De Ontspanningscommissie van SNO Nijverdal zorgt voor een prachtige afsluiting van het seizoen!

06 juli 2024

Beste SNO-ers,

Op zaterdag 22 juni jl. stond de afsluiting van het seizoen bij SNO Nijverdal op het programma. De organisatie lag opnieuw in perfecte handen van Hans Groenhuijsen en Maikel van Munster! Opnieuw is onze ontspanningscommissie erin geslaagd om een prachtig programma samen te stellen! Als bestuur van SNO willen wij naast Maikel en Hans ook hun partners Lucy en Selena van harte bedanken van alle tijd en energie die ze erin hebben gestoken. Als bestuur hechten wij veel waarde aan deze dag, vandaar dat wij een ruim budget vrijmaken voor dergelijke initiatieven. Mede hierdoor vergt de voorbereiding veel denk- en uitvoeringswerk, welke wij absoluut niet moeten onderschatten. Vanaf volgend seizoen zullen Maikel en Hans worden bijgestaan door ons jonge lid Ruben Rolfes uit Bruchterveld, zodat de diverse taken nog beter verdeeld kunnen worden over de diverse commissieleden.

Zoals ik zojuist reeds aangaf, hechten wij als bestuur van SNO veel waarde aan de ontmoeting (in de brede zin van het woord). Gedurende het gehele seizoen geven onze partners (en kinderen) ons als (assistent) scheidsrechters de ruimte om elke zaterdag en/of zondag op pad te gaan voor de KNVB! Prachtig om te zien dat gedurende deze feestavond meerdere complete gezinnen aanwezig waren. Op deze wijze geven wij als bestuur invulling aan onze waardering richting het thuisfront! Zonder hun hulp zijn wij simpelweg niet in staat om elke week te genieten van de belangrijkste bijzaak in het leven: het fluiten c.q. vlaggen van wedstrijden!

De feestdag was (zoals te doen gebruikelijk de afgelopen jaren) verdeeld in twee onderdelen. Er was een middag programma, welke gepland stond tussen 13.30 en 18.00 en er was een avondgedeelte, welke gepland stond vanaf 18.00.

Om 13.30 arriveerden 28 SNO-ers bij NKC’51, om onder fantastische weersomstandigheden te genieten van een overheerlijke lunch, welke Hans Groenhuijsen voortreffelijk had samengesteld bij Bakkerij Voortman uit Nijverdal. Ik wil hier graag even (uitvoerig) bij stilstaan. Zoals jullie weten is ons sympathieke lid André Meulenkamp docent bediening bij de Landstede Groep te Zwolle. Voordat hij hier in 2017 begon te werken, is André ruim 17 jaar werkzaam geweest bij het hoog aangeschreven etablissement Hotel de Zon in Ommen. Dit betekent dat André qua het aanbieden van lunches wel een hoge standaard gewend is. Desondanks was André oprecht onder de indruk over de aangeboden lunch, zowel qua producten als wel qua presentatie. Dit mooie compliment, welke 100% op het conto geschreven mag worden aan Hans Groenhuijsen, wens ik via deze weg graag door te geven. Top gedaan Hans!

Aansluitend aan de lunch stond tijdens het middagprogramma een Navigatie Challange op het programma. De SNO leden verplaatsten zich van ons mooie sportpark richting De Wilgenweard. De diverse SNO families werden verdeeld over groepen en begonnen aan een 2.5 durende tocht. Onderweg kregen ze lekkernijen aangeboden door Maikel van Munster, Emmy Schuurman, Selena van Munster – Wijnhoud en Melanie Paarhuis – Tibbe.

Het was een pittige tocht, waarin de diverse groepen goed dienden samen te werken en op deze wijze de weg door het bos moesten bepalen. Hierbij doken de deelnemers in de geschiedenis van het communiceren, moesten lastige vragen succesvol worden beantwoord en genoten de deelnemers intens van de mooie natuur en het fantastische weer! Vooral de jeugd moest wennen om met een kompas te werken. Ook het kaartlezen en de toepassing van morsecodes zorgden voor hilarische taferelen!

