12 SNO leden zijn vandaag in actie gekomen tijdens de nacompetitie!

08 juni 2024

Beste SNO-ers,

Vandaag zijn 12 leden van SNO in actie gekomen tijdens de nacompetitie.

Om 11.00 was onze ons sympathieke lid André Monninkhof uit Ommen assistent-scheidsrechter bij de halve finale van de nacompetitie tussen SV Nieuwleusen 2 en Be Quick’28 2. Deze wedstrijd werd door de thuisploeg eenvoudig met 5-1 gewonnen.

Om 12.00 mocht ons jonge talentvolle lid Sam van Veen uit Zwolle assisteren bij de wedstrijd tussen ZAC 2 en SV Advendo’57 2. Het betrof (net zoals bovenstaande wedstrijd) een halve finale van de nacompetitie, met als inzet een plek in de reserve eerste klasse. De thuisploeg won deze eenzijdige wedstrijd met 3-0.

Om 13.00 floot ons ervaren lid Martijn Bruins uit Rijssen de confrontatie tussen FC Winterswijk 2 en SV Helios 2. Dit betrof een halve finale voor promotie naar de reserve eerste klasse. Deze spannende wedstrijd werd door Winterswijk met 2-1 gewonnen.

In de finale treffen de heren uit Winterswijk SV Gramsbergen 2. Om 14.30 stond de andere halve finale gepland tussen SV Gramsbergen 2 en HHC Hardenberg 2. Deze wedstrijd stond onder leiding van ons ervaren lid Wim van der Velde uit Hardenberg. De stand na 90 minuten was 3-0. Toen gaf Wim een rode kaart aan SV Gramsbergen voor het ontnemen van een duidelijke scoringskans. Uit deze vrije trap kwam HHC Hardenberg terug tot 3-1 en in de 93ste minuut werd het zelfs nog 3-2. Verder kwamen de heren uit Hardenberg niet, waardoor HHC Hardenberg degradeert naar de reserve tweede klasse en SV Gramsbergen met Winterswijk gaat uitvechten wie er gaat promoveren naar de reserve eerste klasse!

Om 14.30 was ons vrouwelijke lid Cindy Scholthof als assistent-scheidsrechter verantwoordelijk voor de prachtige confrontatie tussen VV Hulzense Boys en SV Gramsbergen. Dit betrof een halve finale wedstrijd, met een plek in de eerste klasse als inzet. Ondanks dat de thuisploeg in de verlenging met 2-1 voorkwam, trokken de manschappen uit Gramsbergen met 2-3 aan het langste einde. Hierdoor is VV Hulzense Boys gedegradeerd naar de tweede klasse.

Op hetzelfde moment was ons jonge lid GerJan Ekkel uit Den Ham assistent-scheidsrechter bij de confrontatie tussen VV Bergentheim en Eerbeekse Boys. Dit betrof een halve finale voor promotie naar de derde klasse. Het was een gelijk opgaande wedstrijd, waarin twee persoonlijke fouten van de thuisploeg ze de das om heeft gedaan. Einduitslag was 0-2, waardoor VV Bergentheim nog een jaar veroordeeld zal zijn tot de vierde klasse.

Op Sportpark het Hoge Laar stond de halve finale voor promotie naar de derde klasse op het programma tussen FC Ulu Spor en VV Kolping Dynamo. Deze prachtige confrontatie stond onder leiding van ons bestuurslid Bas ten Tije uit Holten. Aan de zijlijn werd hij geassisteerd door ons andere (jonge) bestuurslid Ruben van de Beld uit Balkbrug. De thuisploeg verloor deze confrontatie met 1-3, waardoor ze nog (minimaal) een jaar in de vierde klasse zullen moeten acteren.

Ons jonge talentvolle lid Ferens Groenhuijsen floot de wedstrijd tussen SV ’t Harde en VV Drienerlo. Het betrof een halve finale wedstrijd voor promotie richting de derde klasse. De studenten uit Enschede wonnen deze uiterst sportieve confrontatie met 0-2, waardoor de thuisploeg degradeerde naar de vierde klasse.

Ook ons fanatieke lid Rudolf Wolterink uit Haarle mocht vandaag als arbiter zijn kunsten vertonen op de regionale sportvelden. Hij floot de confrontatie tussen SV Juliana’31 en VV Voorwaarts Vriezenveen. Het betrof een halve finale wedstrijd voor promotie richting de derde klasse. De wedstrijd eindigde in 1-1, waarna de thuisploeg na verlenging de wedstrijd met 2-1 winnend afsloot. Hierdoor is de thuisploeg nog steeds in de race voor promotie richting de derde klasse.

Ons fanatieke lid Jan van Otten uit Rijssen mocht afreizen naar Sportpark Westbroek in Ommen. Hij was assistent-scheidsrechter bij de finale van de nacompetitie. Een prachtige clash tussen SC Lemele en VV Marienberg. Marienberg voetbalde voor handhaving en onze sympathieke buren uit Lemele speelden voor promotie, nadat ze in de slotfase van de competitie de titel verspeelden. VV Marienberg was duidelijk een maatje te groot. Na 27 minuten stonden ze reeds met 3-0 voor en in de slotfase maakten ze zelfs de 4-0. Marienberg handhaafde zich en SC Lemele zal nog (minimaal) een jaar uitkomen in de vijfde klasse.

Om 15.00 floot ons talent Bent Kuipers uit Geesteren de laatste nacompetitie wedstrijd van de dag. Het betrof een halve finale van de nacompetitie, met als inzet de derde klasse. Het was een wedstrijd tussen Sportclub Brummen en VV SEH uit Heerde. Het was een gelijk opgaande wedstrijd, waarin het tot 60 minuten gelijk opging. Toen was er een (massaal) opstootje, met veel duw en trekwerk. Drie spelers kregen een gele kaart en een speler van de thuisploeg mocht met rood vertrokken. Daarna konden de heren uit Heerde eenvoudig uitlopen naar een 1-4 zege.

Morgen komen er opnieuw diverse SNO-ers in actie tijdens de nacompetitie. Hier zullen we jullie morgen uitvoerig over bijpraten.