SNO Nijverdal leeft als nooit tevoren! Bomvolle zaal geniet van 60ste JALV

10 mei 2024

Beste SNO-ers,

Op maandag 8 april jl. heeft de 60ste Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van SNO Nijverdal plaatsgevonden. Prachtig om te constateren dat de kantine van NKC’51 afgeladen vol was met 57 bezoekers! Het is daarmee de drukbezochtste JALV uit de geschiedenis van onze club! De JALV is de belangrijkste vergadering van het jaar en als bestuur van SNO doet het ons deugd dat de leden massaal aanwezig waren bij deze belangrijke meeting! Qua (onderlinge) binding zit het absoluut goed binnen onze vereniging!

De voorzitter had een speciaal woord van welkom voor de aanwezig ereleden. Dit waren Johan Schwarte, Gert Schuurman, Gerard Westenbroek en Wim van der Velde. Daarnaast een woord van welkom aan onze leden van verdienste, betreffende de heren Jan Schippers, Julian Arrindell, Henk Poffers, Willy Filart, Anton Kreileman en Gert-Jan Beltman.

Binnen SNO zijn er zeven commissies. We kunnen stellen dat er nauwelijks mutaties zijn binnen deze geledingen, hetgeen een compliment is voor de gehele vereniging. Het bestuur heeft slechts te maken met één stoppend commissielid en dit betreft Sem Schrijver binnen de ontspanningscommissie. Sem is vandaag niet aanwezig en zal op een later tijdstip bedankt worden voor bewezen diensten. Aansluitend stond de vergadering stil bij de diverse dierbaren die ons gedurende het afgelopen jaar zijn ontvallen. Er een moment van stilte ingelast om op deze wijze onze ontvallen geliefden de laatste eer te bewijzen.

Een tweede traditie heeft betrekking op het feit dat de voorzitter van SNO elk jaar weer kritische noten wenst te kraken over de huidige gang van zaken. Voordat Maurice hiermee begon, ging hij eerst nader in op het verenigingsjaar 2023. In 2023 hebben wij 13 nieuwe leden mogen presenteren. Prachtig om te zien dat onze vereniging, tegen alle landelijke ontwikkelingen in, in staat is om te blijven groeien qua leden. De dertien nieuwe leden zijn: Sam van Veen, Patrick Hijlkema, Mike Westemeijer, Tomasz Jasinski, Alexander de Jong, Barry Tijhof, Jop Holterman, Stijn Lander, Bohdi Selvi, Jurian te Wierik, Ewout Spijker, Ruben van de Beld en Sven Otter. Daarnaast kunnen we stellen dat, ondanks de versterkte degradatie, de volgende acht leden zijn gepromoveerd: Bohdi Selvi, Richard Hultink, André Monninkhof, Julian Arrindell, Anton Kreileman, Koen Staarman en Max van der Lei. Bovendien zullen dit seizoen Max van der Lei en Bent Kuipers onderdeel uitmaken van het OTS Traject van de KNVB.

Daarnaast hebben wij met Ruben van de Beld (opnieuw) een jong bestuurslid binnengehaald, waardoor vijf van de zes bestuursleden maximaal 38 jaar oud zijn. Tot slot, met betrekking tot het terugkijken op 2023, kunnen we stellen dat we opnieuw weer enkele zeer aansprekende externe gastsprekers hebben mogen verwelkomen, zoals Pol van Boekel, Sander van der Eijk, KNVB docent Bert Slot en internationaal assistent scheidsrechter Rogier Honig.

Aansluitend stond het openingswoord van onze voorzitter centraal. Maurice begon met een dankwoord in de richting van de aanwezige COVS groepen. De groepen Enschede, Zwolle en Deventer hadden de moeite genomen om onze JALV te bezoeken. Het bestuur van SNO hecht veel waarde aan samenwerking en kan het dan ook zeer waarderen dat deze groepen de moeite hebben genomen om de reis richting Nijverdal te maken. Een speciaal woord van welkom was er voor Dirk Koning, de penningmeester van de landelijke COVS.

Tijdens het voorwoord ging Maurice nader in op het feit dat anno 2024 onze maatschappij (in steeds grotere mate) is ingericht op het individu. Het verenigingsleven staat onder druk. Recentelijk heeft Maurice tijdens en clubavond gesproken over het feit dat Amsterdam 51 voetbalverenigingen heeft, maar dat meer dan de helft van deze clubs in acute problemen zijn gekomen, wegens het feit dat ze niet of nauwelijks meer de beschikking hadden over vrijwilligers. Daarnaast zien wij om mij heen in steeds grotere mate een situatie ontstaan waarin het steeds vaker voorkomt dat mensen met minimale inspanning maximaal willen presteren. Natuurlijk is per definitie dit geen slechte eigenschap, maar Maurice ziet wel steeds meer een situatie ontstaan waarin mensen doorslaan, als het gaat om de minimale inspanning. Louter halen in plaats van ‘brengen’.

‘Wat heeft dit nu allemaal met SNO te maken?’. Ook binnen onze club zien wij een situatie ontstaan waarin steeds meer leden (jong, maar ook zeker ervaren) denken met minimale inspanningen het maximale te willen bereiken. Het lastige van een scheidsrechtersvereniging heeft betrekking op het feit dat de leeftijdsverschillen immens zijn. Je hebt leden van 15 tot tachtig plussers. De afgelopen jaren zien wij, op het moment dat we uitzoomen, dat beide leeftijdscategorieën moeite hebben met ‘elkaar’ hebben. De ervaren garde geeft af op de jonge generatie, onder het mom van ‘vroeger was alles beter’. Als we kijken naar de jeugd, dan moeten we ook eerlijk zijn en constatering dat vaak het motto ‘What's-in-it-for-me’ van toepassing is.

Zoals jullie weten, is Maurice werkzaam in het onderwijs. Generaliserend kunnen we stellen dat de jeugd in steeds mindere mate in staat is om om te gaan met tegenslagen. Bij een tegenslag, zoals slechte rapporten, niet promoveren, of in het meest extreme geval degraderen, stoppen ze met fluiten. De afgelopen weken hebben drie jonge leden van SNO hun debuut gemaakt bij de eerste elftallen. Samen met een ervaren lid sprak Maurice over het feit dat exact drie jaar geleden ook drie jonge SNO leden debuteerden bij de standaardelftallen. Drie jaar naar dato fluit geen enkel van de drie arbiters meer. Natuurlijk moet je ieder lid en situatie individueel beoordelen, alleen hopen wij wel dat de jeugd (in algemene zin) zichzelf de ruimte geeft om te leren, te vallen en aansluitend ook weer op staat. Maurice fluit zelf in de top van het amateurvoetbal. Hij heeft hier achttien jaar over gedaan. Hij is zich van het feit dat er tegenwoordig nog weinig van zulke ‘diehards’ rondlopen, alleen hoopt hij wel dat de jeugd zich bewust is van het feit dat (persoonlijke) ontwikkeling tijd nodig heeft. Hier komt ook het centrale thema van ‘verbinding’ weer terug. Wij mogen absoluut niet klagen met een gemiddelde trainingsopkomst van 15 (oplopend tot 20 in de zomermaanden). Als we echter kijken naar het aantal nog actieve leden, kan dit (zonder alles en iedereen op training te laten verschijnen) prima oplopen tot 40 leden. Wij verwachten (mede door eenieders drukke agenda) echt niet iedereen wekelijks op training, maar laat eens wat vaker je gezicht zien. Stel je kwetsbaar op en leer van elkaar. Je zult merken dat dergelijke ervaringen uiterst waardevol zijn, zowel als mens, maar ook als arbiter. Arbitrage is een ervaringsvak, doe er je voordeel mee. En als je ons niet geloofd, vraag dan de volgende jongens en meiden, die bijna wekelijks op training komen: Max, Ruben, Ferens, Cindy, GerJan en Koen. Vooral als (assistent) scheidsrechter, waarin je vaak individueel op pad gaat, is een COVS groep een prachtige (veilige) plek waar je ervaringen kunt delen, van elkaar kunt leren en het vooral heel gezellig met elkaar kunt hebben. Vanaf volgend jaar krijgen rapporten een nieuwe invulling, aangezien zelf reflectie een belangrijker onderdeel aan het worden is. De jeugd is hier (op school) mee opgevoed. Voor de ervaren leden kan dit (hoogstwaarschijnlijk) anders liggen. Laten we de verbinding zoeken en elkaar helpen om dit succesvol in te vullen. Vroeger was per slot van rekening echt niet alles beter.

Aansluitend aan het voorwoord van Maurice, werden de notulen van de 59ste Jaarlijkse Algemene Leden Vergadering officieel goedgekeurd. Gerwin besprak de in- en uitgaande posten, met daarin specifiek aandacht voor de diverse afmeldingen. Van de volgende leden hebben wij een afmelding ontvangen: Erik ter Brake, Eelco Folkersma, Herman Spenkelink (onze erevoorzitter), Jan van Otten, Hans van Dalen, Sem Schrijver, Jop Holterman, Arno Reusink, Frank van Leusen, Sam van Veen, Jan Wijnberg, Thijmen Broekmate en de COVS groepen Hengelo en Meppel. Daaropvolgend stond het jaarverslag van de secretaris centraal. Nadat deze goed werd gekeurd, kreeg onze penningmeester Bas ten Tije de ruimte om de behaalde resultaten over 2023 en de begroting over 2024 nader toe te lichten.

Als we kijken naar de behaalde resultaten over 2023, dan kunnen we stellen dat 2023 qua inkomsten een fantastisch jaar is geweest. Hiervoor was één voornaamste inkomstenbronnen aan te wijzen. Wij hebben in 2023 een (extreem) hoog bedrag kunnen incasseren als het gaat om de vriendschappelijke wedstrijden. Mede door de beschreven (extra) inkomsten is 2023 financieel voor SNO (opnieuw) een uitermate goed jaar geweest.

Een speciaal woord van dank gaat hierbij uit naar Bas ten Tije, die het afgelopen jaar de financiële zaken weer goed op orde had! De kascommissie bestond dit jaar uit Rudolf Wolterink en Marvin van der Veen. Beide heren verzochten de vergadering om het bestuur en in het bijzonder de penningmeester decharge te verlenen voor het gevoerde beleid. De vergadering kon hier mee instemmen, hetgeen natuurlijk een uiterst prettige constatering is!

Aansluitend besprak Bas onze financiële plannen voor 2024. Deze plannen konden op instemming rekenen van onze leden, waarvoor onze dank! Er is (opnieuw relatief) veel geld gereserveerd voor onze jaarlijkse feestavond(en). Financieel gaat het onze club de laatste jaren voor de wind. Het bestuur heeft ervoor gekozen om deze (extra) financiële middelen (gedeeltelijk) in te zetten, om op deze wijze de binding met onze trouwe leden te blijven continueren. In 2024 zullen er opnieuw eredivisiearbiters een presentatie komen verzorgen bij SNO Nijverdal, gecombineerd met twee feestavonden en de sinterklaasactiviteit aan het einde van het kalenderjaar. Voor de (relatief) jongere leden een prachtig evenement, aangezien wij diverse leden hebben met kleine kinderen. Dit (nieuwe) evenement is echter ook geschikt voor de (relatief) oudere leden, aangezien ook opa’s en oma’s welkom zijn met kleinkinderen.

Kijkende naar de contributie, dan kan gesteld worden dat het bestuur voornemens was om deze dit jaar gelijk te houden. Logischerwijze kon dit voorstel rekenen op goedkeuring van de aanwezige leden! De verslagen van de diverse commissies passeerden de revue. Dit betrof de volgende verslagen: technische commissie, ontspanningscommissie, aanstellingscommissie, begeleidingscommissie, voetbalcommissie, viscommissie en de trainers. Over de opgestelde verslagen waren vanuit de vergadering geen op- of aanmerkingen. Maurice bedankte een ieder voor de prachtige verslagen.

Maikel van Munster en Bas ten Tije waren beiden periodiek aftredend en herkiesbaar als bestuurslid. Maikel als algemeen lid en Bas in de functie van penningmeester. Daarnaast was Ruben van de Beld kiesbaar als aantreden algemeen lid. De vergadering heeft ingestemd met alle voordrachten. Prachtig om te zien dat er continuïteit is binnen het bestuur en dat wij als bestuur er tevens in zijn geslaagd om alle posities dubbel bezet te hebben, zodat de taken goed verdeeld kunnen worden en dat alle functies kunnen rekenen op een goede back-up.

Daarnaast werd op deze plek onze voormalige penningmeester Dirk Jansen bedankt voor zijn bewezen diensten. Tussen 2016 en 2023 heeft hij op uitstekende wijze een invulling gegeven aan zijn penningmeesterschap. Vorig jaar was hij niet aanwezig op de JALV, waardoor wij hem op deze avond alsnog (volledig terecht) in het zonnetje hebben gezet. Uit handen van de voorzitter ontving Dirk een dinercheque ter waarde van €75,-

Hierna ging Maurice in op het nieuwe bestuursbeleid van onze scheidsrechtersvereniging. De focus in 2024 zal komende te liggen op de volgende vier onderwerpen:

  1. Binden en boeien huidige leden
  1. Wel en Wee
  2. SB-ers binnen SNO ondersteunen bij de werkzaamheden
  3. Verder uitrollen (intern) Buddy systeem
  1. Binden en boeien sponsoren
  2. Verhogen eigenaarschap bij leden
  3. Binden vrouwelijke leden

Het bestuur heeft ervoor gekozen om gedurende 2024 louter nuance verschillen te implementeren betreffende de beleidsthema’s. Onze (voornaamste) focus blijft het binden en boeien van de huidige leden. De laatste jaren zijn en blijven wij als vereniging in staat om nieuwe leden te werven. Wij trachten deze situatie te continueren, maar tegelijkertijd willen wij nieuwe leden ook (in grotere mate) binden en boeien binnen onze vereniging.

Wij hebben (opnieuw) meer budget vrijgemaakt om een invulling te geven aan het ‘Wel en Wee’ binnen onze vereniging. Een kaartje, attentie of een bos bloemen. Eenieder kent het spreekwoord ‘wat aandacht krijgt groeit’. Helaas dienen wij te constateren dat onze samenleving (in steeds grotere mate) is ingericht op het individu. Lid zijn van een vereniging is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Wij trachten dit onder andere (nog beter) vorm te geven door extra aandacht te besteden aan onze leden, door kaartjes te sturen bij rouw- en trouw aangelegenheden, het ondersteunen van onze SB-ers en het verder uitrollen van ons interne Buddy systeem.

SNO beschikt over een loyaal (en groeiend) aantal sponsoren. Het huidige bestuur tracht een situatie te realiseren, waarin deze bedrijven, instellingen en individuen in grotere mate worden betrokken bij onze vereniging. Dit doen wij onder andere door alle sponsoren uit te nodigen voor clubavonden met externe sprekers. We merken reeds een situatie dat steeds meer sponsoren bij dergelijke avonden aanhaken. In oktober komen Bas Nijhuis en Bert van Losser naar SNO. Bij deze bijeenkomst hopen wij (opnieuw) veel sponsoren te mogen verwelkomen, om op deze wijze te onderlinge band te verbreden en te verbeteren.

Het bestuur ervaart (de afgelopen) jaren reeds een situatie waarin onze leden lastig in de activatie modus komen. Op e-mailtjes vanuit het secretariaat ontvangen we minimaal respons en indien we leden aanwezig wensen te hebben bij club- en/of feestavonden, dienen wij (het overgrote deel van het ledenbestand) meerdere malen aan te schrijven (via verschillende communicatiemiddelen) zoals app, social media en telefonisch contact. Dit is de afgelopen jaren (helaas) in onze interne cultuur gesloten. Cultuur aangelegenheden verander je niet eenvoudig, maar wij hopen (met de hulp van onze leden) een situatie te realiseren waarin weer meer eigenaarschap bij onze leden komt te liggen. Als bestuur doen wij veel moeite om diverse leuke activiteiten te organiseren, maar het (directe) enthousiaste bij onze leden missen wij meermaals. Dit is niet altijd leuk en voelt regelmatig als ‘leuren en trekken’. Ook hier komen wij weer met de slogan ‘een vereniging ben je niet alleen, maar doe je met elkaar’. Je komt als niet alleen wat halen, maar bent ook zelf onderdeel van een groter geheel. Mochten leden met betrekking tot dit onderwerp goede suggesties hebben, dan staan wij hier als bestuur ook altijd voor open.

Tot slot kan gesteld worden dat wij met Cindy Scholthof momenteel één vrouwelijk lid hebben. Elke week is Cindy aanwezig op de trainingen. Wij gunnen het ons sympathieke lid dat ze een (extra) vrouwelijke buddy mag verwelkomen. Het werven van nieuwe leden (qua mannen) is voor ons geen doel op zich, maar enkele extra vrouwelijke leden is absoluut gewenst, ook om de diversiteit onder onze leden te doen laten vergroten.

Aansluitend stonden de jubilarissen centraal. Tijdens deze avond hadden wij twee jubilarissen. Dit betrof Erik ter Brake uit Dedemsvaart en Gert Maneschijn uit Daarlerveen. Beide heren waren 25 jaar lid van SNO en de COVS. Erik (en zijn vrouw Mariska genoten vandaag van hun trouwdag, waardoor Erik (logischerwijze) vandaag niet in de gelegenheid was om bij de jaarvergadering aanwezig te zijn. Op een later moment zullen wij Erik alsnog in het zonnetje zetten. Erik heeft de afgelopen 25 jaar veel betekent voor de landelijke arbitrage. Hij is nog steeds ons lid die het hoogste heeft gefloten.

In zijn carrière heeft hij onder andere 10 wedstrijden in de (huidige) Keuken Kampioen Divisie mogen fluiten en anno 2024 is hij nog steeds actief in de derde en vierde divisie. Daarnaast is hij arbitrage coördinator bij zijn DVC Dedemsvaart en is hij teammanager van DVC Dedemsvaart JO 19-2, het team van zijn zoon Jayden.

Ons sympathieke lid Gert Maneschijn werd ook gehuldigd voor z’n 25 jarige lidmaatschap van SNO Nijverdal en de COVS. Uit handen van de voorzitter ontving hij een prachtige schaal, ter ere van dit prachtige lustrum. Gert heeft zijn sporen meer dan verdiend binnen onze vereniging. Tussen 2009 en 2023 is hij onze (uiterst gedreven) trainer geweest, heeft hij jarenlang leiding gegeven aan ons voetbalteam en was hij een gerespecteerd scheidsrechter in de top van de tweede klasse.

Momenteel is hij als staflid nog steeds nauw betrokken bij zijn VV Daarlerveen, welke dit seizoen uitkomt in de derde klasse. Ondanks dat, wegens fysieke ongemakken hij niet wekelijks meer kan trainen, is Gert nog steeds een zeer betrokken en loyaal lid van onze vereniging en via deze weg willen wij hem nogmaals bedanken voor hetgeen hij allemaal voor onze vereniging heeft betekend.

Aansluitend werd er een korte pauze van 10 minuten ingelast. De vergadering ging verder met de invulling van de kascommissie. Deze zal volgend jaar worden ingevuld door Marvin van der Veen en Dick Beldman. Jan Schippers zal als reserve fungeren. Gedurende de vergadering gaf Henk Poffers aan de functie van 2de reserve op zich te willen nemen, waarvoor onze dank! Het volgende onderwerp had betrekking op de diverse commissies binnen SNO. Binnen SNO hebben wij de beschikking over zeven commissies. Gedurende deze jaarvergadering hebben wij besloten om de viscommissie op te heffen en daarnaast is er slechts één mutatie binnen de ontspanningscommissie. Sem Schrijver zal worden vervangen door Ruben Rolfes.

Hieronder een korte beschrijving van de commissies. Binnen de technische commissies zijn er geen mutaties. De TC bestaat uit (voorzitter) Max van der Lei, Jan Otten en Stan Endeman. Deze commissie heeft haar zaken (zowel intern op clubavonden als wel extern bij presentaties bij amateurverenigingen in de regio) uitmuntend voor elkaar! Als bestuur zijn wij trots op hetgeen ons ervaren lid Jan Otten realiseert met zijn jonge collega’s Max en Stan.  

Binnen de ontspanningscommissie heeft Sem Schrijver besloten om te stoppen als commissielid. Via deze weg willen wij ons sympathieke lid uit Nieuw Heeten bedanken voor zijn inzet. Sem was vanavond helaas verhinderd, maar zal op een later moment alsnog een dinercheque van €75,- in ontvangst mogen nemen. Als bestuur zijn wij er trots op dat de OC er zelf in is geslaagd om snel en adequaat een (jong en fanatieke) vervanger te regelen in de naam van Ruben Rolfes. Hierdoor zal de OC het komende jaar bestaan uit Hans Groenhuijsen, Maikel van Munster en Ruben Rolfes. Ook dit jaar heeft het bestuur extra budget vrijgemaakt voor de OC, dus op 22 juni hopen wij weer veel leden (met partners) te mogen verwelkomen op onze jaarlijkse feestavond. Daarnaast staat op 31 mei de jaarlijkse jeu de boules avond met onze sportvrienden van NKC’51 op de planning en zal de OC aan het einde van 2024 voor de eerste maal een sinterklaasfeest organiseren. Al met al kunnen we stellen dat de OC zeer goed bezig is, waarvoor onze complimenten!