Iets voor 18.00 waren alle teams (met een beetje hulp hier en daar van de organisatie) terug bij NKC’51. Door de inspanningen waren alle deelnemers toe aan een hapje en een drankje. Ook de avondgasten druppelden langzaam binnen, waaronder bestuursleden Ruben van de Beld en ondergetekende, die de gehele dag (samen met ons jonge talent Sam van Veen) mochten fluiten op de finaledag van de CVV Sparta Enschede Beloften competitie. Gedurende het avondgedeelte kwamen nog zeventien leden het gezelschap vergezellen, hetgeen een totaal maakte van 45 enthousiaste leden.

Als voorzitter was ik oprecht trots op het aanblik! Een ondergaande zon en leden die het prachtig met elkaar konden vinden. Jong en oud liepen door elkaar heen. Maud was met 2 jaar de benjamin van de groep en onze erevoorzitter Herman Spenkelink was de nestor met 92 jaar! Mooi dat het met de onderlinge verbondenheid goed zit!

De organisatie legt de lat voor zichzelf ieder jaar weer hoger. Men wilde niet een ‘standaard’ barbecue aanbieden, vandaar dat Hans en Maikel MegaSpies Barbecue te Nijverdal hadden benaderd, om gezamenlijk een goede invulling te geven aan het avondeten. Voor iedereen was er wat lekkers aanwezig. Ook voor de leden (en partners) die vegetarisch en/of veganistisch zijn, was rekening gehouden, grote klasse heren!


Rond 19.30 verplaatste het gehele gezelschap zich naar de kantine van NKC’51. Je merkte toch dat het nog vroeg in het (zomer)seizoen is, waardoor de temperaturen relatief snel afnamen. Binnen was het uiterst aangenaam. De organisatie verdeelde alle leden (inclusief de bijbehorende families) over diverse teams en er werd een SNO Pub Quiz vormgegeven. In totaal werden er negen rondes afgewerkt. Algemene kennis, het raden van bekende Nederlands, de ‘neuzen herkennigsronde’, je kunt het niet zo gek bedenken, of quizmaster Maikel behandelde het onderwerp.

Nu kan ik een mooi kapittel houden over een uiterst spannende wedstrijd, echter was dit simpelweg niet het geval. Het team van teamcaptains Max van der Lei en Ruben Rolfes staken er deze avond met kop en schouder bovenuit. Dit team bestond voor de rest uit Selena van Munster – Wijnhoud, Jan en Karin van Otten, Thijmen Broekmate, Lotte Kroeze, Vigo van Munster en ondergetekende.

Kosten nog moeite werden gespaard door de organisatie, aangezien de winnaars van de SNO Pub Quiz als prijs een avondje uit bij Kartplaza Actionworld te Nijverdal aangeboden kregen, hetgeen natuurlijk een prijs van formaat mag worden genoemd!

Nadat de prijsuitreiking was afgerond, bleven de meeste leden nog even hangen en werd er vooral heerlijk slap geouwehoerd, hetgeen natuurlijk ook vooral moet kunnen op dergelijke avonden. Ongedwongen met elkaar aan de klets!

Al met al kijk ik als voorzitter terug op een uiterst fijn samenzijn! Rest mij nog om de organisatie oprecht te bedanken voor hun tijd en inzet. Arbitrage is zeer gericht op het individu! Ik vind het knap om te zien hoe onze vereniging en in dit geval de ontspanningscommissie er telkens weer in slaagt om alle families bij elkaar te krijgen! Noaberschap is een groot goed!



Voor nu wil ik alle leden een goede vakantie toewensen! Even geen voetbal, de batterij weer lekker opladen! Voordat we het weten staat de volgende activiteit weer op het programma, de clubavond met Bert van Losser en Bas Nijhuis!

Maurice Paarhuis

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

10Sep
Clubavond Technische Commissie
Aanvang: 20:45
10Sep
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:15
12Sep
Bestuursvergadering
Aanvang: 19:30
16Sep
Presentatie Technische Commissie bij VV Hardenberg'85 (Clubarbitrage)
Aanvang: 19:30
17Sep
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30

Wij zijn trots op onze sponsoren