaart niemand wel. Toen was het eindsignaal daar! SNO had het dan toch geflikt! Nadat SNO haar laatste drie toernooien (Districtstoernooi Voorst, NK Maastricht en het Oudejaarstoernooi met NKC’51) had gewonnen, won SNO ook (eindelijk weer eens) het zaalvoetbal toernooi in Elburg!

Rond 17.00 vond de prijsuitreiking plaats. Nijmegen ontving verdiend de Fair Play prijs. SNO ontving de cup ‘met de grote oren’. Namens SNO bedankte André de organisatie van deze dag. Alles was perfect geregeld. Rest mij nog de (technische) leiding van het voetbalteam (Gert, Gerard, Jan en Maikel) te bedanken en de aanwezige SNO supporters voor hun ondersteuning! Per slot van rekening doen we het allemaal met elkaarJ

Maurice Paarhuis

 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren