SNO Nijverdal actief tijdens prestigieus U 14 Talent Tournament!

12 juli 2024

Beste SNO-ers,

Op zaterdag 6 juli jl. zijn wij met 13 SNO leden vertrokken richting Genemuiden. Bij S.C. Genemuiden stond op deze dag de 9de editie van het Edell Grass U14 Talent Tournament op het programma. Voor het vierde (achtereenvolgende) jaar mocht SNO, op uitnodiging van Raymond van Dijk, (samen met diverse clubarbiters van S.C. Genemuiden) een invulling geven aan het arbitrage vraagstuk.

Gedurende de negende editie was SNO vertegenwoordig door de volgende 13 leden: Raymond Kolleman, Cindy Scholthof, Maurice Paarhuis, Zander Pouls, Richard Hultink, Ruben van de Beld, Thijmen Broekmate, Patrick van Klingen, Sam van Veen, Rudolf Wolterink, Niels ten Have, Tom Schwarte en scheidsrechter coördinator Maikel van Munster.


De volgende Betaald Voetbal organisaties hebben geparticipeerd: Ajax, A.Z., F.C. Emmen, F.C. Groningen, F.C. Utrecht, F.C Twente / Heracles Academie, Go Ahead Eagles, NEC Nijmegen, PEC Zwolle, S.C. Heerenveen, Sparta Rotterdam en S.C. Genemuiden U15.  

Er waren twee vaste trio’s. Dit betrof ‘team van de Beld’ en ‘team Paarhuis’. Ruben werd bij alle wedstrijden goed ondersteund door onze nieuwe leden Patrick van Klingen en Niels ten Have. Maurice Paarhuis werd bij alle wedstrijden bijgestaan door Tom Schwarte en Cindy Scholthof. De andere twee trio’s roteerden, waardoor de overige SNO leden zowel wedstrijden hebben gevlagd als wel gefloten.

Alle trio’s waren verantwoordelijk voor vijf poulewedstrijden. Wedstrijden duurden éénmaal 20 minuten. Aansluitend stonden de halve finales op het programma. De halve finale tussen Ajax en A.Z. werd gespeeld op het hoofdveld en stond onder leiding van ‘team van de Beld’. Deze spannende wedstrijd eindigde in 1-1, waarna A.Z. de strafschoppenserie met 2-1 winnend wist af te sluiten. De andere halve finale werd gespeeld op het grasveld van S.C. Genemuiden en ging tussen F.C. Utrecht en de F.C. Twente / Heracles Academie. De jongens uit de Domstad wisten deze spannende wedstrijd met 1-0 winnend af te sluiten.

De wedstrijd om de derde plek werd gefloten door Raymond Kolleman. Deze spannende confrontatie ging tussen de F.C. Twente / Heracles Academie en Ajax. Het team van Ajax wist deze kleine finale met 3-1 winnend af te sluiten.

Om 16.20 stond de finale van de 9de editie van het Edell Grass U14 Talent Tournament op de planning. Deze wedstrijd stond onder leiding van onze voorzitter Maurice Paarhuis. Aan de zijlijn werd hij geassisteerd door ons jonge lid Tom Schwarte, die slechts zestien lentes jong is. De andere assistent scheidsrechter was ons vrouwelijke lid Cindy Scholthof. De wedstrijd werd gespeeld onder barre weersomstandigheden. Veel regel en wind. Beide teams scoorden niet, waardoor er (opnieuw) strafschoppen volgden. F.C. Utrecht wist de strafschoppen serie met 3-2 te winnen, waardoor men zich tot de (terechte) winnaar mocht kronen!

Naast het feit dat wij leiding mochten geven aan prachtige wedstrijden, was het een prachtige afsluiting van het seizoen! Als arbiter ben je vaak alleen op pad, maar dergelijke (professionele) toernooien geven je de mogelijkheid om bij elkaar te gaan kijken en elkaar te voorzien van positieve feedback! Na afloop van het toernooi hebben wij onder het genot van een hapje en een drankje nog even lekker nagezeten. Kortom, het was (opnieuw) een zeer geslaagde dag!



Ook dit jaar hadden we enkele nieuwe leden meegenomen, die deze prachtige ervaringen konden verzamelen. Arbitrage is een ervaringsvak. Prachtig om te zien dat wij onze leden veel ervaringsmogelijkheden kunnen bieden!



 

Namens het bestuur van SNO Nijverdal willen wij S.C. Genemuiden bedanken voor de uitnodiging en zien wij uit naar editie 10 in 2025!

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

10Sep
Clubavond Technische Commissie
Aanvang: 20:45
10Sep
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:15
12Sep
Bestuursvergadering
Aanvang: 19:30
16Sep
Presentatie Technische Commissie bij VV Hardenberg'85 (Clubarbitrage)
Aanvang: 19:30
17Sep
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30

Wij zijn trots op onze sponsoren