Ook het komende jaar zal de aanstellingscommissie worden ingevuld door Maikel van Munster en Maurice Paarhuis. Gedurende het afgelopen seizoen heeft SNO 249 (assistent) scheidsrechters aangesteld bij regionale voetbalverenigingen, zoals HHC Hardenberg, SV Excelsior’31, VV Staphorst en SC Genemuiden. Op 1 januari 2024 heeft SNO (voor het lopende seizoen) ook al weer 206 (assistent) scheidsrechters aangesteld bij vriendschappelijke wedstrijden. Daarnaast heeft SNO gedurende 2023 leiding mogen geven aan het internationale U-14 toernooi van S.C. Genemuiden en daarnaast hebben wij opnieuw diverse jonge arbiters naar Portugal mogen sturen voor een internationaal jeugdtoernooi in Silves en tot slot kan gesteld worden door wij ook diverse leuke toernooien op de KNVB Campus voorzien van arbiters. Kortom, onze jongens (en dame) zijn overal graag geziene gasten!

Als we kijken naar de begeleidingscommissie, dan kunnen we stellen dat gedurende het komende verenigingsjaar dezelfde mensen hier een goede invulling aan gaan geven. Wim van der Velde en Jan Wijnberg vormen vanaf heden de commissie en worden hierbij ondersteund door André Meulenkamp, Gert-Jan Beltman, Gerwin Moeken, Maikel van Munster en Maurice Paarhuis. Als bestuur zijn wij erg blij met het werk deze commissie voor SNO uitvoert. Ze hebben veel kennis en kunde en delen deze met onze leden.

De voetbalcommissie zal ook het komende verenigingsjaar weer bestaan uit André Meulenkamp en Gert-Jan Beltman. De laatste jaren hebben wij steeds meer (relatief) jonge arbiters aan onze club weten te binden, waardoor de keuze voor beide trainers steeds groter geworden is. In het verleden is het (tot onze grote spijt) wel eens voorgevallen dat wij ons moesten afmelden wegens te weinig animo. Dit probleem voorzien wij als bestuur voor de komende jaren absoluut niet! Je merkt dat bij andere COVS verenigingen het animo aan het afnemen is en dat steeds meer clubs moeite hebben om een team op de been te brengen. Dit is gelukkig voor SNO totaal geen probleem (meer).

Aansluitend werden onze trainers Jan Karkdijk, Gert-Jan Beltman, Dick Beldman, Wim van der Velde en Koen Staarman bedankt voor hun inzet binnen de trainerscommissie. Vorig jaar hebben wij reeds afscheid genomen van Gert Maneschijn in de functie van trainer. Hij was destijds in Valencia. Daarom hebben wij hem op deze plek alsnog van harte bedankt voor zijn bewezen diensten. Uit handen van de voorzitter ontving hij een dinercheque ter waarde van €75,-. Resumerend, met betrekking tot onze trainers, kan gesteld worden dat elke week weer deze vijf heren in staat om een gevarieerd programma op te stellen, waarvoor wij ze als bestuur zeer erkentelijk zijn.

Tot slot, met betrekking tot de commissies, werd voor de laatste maal stilgestaan bij de viscommissie. Deze bestond uit onze ervaren leden Johan Schwarte en Julian Arrindell. Helaas is gebleken dat deze commissie niet meer aansluit bij de wensen en interesses van onze leden. Daarom heeft het bestuur, in samenspraak met beide heren, in goede harmonie besloten om deze commissies op te heffen. In het verleden hebben wij diverse prachtige wedstrijden georganiseerd, waarvoor wij beide heren zeer erkentelijk zijn. Uit handen van de voorzitter ontvingen Johan en Julian een dinercheque ter waarde van €75,-.

Aansluitend kreeg Max van der Lei het woord. Namens de TC stond hij stil bij de Hendrik Stegeman Bokaal. De winnaar van deze bokaal mag zich spelregelkoning van SNO noemen. Op de derde plek (binnen onze interne competitie) zijn Wim van der Velde en Richard Hultink geëindigd. Gert-Jan Beltman moest dit jaar genoegen nemen met de tweede plek. De hoofdprijs was dit jaar weggelegd voor ons ervaren lid Hans Luiken uit Hardenberg. Uit handen van Max ontving Hans deze prestigieuze prijs!

