Annelies Koekenberg winnaar Transheroes / SNO EK Pool!

15 juli 2024

Beste sportvrienden,

Het EK 2024 zit erop! Na een spannende finale mag Spanje zich kronen tot Europees Kampioen. Tegelijkertijd kunnen wij de balans opmaken en de definitieve ranglijst met jullie delen!

Op donderdag 11 juli ontvingen jullie van mij de vierde tussenstand. Na de halve finales zag de top tien er op de volgende wijze uit:

  1. Annelies Koekenberg
  2. Alexander de Jong
  3. Robin Tibbe
  4. André Meulenkamp
  5. Louis Varenhorst
  6. Cas Koelen
  7. Danny van Laar
  8. Zwier Ekkel
  9. Erik Klaren
  10. Frank van Leusen

Ondanks het feit dat er, met vergelijking tot de vorige tussenstand, slechts één wedstrijd is gespeeld, staan er van de bovenstaande top 10 nog maar slechts één deelnemer op dezelfde positie. Bovendien kunnen we stellen dat wij drie nieuwkomers mogen verwelkomen in de top 10, waarbij wij (met trots) kunnen melden dat alle drie de heren leden zijn van SNO Nijverdal.

Allereerst wens ik stil te staan bij de winnaars van deze ronde. Thomas de Boer uit Zwolle en Dick Beldman uit Holten hebben gedurende deze ronde 430 punten behaald. Beide heren hebben 250 punten behaald voor het feit dat ze (voor het toernooi) Spanje hadden aangewezen als winnaar. Daarnaast hebben ze de winstpartij van Spanje goed voorspeld. Je hebt echter altijd baas boven baas. In deze ronde behaalde onze sympathieke clubarbiter Wout-Jan Hogenkamp (van VV Hulzense Boys) 478 punten. Naast bovenstaande elementen had hij namelijk ook Williams als topscoorder toegevoegd, hetgeen hem 48 bonuspunten opleverde. Mede door deze fantastische score steeg Wout-Jan van plek 58 naar plek 24, waardoor hij zich keurig in de top 25 heeft genesteld.

Laten we ons nu gaan focussen op de definitieve top 10!

Allereerst kunnen we melden dat van bovenstaande top 10, de volgende twee heren de definitieve top 10 niet hebben gehaald: Frank van Leusen (11de) & Cas Koelen (20ste).

Op de tiende plek is Erik Klaren geëindigd. Als we ons focussen op de finale, dan kunnen we stellen dat onze clubarbiter van VV Hulzense Boys en VV Vroomshoopse Boys alleen de winst van Spanje juist had voorspeld en hiermee 180 punten aan zijn totaal heeft toegevoegd. Hij eindigt het spel daarmee met een totaal van 3427 punten.

Op de negende positie vinden wij ons sympathieke SNO lid Alexander de Jong uit Zwolle terug. Alexander was gedurende het gehele EK met Annelies Koekenberg in de race om de winst. Hij heeft bewust een afwijkende voorspelling gedaan. Helaas (voor Alexander) wonnen de Engelsen niet, waardoor hij deze ronde geen punten heeft gepakt, aangezien ook zijn topscoorders niet hebben gescoord. Mede hierdoor maakte Alexander een duikeling op de ranglijst en eindigt hij (toch enigszins teleurstellend) met 3431 op de negende positie. Gegokt en verloren zullen we maar zeggen.

Op de achtste positie vinden wij 'good old' Dick Beldman uit Holten terug. Ons ervaren lid heeft in de laatste ronde 430 punten behaald, hetgeen een totaalscore van 3433 betekent. Hierdoor behaald Dick twee punten meer dan Alexander de Jong.

Op de keurige zevende positie vinden wij Zwier Ekkel terug. De wedstrijdsecretaris van VV Kloosterhaar had de winst van Spanje op Engeland voorspeld, waardoor hij 180 punten aan zijn totaal mocht toevoegen. Hierdoor komt Zwier uit op een prima score van 3437 punten. De verschillen onderin de top tien zijn marginaal, aangezien Zwier slechts tien punten meer behaald dan nummer tien Erik Klaren.

Op de zesde positie komen wij de tweede SNO-er tegen in de top tien. Ons immer vrolijke lid Koen Staarman uit Vroomshoop. Hij had de finale exact goed voorspeld, hetgeen hem 270 heeft opgeleverd. Koen komt uit op 3456 punten. Mooi om te zien dat onze sponsor Transheroes uit Hengelo twee deelnemers heeft in de uiteindelijke top tien. Over de andere deelnemer later meer.

Op de vijfde plek is ons sympathieke lid André Meulenkamp uit Ommen geëindigd. Hij had Spanje (terecht) laten winnen, hetgeen hem een totaal score in deze ronde van 180 punten heeft opgeleverd. In totaal heeft André gedurende het spel 3508 bij elkaar gesprokkeld.  

Op de vierde positie vinden we Robin Tibbe uit Nijverdal terug. De winst van Spanje had hij goed voorzien, maar zijn topscoorders wisten (helaas voor hem) niet te scoren, waardoor hij in deze ronde genoegen moest nemen met 180 punten en een totaalscore van 3526. Mede hierdoor verspeelde hij op de laatste speeldag een podiumplek en zakte van plek drie naar plek vier. Natuurlijk jammer voor hem, maar een geruststellende gedachte voor mij, anders had ik mijn zwager hier nog maandenlang over gehoord.

We zijn aanbeland bij de huidige top 3!

Op de derde plek is Danny van Laar geëindigd. Zijn club Ajax kan niet terugkijken op een geslaagd seizoen, maar Danny valt wel in de prijzen. In deze ronde behaalde de trainer van RKSV Bornerbroek 270 punten. Hij had de finale goed voorspeld, hetgeen hem een totaalscore van 3581 punten heeft opgeleverd!

Louis Varenhorst is op een prachtige tweede positie geëindigd. Deze sympathieke clubarbiter van RKSV NEO behaalde in deze ronde ook 270 punten, aangezien ook hij de finale goed had voorspeld. Hierdoor behaalde Louis een totaal score van 3597 punten.

Tot slot staan we stil bij de winnaar. Diep respect voor haar, aangezien ze nagenoeg het gehele EK op de eerste positie heeft gebivakkeerd. De winnaar van de Transheroes/ SNO EK Pool is geworden……Annelies Koekenberg!

Annelies, medewerkster van Transheroes, behaalde in deze ronde ‘slechts’ 180 punten, maar dit was (meer dan) voldoende om de winst naar zich toe te trekken. Annelies heeft namelijk een totaal score van 3711 punten en blijft daarmee Louis ruim voor!

Op 15 oktober komen RTV Oost presentator Bert van Losser en toparbiter Bas Nijhuis een clubavond bij SNO verzorgen. Tijdens deze avond zijn Danny, Louis en Annelies uitgenodigd en zullen ze (bij gelegenheid) hun prijs overhandigd krijgen!

Via deze weg willen wij alle 121 deelnemer van de Transheroes / SNO EK Pool van harte bedanken voor het deelnemen en een bijzonder fijne zomervakantie toewensen!

Een sportieve groet,

 Maurice Paarhuis

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

10Sep
Clubavond Technische Commissie
Aanvang: 20:45
10Sep
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:15
12Sep
Bestuursvergadering
Aanvang: 19:30
16Sep
Presentatie Technische Commissie bij VV Hardenberg'85 (Clubarbitrage)
Aanvang: 19:30
17Sep
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30

Wij zijn trots op onze sponsoren