Prachtige opkomst bij laatste clubavond van het seizoen 2023 - 2024

13 juni 2024

Beste SNO-ers,

Gedurende het komende weekend staan de finales van de nacompetitie op de planning. Enkele partnerverenigingen van SNO doen nog volop mee voor promotie! Via deze weg willen wij SC Genemuiden, SV Gramsbergen, SV Nieuwleusen, VV Hellendoorn en SV Enter veel succes toewensen in hun jacht op promotie!

Ook het seizoen bij SNO loopt ten einde. Op 14 mei jl. stond de laatste clubavond van het seizoen op de planning. SNO organiseert op jaarbasis 6 clubavonden, 3 met externe sprekers en 3 onder leiding van onze technische commissie (Stan Endeman, Max van der Lei en Jan Otten).

Gedurende deze avond nam bestuurslid Max van der Lei ons mee in de wereld van spelregels. Als bestuur waren we zeer tevreden over een prachtige opkomst met 39 leden! Een speciaal woord van welkom was er voor Sander Franken, arbitrage medewerker van de KNVB.

Alvorens Max kon starten met zijn presentatie, had Maurice namens het bestuur de volgende mededelingen:

Allereerst werd er (opnieuw) een nieuw lid gepresenteerd. Patrick van Klinken is 25 jaar en vol ambitie om zich verder te ontwikkelen als arbiter. In het dagelijks leven is Patrick ICT medewerker in de gemeente Hellendoorn en momenteel is Patrick woonachtig in Hengelo. Patrick is druk bezig met zijn zoektocht naar een huis in onze gemeente. Als clubarbiter is Patrick actief bij RKSV De Zweef en in september gaat hij via SNO starten met de cursus verenigingsscheidsrechter. Uit handen van onze voorzitter ontving Patrick de COVS toss munt en tien SNO notitiekaarten.

Aansluitend werd onze nieuwe sponsor Transheroes gepresenteerd en stonden we stil bij onze EK Pool, welke door onze nieuwe sponsor is vormgegeven! Prachtig om te zien dat momenteel reeds 112 deelnemers participeren!

Op 18 september gaan we starten met de cursus verenigingsscheidsrechter. Op dit moment zijn 16 van de 18 plekken succesvol ingevuld. Mochten de leden (bij hun amateurverenigingen) nog potentiële deelnemers kennen, de vraag om zich zo snel mogelijk in te schrijven, alvorens de klas definitief vol is. Als bestuur zijn we blij en trots dat de klas (opnieuw) zo snel gevuld is. Er blijkt nog steeds veel vraag te zijn naar arbitrageopleidingen, hetgeen een fijne constatering is! Inschrijven kan via de volgende link: https://www.knvb.nl/info/60189/training-matchofficials/393/verenigings-scheidsrechter-veld

Met gepaste trots kunnen wij jullie informeren over het feit dat ons ervaren lid Anton Kreileman (74 jaar) zijn SO-I Futsal diploma op 7 april heeft ontvangen. Uit handen van internationale top (futsal) arbiters Lars van Leeuwen en Jörn te Kloeze ontving Anton zijn dik verdiende diploma. Via deze weg willen wij Anton van harte feliciteren met dit behaalde certificaat! Naast Anton hebben meerdere SNO leden de afgelopen periode hun KNVB diploma ontvangen. Eelco Folkersma, Frank van Leusen en Thijmen Broekmate hebben allemaal hun SO-III opleiding afgerond. Tot slot, met betrekking tot het afronden van KNVB opleidingen, willen we Ramon Heveling uit Enter feliciteren met het succesvol afronden van de SO-II opleiding.

Gedurende de afgelopen periode stonden er opnieuw diverse mooie wedstrijden onder leiding van SNO talenten. Stijn, Sam en Bohdi maken volgend seizoen de overstap naar het seniorenvoetbal. Recentelijk hebben wij jullie reeds geinformeerd over hun debuut. Ondertussen hebben ze ook allemaal hun tweede wedstrijd mogen fluiten. Bohdi floot VV Hoonhorst tegen VV Vilsteren, Sam floot SV Zalk tegen VV Wijthmen en Stijn floot VV Wijthmen tegen SC Lemele.

Jurian te Wierik uit Markelo heeft bij de confrontatie tussen SP Neede tegen KSV Vragender zijn debuut bij de standaard elftallen gemaakt. Ons zestien jarige talent Thijmen Broekmate debuteerde bij de confrontatie tussen Sportclub Neede tegen VV Haaksbergen en ons vrouwelijke lid Cindy Scholthof floot haar eerste wedstrijd bij de standaard elftallen in Raalte. Een mooie confrontatie tussen SV Raalte en SV Batavia’90 uit Lelystad. De afgelopen maanden waren er sowieso diverse hoogtepunten op sportief vlak voor Cindy, aangezien ze bij de wedstrijd tussen FC Utrecht en PEC Zwolle ook reeds haar debuut heeft mogen maken in de Azerion Vrouwen Eredivisie! Tot slot (met betrekking tot de mooie wedstrijden) willen we nog even stilstaan bij enkele kampioenswedstrijden, welke door SNO leden zijn gefloten. We beginnen bij ons sympathieke lid Ramon Heveling uit Enter. Ramon heeft de eerste kampioenswedstrijd gefloten van dit jaar. Op 14 april jl. floot hij de confrontatie tussen VV Reutum en MVV’29. Door de winst in Reutum kroonden de manschappen uit Mariaparochie zich tot kampioen van de tweede klasse. Cindy heeft de kampioenswedstrijd van VV Den Ham 2 tegen FC Ommen 3 mogen fluiten.

In de volgende mededeling ging onze voorzitter nader in op onze TC. Gedurende de afgelopen periode hebben wij weer diverse regionale voetbalverenigingen bezocht. Maurice ging nader in op de bezoeken aan VV Heino, SC Markelo en SV Haarle. De komende periode staan er nog bezoeken gepland bij HHC Hardenberg, FC Ommen, VV Hellendoorn en DOS’37.

Tot slot gaf Maurice nog even een vooruitblik op de komende periode. Hij stond stil bij onze gemeenschappelijke feestavond met NKC’51, welke op 31 mei jl. heeft plaatsgevonden. Prachtig om te zien dat vanuit SNO 36 deelnemers hebben geparticipeerd. Daarnaast waren er nog diverse SNO leden, welke hebben aangehaakt tijdens ‘de derde helft’.

Op woensdag 19 juni zullen de promoties en/of degradaties per e-mail kenbaar worden gemaakt. De nadrukkelijke vraag vanuit het bestuur aan alle leden om eventuele wijzigingen te communiceren met de voorzitter, zodat hij alle leden via de website op de hoogte kan houden over de prestaties van onze club!

Op zaterdag 22 juni staat de finaledag van de CVV Sparta Enschede Beloften Competitie op het programma. SNO zal een jong en talentvol trio afvaardigen. Ruben Rolfes uit Bruchterveld, Ruben van de Beld uit Balkbrug en Sam van Veen uit Zwolle. Namens het bestuur willen wij Ruben, Sam en Ruben veel plezier toewensen! Op dezelfde dag staat onze feestdag op de planning. Maikel, Hans en Ruben Rolfes hebben een prachtig programma samengesteld, dus we hebben er met elkaar onwijs veel zin in!

Op 29 juni staat het 51ste IJssel en Berkel Toernooi op het programma. SNO zal ook dit jaar weer deelnemen. André en Gert-Jan zijn er opnieuw in geslaagd om een mooi team samen te stellen. Het bestuur van SNO wil ons team veel plezier en succes toewensen in Lochem!

Op zaterdag 6 juli zullen 11 SNO talenten fluiten tijdens het Edel Grass U-14 Tournament, welke georganiseerd zal worden namens SC Genemuiden. Namens het bestuur zullen Maikel en Maurice aanwezig zijn. Via deze weg willen wij onze toppers veel plezier toewensen tijdens dit mooie toernooi!

Nadat Maurice alle bovenstaande mededelingen had toegelicht, kreeg Max namens de TC de ruimte voor zijn presentatie. Max behandelde diverse actuele amateurbeelden, waarna deze in verschillende groepen (met een mooie mix van (assistent) scheidsrechters) werden behandeld. De samenwerking binnen arbitrale trio's stond hierbij centraal. Aan het einde van de presentatie ging Max nader in op alle relevante bepalingen voor de nacompetitie!

Het was opnieuw een zeer geslaagde avond! Via deze weg wil ik onze TC nogmaals bedanken voor hun goede inbreng! Ze zijn er het afgelopen jaar in geslaagd om het enthousiasme onder onze leden voor spelregelaangelegenheden te doen laten toenemen, hetgeen echt een prestatie van formaat mag worden genoemd.

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

10Sep
Clubavond Technische Commissie
Aanvang: 20:45
10Sep
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:15
12Sep
Bestuursvergadering
Aanvang: 19:30
16Sep
Presentatie Technische Commissie bij VV Hardenberg'85 (Clubarbitrage)
Aanvang: 19:30
17Sep
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30

Wij zijn trots op onze sponsoren