Binnen SNO is het een traditie om stil te staan bij de vrijwilliger van het jaar. De vrijwilliger van het jaar voor het verenigingsjaar 2023 is ons ervaren en zeer betrokken lid Johan Schwarte uit Hellendoorn. Johan is binnen onze vereniging van onschatbare waarde. Hij heeft (nagenoeg) alle mogelijke functies binnen onze club met succes uitgevoerd. Hij is jarenlang bestuurslid geweest en heeft daarnaast jarenlang zitten genomen in de vis- en aanstellingscommissie. In 2006 is hij benoemd tot Erelid van SNO Nijverdal en in 2021 heeft hij namens de KNVB de Oorkonde ontvangen voor scheidsrechter van Verdienste! Los daarin is Johan voor het bestuur een absolute meerwaarde als het gaat om de communicatie van de (voornamelijk) oudere leden. Als er zaken spelen, dan komt Johan altijd netjes bij het bestuur, die hier dan goed op kan acteren. Als bestuur en als vereniging zijn wij blij met onze Johan! Hij is goud waard voor onze club! Uit handen van de voorzitter ontving Johan de vrijwilligersbokaal en een kleine financiële gift.

Aan het einde van de vergadering kreeg Dirk Koning, penningmeester van de landelijke COVS, het woord. Dirk was uitermate complimenteus over onze vereniging en gaf aan dat SNO mag worden gezien als een voorbeeld vereniging in den lande. Normaliter bezoekt de COVS niet alle jaarvergaderingen, maar voor SNO heeft hij bewust een uitzondering gemaakt, aangezien hij de samenwerking met onze vereniging als uitermate prettig ervaart! Als bestuur van SNO zijn wij blij met deze woorden en sluiten wij ons hier ook graag bij aan. Als bestuur van SNO hopen wij dat de COVS (samen met de COVS verenigingen) erin slaat om ook voor de komende jaren een sterk landelijk bestuur te realiseren.

Tijdens de rondvraag bedankte Wim van der Velde en Henk Poffers het bestuur voor hun inzet gedurende het afgelopen verenigingsjaar en benadrukte Wim van der Velde het belang van eigen initiatief van de leden. SNO geeft de leden alle mogelijke tools, maar hij is van mening dat onze leden hier te weinig gebruik van maken. Hij doelde hierbij voornamelijk op de begeleidingscommissie. Een eventueel bezoek heeft geen invloed op eventuele promoties en/of degradaties. Het vormt een spiegel voor de geleverde prestaties en deze heren kunnen je voorzien van goede tips. Wim gaf de leden nogmaals het vriendelijke advies hier (meer) gebruik van te maken.

Tot slot werden alle aanwezige leden en gasten bedankt voor hun aanwezigheid! Hierbij werden onze sportvrienden van NKC’51 publiekelijk bedankt voor hun inzet gedurende onze JALV. Elke dinsdag weer staan ze klaar voor onze vereniging. Vooral in de huidige tijd mag je dergelijke perfecte service niet als vanzelfsprekend ervaren, hetgeen wij ook absoluut niet doen. Uit handen van onze voorzitter werd een bos bloemen overhandigd. Daarnaast ontving ook ons ervaren lid Piet Oldeman uit Den Ham een mooie bos bloemen. Prachtig om Piet weer eens te mogen verwelkomen binnen de club! Als bestuur zijn wij oprecht zuinig op dergelijke ervaren leden, welke wij in verband met een broze gezondheid, niet meer wekelijks mogen verwelkomen. Wij waarderen het enorm dat Piet vandaag desondanks ‘gewoon’ aanwezig was! Aansluitend werd de avond op een informele wijze (onder het genot van een hapje en een drankje) afgesloten.

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

10Sep
Clubavond Technische Commissie
Aanvang: 20:45
10Sep
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:15
12Sep
Bestuursvergadering
Aanvang: 19:30
16Sep
Presentatie Technische Commissie bij VV Hardenberg'85 (Clubarbitrage)
Aanvang: 19:30
17Sep
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30

Wij zijn trots op onze sponsoren