NKC'51 Kampioen in de Zaal

04 februari 2013

De korfbalvereniging NKC'51 uit Nijverdal, waar SNO al jaren te gast is en de accomodatie mee deelt, is afgelopen zaterdag 2 februari kampioen geworden in de 2e klasse van de zaal. Hier volgt een persbericht van dit mooie resultaat:

NKC'51 na winst op DKOD kampioen tweede klasse

NKC '51 heeft in de thuiswedstrijd tegen DKOD het kampioenschap in de 2e klasse C weten veilig te stellen.
Na een ruststand van 14-7 kon NKC '51 in de tweede helft al snel uitlopen naar een 18-7 voorsprong en hiermee de basis leggen voor een 24-13 overwinning.

In een volgepakt en sfeervol Sportcomplex Het Ravijn moest NKC in haar kampioenswedstrijd aantreden tegen DKOD, waartegen in de uitwedstrijd nipt met 16-17 werd gewonnen. NKC kwam goed uit de startblokken en kon al snel een 2-0 voorsprong pakken. Via 3-2 kon een ontketend NKC afstand nemen van DKOD. Met goed verzorgd aanvalsspel en een solide verdediging wisten de Nijverdalse korfballers in een kwartier uit te lopen naar een 12-3 voorsprong. In de resterende tien minuten van de eerste helft liet NKC wat meer toe en DKOD profiteerde hier optimaal van. De gasten uit Renkum konden de achterstand verkleinen tot 13-7.  Uiteindelijk wist NKC in de slotminuut van afstand de ruststand op 14-7 bepalen.

Na rust was NKC in de openingsminuten slordig in haar spel, maar de ploeg van trainer/coach Gerben Hofstede herstelde snel en na tien minuten stond er dankzij vier Nijverdalse treffers dan ook een 18-8 tussenstand op het scorebord. In de resterende vijftien minuten speelde NKC de wedstrijd gecontroleerd uit. Met goede aanvallen bleef NKC mee scoren met DKOD, dat aanvallend wat meer ruimte van NKC kreeg.
In de laatste tien minuten kregen ook de belangrijkste invallers nog speeltijd en ook zij wisten hun goals mee te pakken. Via 23-11 kon NKC bij 23-13 de eindstand op 24-13 bepalen en hiermee het begeerde kampioenschap veilig stellen.

Dankzij dit kampioenschap zal NKC na een afwezigheid van drie jaar het volgende zaalseizoen weer actief zijn in de 1e klasse.

Namens het bestuur en de leden van SNO feliciteren we NKC'51 met dit prachtige resultaat.